Kreş öğrencilerinden tarihe yolculuk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kreş öğrencilerinden tarihe yolculuk
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler, Müzeler Haftası dolayısıyla, Mersin Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler, Müzeler Haftası dolayısıyla, Mersin Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.

 - Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi, Halkkent Çocuk Gelişim Merkezi ve Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören 50 öğrenci, tarihe uzun bir yolculuk gerçekleştirirken, müzelerde bulunan eserlerin neden sergilendiği ve geçmiş toplumlara ait kalıntıların neden incelendiği hakkında bilgi aldı. Öğrenciler müze ziyareti sırasında öğrendikleri bilgiler ve yaptıkları gözlemler neticesinde, zihinlerinde yer edinen imgeleri, gezi sonrasında hayal güçleri ile birleştirerek resim çizdiler.

Tanışık: “Müze ziyaretinde çocuklarımız, geçmiş ile gelecek arasında bağ kurdular”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri sorumlusu Özlem Tanışık, çocuklara müzelerin önemini anlattıklarını ve unutamayacakları bir gezi düzenlediklerini belirterek, “Çocuklarımızın geçmiş ile gelecek arasındaki bağlantıları kurup, sanat ile hayatlarını yönlendirebilmeleri adına arkeolojik eserlerle bir araya getirdik” dedi. Bu geziyle, çocukların tarihin önemini daha iyi anlayabilmelerini amaçladıklarını ifade eden Tanışık, “Kendileri de, seçtikleri tarihi eserlerin önünde o heykellerin resmini yaptılar. Tüm çocuklarımızı, tarih ile bugün ve gelecek arasında bağlantı kurması için müzelerle buluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bir müze ziyareti de Tarsus’ta gerçekleşti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde bulunan Kadın ve Çocuk Atölyesi ile Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde destek eğitimi alan öğrenciler de, Müzeler Haftası dolayısıyla Tarsus Müzesi’ni gezdiler.

Çocuklar müze ziyaretinin ardından, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan Tarsus Doğa Parkı’na da götürülerek, birbirinden çeşitli hayvanları yakından görme şansı buldular.

Berber: “Çocuklarımız, köklü bir tarihi olan Tarsus hakkında bilgi sahibi oldular”

Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu Sonay Berber, öğrencileri tarih hakkında bilgilendirmek amacıyla bu geziyi düzenlediklerini kaydederek, “Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, 4-6 yaş gruplarına yönelik hizmetler veriyoruz. Mezun grubumuzda toplam 32 çocuğumuz var. Çocuklarımızı Tarsus Müzesi’ne getirmek istedik. Tarsus’u görmeleri, Tarsus’a ait ürünleri tanımaları, arkeolojik kazıları incelemeleri ve çağlar hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için buraya getirdik. Güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımız, köklü bir tarihe sahip olan Tarsus’un geçmiş değerlerinin yansıtıldığı müzede tüm bölümleri merakla gezerek, binlerce yıl öncesinin tasvir edildiği odalarda bir nevi zaman yolculuğu yaptılar. Hepimiz yeni şeyler öğrendik. Müzeler Haftası dolayısıyla Tarsus Müzesi’ni tercih ettik ve çok memnun kaldık” diye konuştu.

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
1 Vali ve 13 Üniversiteye rektör atandıÖnceki Haber

1 Vali ve 13 Üniversiteye rektör atandı

Sağanak yağışa dikkat!Sonraki Haber

Sağanak yağışa dikkat!

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu