Liseli Büşra’nın öldüğü kazanın şoförü: ”Kazadan önce bir ses duydum, sonrasını hatırlamıyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Liseli Büşra’nın öldüğü kazanın şoförü: ”Kazadan önce bir ses duydum, sonrasını hatırlamıyorum”
Abone ol
Zonguldak’ta geçen Aralık ayında 15 yaşındaki Büşra Akın’ın hayatını kaybettiği, 18 lise öğrencisinin yaralandığı kazanın ardından Cumhuriyet Savcılığınca iddianame hazırlandı. İddianamede şoför Fikret B., kazadan önce bir gürültü duyduğunu, sonrasını ise hatırlamadığını söyledi.

 

 

Edinilen bilgiye göre, geçen 14 Aralık günü Fikret B. idaresindeki 67 AT 873 plakalı midibüs, Çatalağzı beldesinde 100 metreden uçuruma yuvarlanmış, kazada 18 öğrenci yaralanırken, 15 yaşındaki Büşra Akın hayatını kaybetmişti. Kalp krizi geçirmesi nedeniyle kaldırıldığı hastanede stent takılan sürücü Fikret B., yoğun bakımdaki tedavisinin ardından Zonguldak Adliyesine sevk edildi. Sürücü Fikret B. hakkında, sevk edildiği adli makamlarca "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçundan tutuklama kararı verildi. Kararı duygunca baygınlık geçiren sürücü, Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Fikret B., buradaki tedavisinin ardından cezaevine gönderildi. Araç sahibi olduğu tespit edilen Ramazan A. da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ramazan A.’nın babası Müslüm A. da tutuksuz yargılanıyor.

 

 

Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede üç şüpheli hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sürücü Fikret B., iki yıldır servisin şoförlüğünü yaptığını söyledi. Aracın sahibinin Müslüm A. olduğu, ancak okul servisi işlerini Müslüm A.’nın oğlu Ramazan A. ile birlikte sürdürdükleri de iddianamede yer aldı. Servis taşımacılığından günlük 200 lira kazandığını söyleyen Fikret B., kazadan önce öğrencileri alarak Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği güzergahta ilerlediğine iddianamede yer verildi. Fikret B. kazadan önce bir gürültü duyduğunu, sonrasını ise hatırlamadığını söyledi. Fikret B.’nin iddianamedeki ifadelerine şöyle yer verildi:

 

 

"Servis taşımacılığından günlük 200 lira kazanmaktayım. Kaza tarihinde Kilimli Atatürk Lisesi öğrencilerinin bulunduğu ve aralarında meslek lisesinden de olduğunu düşündüğüm 2-3 kişiyi servisime aldım. Toplamda servisimde 19 öğrenci bulunuyordu. Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği güzergah Kilimli Çatalağzı’ndan Emirköy ve Göbü istikametine doğru giderek öğrencileri bırakacaktım. Kilimli Üçyol’dan Çatalağzı’na doğru giderken yol kenarında bulunan trafoyu geçtikten hemen sonra araçta bir kütürtü sesi duydum. Bu kütürtü sesinin neden kaynaklandığını bilmiyorum. Aracın içinden mi yoksa dışından mı geldiğini bilmiyorum. O sesten sonra kendimi kaybettim. Dolayısıyla hiçbir şey hatırlamıyorum. Yokuştan aşağıya doğru inerken herhangi bir sağlık problemim yoktu, sadece o sesi duydum ve kendimi kaybettim. Direksiyonu nasıl sağ tarafa doğru kırdığımı bilmiyorum. Kazadan önce hızım ortalama 40 kilometreydi. Gözümü açtığımda ambulansın içindeydim. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum."

 

 

 

"Aracın değişmesi gerektiğini söyledim"

 

 

 

İddianamede, velilerin aracın eski görüntüye sahip olduğuna dair şikayetlerine de yer verildi. Fikret B.’nin, Müslüm A. ve oğlu Ramazan A.’ya aracın değişmesini söylediğini ve kendilerinin de aracı değiştirecekleri ifadeleri yer aldı. Fikret B., "Aracın dış görünüşünün hurdaya benzediğini, kapılarının tam kapanmadığını, klimaların çalışmadığını ve söz konusun aracın değiştirilmesi hususunda velilerin şikayetleri olmuştur. Ancak ben bana verilen araçla taşımacılık yaptım. Bu konuda benim herhangi bir yetkim bulunmamaktadır. Yine servis aracıyla Milli Eğitim arasında yapılan sözleşmeden herhangi bir bilgim yoktur. Yine aracın sadece muayene süresinin geçtiğini biliyorum. Söz konusu araçla ilgili ben de Ramazan A. ve Müslüm A.’ya geçen sene bu aracın değişmesini söyledim. Kendileri bana aracı değiştireceklerini söylediler ancak araçta herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ben de paraya ihtiyacım olduğu için ben de bana verilen servis aracıyla taşımacılık yapma mecburiyetinde kaldım. Aracın içerisinde bulunan iç ve dış kameralar kayıt yapmamaktadır" şeklinde konuştu.

 

 

 

Kış lastiği olmadığı için muayeneye götürmemişler

 

 

 

İddianamede, uçuruma yuvarlanan aracın kış lastiğinin olmadığı için muayeneden geçemeyeceği düşüncesiyle götürülmediğine de yer verildi. Sonrasında yeni bir randevu alındığı ancak kaza yaşandığı için muayenesinin yaptırılmadığı ifadelerde yer aldı. Aracın geçen yıl da veliler tarafından şikayet edildiği ve 100 lira idari para cezası ödendiği iddianamede yer aldı.

 

 

İddianamede şüpheliler üzerlerine atılı suçlamaları ise kabul etmedi.

 

Liseli Büşra’nın öldüğü kazanın şoförü: ”Kazadan önce bir ses duydum, sonrasını hatırlamıyorum”

Liseli Büşra’nın öldüğü kazanın şoförü: ”Kazadan önce bir ses duydum, sonrasını hatırlamıyorum”

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaren Leylek 12. kez Balıkçı Adem Amca’ya kavuştuÖnceki Haber

Yaren Leylek 12. kez Balıkçı Adem Amca’y...

Taksi sürücüsüne kaldırım taşı ile saldıran sanık: ”Babam engelli, ona para göndermem lazımdı”Sonraki Haber

Taksi sürücüsüne kaldırım taşı ile saldı...

Yorum Yazın

19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?
Vakıf üniversiteleri tarafından verilen "Kantin İşletmeciliği Eğitim Belgesi" ile okul kantini kiralanabilir mi?
İşimiz Sayın Mehmet Şimşek‘e kalmışsa; eyvah ki eyvah!
Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
Model Uydu Yarışması Planlama ve Organizasyon Şeması Raporu Sonuçları Açıklandı!
​Kimyasal Silahların Yasaklanması Teşkilatı (KSYT) eğitim etkinlikleri düzenlenecektir
2023 Yılı Sağlık ve Güvenlik Hizmetleri Değerlendirme Raporu
Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Gerçekleştirilen Faaliyetler Özet Kitapçığı Yayımlandı