MEB’in Çağrısı İle Bakan Özer’le Bir Araya Geldik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEB’in Çağrısı İle Bakan Özer’le Bir Araya Geldik
Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağrısı üzerine, 4 eğitim sendikasının temsilcileriyle birlikte Bakan Mahmut Özer’le bir araya geldik, taleplerimizi ilettik.

Genel Başkanımız Kadem Özbay ve Genel Sekreterimiz Cengiz Sarıyer’in katıldığı toplantıda, Bakan Özer, deprem bölgesinde Bakanlığın yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdi.  
Genel Başkanımız Kadem Özbay, sendikamızın deprem bölgesindeki tespitlerini ileterek, eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin taleplerini şöyle sıraladı: 
 
-Ülke genelinde okul binalarının depreme dayanıklılığı, sağlıklı, güvenli olup olmadığı düzenli bir biçimde denetlenmelidir. 
-Deprem bölgesinde yeni okul binalarının planlanması meslek örgütleri ve sendikalarla birlikte yürütülmelidir. Yeni yapılacak/planlanacak okullarda lojman imkanı sağlanmalıdır.
-Müfredata, ilk, orta, lise düzeyinde Jeoloji dersi, acil yardım ve arama kurtarma dersi ile doğal afet yönetimi, doğal afet riskleri dersi konulmalıdır. 
-İLKSAN deprem bölgesinde görev yapan İLKSAN üyelerinin kredi borçlarını bir belge talep etmeden bir yıl faizsiz olarak ertelemelidir.
-Depremden etkilenen illerdeki öğrencilerin ders kitapları, yardımcı kaynaklar ve kırtasiye ihtiyaçları acilen karşılanmalıdır.  
- Deprem nedeniyle çok ciddi travma yaşayan eğitim çalışanlarının deprem bölgesinde eğitim sürecini sağlıklı yürütmesi mümkün olamayacağı dikkate alınarak bölgedeki öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının gönüllülük esasıyla, öncelikle talep ettiği illere görevlendirilmesi sağlanmalıdır. 1999 Marmara depreminde olduğu gibi, bölgeden ayrılmak isteyen ve bölgeye atanmak isteyen eğitim çalışanlarına süreç içeresinde tayin hakkı verilmelidir. İstekli olanlara şu an bulundukları geçici ikamet yerlerinde depo tayini de seçenek olarak sunulabilir.  
- Deprem bölgesindeki mülki amirlerin, eğitim çalışanlarını mazeretlerini dikkate almaksızın görev yapmaya zorlamaları kabul edilemez, keyfi uygulamalara izin verilmemelidir. 
-Anne veya babası vefat eden eğitim çalışanlarının çocuklarına, eğitim süreçleri boyunca eğitim desteği verilmelidir. 
-Depremden etkilenen eğitim çalışanlarına, başta barınma sorunu olmak üzere oluşan yeni ihtiyaçları da dikkate alınarak ilave ekonomik destek sağlanmalıdır.
-Bakanlık, il ve ilçelerde koordinasyonu sağlamak için sendikaların ve eğitimin tüm bileşenlerinin dahil edileceği Eğitim ve Bilim Kurulları oluşturmalıdır.  
-Öğrenciler ve eğitim çalışanlarına psikososyal destek sağlanmalı ve durumları düzenli olarak takip edilmelidir. 
Bakan Özer ise sürecin dinamik olduğunu, yeni kararlar almaları gerekeceğini şu an ise Bakanlıkça yılda iki kez yapılan mazeret tayini hakkının, bu yıl deprem nedeniyle üçe çıkarıldığını açıkladı. 
Buna göre, mazeret tayini hakkı olağanüstü hâl ilan edilen bölgede yer alan illerde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı görev yapan sözleşmeli/kadrolu öğretmen ve diğer personeli kapsıyor.
OHÂL ilan edilen illerdeki personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusu yapabilecek.
Başvuruları onaylanan personelin atanmak istedikleri ildeki norm kadro ve pozisyon durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleştirilecek.
Bakanlığın, bölgedeki tüm eğitim çalışanlarının yaşadıkları psikolojik durumları da göz önüne alarak yeni kararlar alması ve bir an önce açıklaması sürecin yönetimi açısından önem arz etmektedir. Eğitim-İş olarak, başından olduğu gibi süreci sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmetçik Okulları KuruluyorÖnceki Haber

Mehmetçik Okulları Kuruluyor

Bakanlık Müfettişleri Kadrolarının İptali Hakkında Verilen Yargı Kararlarının Uygulanmamasına Dair Mahkemeden Yeni KararSonraki Haber

Bakanlık Müfettişleri Kadrolarının İptal...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor