Memur-Sen'den Bakan Işıkhan'a Hayırlı Olsun Ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memur-Sen'den Bakan Işıkhan'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Abone ol
Memur-Sen heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Vedat Işıkhan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Ağustos ayında gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere kamu görevlilerinin talepleri ele alındı.

Memur-Sen Konfederasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta yeniden seçilmesinin ardından açıkladığı yeni kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Vedat Işıkhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Yönetim Kurulu’nun yanı sıra bağlı sendikaların genel başkanlarının yer aldığı heyet, Bakan Işıkhan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Önemli konu başlıklarının da konuşulduğu ziyarette Ağustos ayında gerçekleştirilecek 7. Dönem Toplu Sözleşme'ye ilişkin genel beklentiler ele alındı.

“Temmuz ayındaki düzenleme yetkili konfederasyon ile ortak çalışılmalıdır” 

Memur-Sen heyeti, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde açıkladığı en düşük memur maaşının 22 Bin liraya yükseltilmesi konusundaki detayların da kamuoyu ve yetkili konfederasyon ile paylaşılması gerektiği vurgulandı. 

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller arasında ücret adaletsizliği oluşmuş, çalışma barışı sarsılmış ve toplu sözleşme masası dışında yapılan unvan bazlı düzenlemelerle kamudaki ücret dengesi bozulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından seçim dönemi öncesinde bu durum gündeme gelmiş ve en düşük kamu görevlisi maaşının 22 Bin TL seviyesine yükseltileceği ve emekli kamu görevlilerine de yansıyacağı belirtilmiştir. Yapılacak düzenlemenin; hangi maaş kalemlerine yapılacağı, unvanlara hangi oranda yansıyacağı ve yüzdelik mi ve seyyanen mi olacağına ilişkin bir çalışma tarafımızla ve kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Dolayısıyla bu hassasiyet gözetilerek düzenlemenin başka mağduriyetlere yol açmaması için yetkili konfederasyonla ortak çalışma yapılmalıdır” diye konuştu. 

Yalçın ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1. Dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 Ek Gösterge verileceği ve meclisin ilk işlerinden birisinin bu olacağı dile getirdiğini hatırlatarak “Düzenlemenin zamana yayılmaması ve sosyal maliyet oluşmadan tamamlanması kamu görevlileri tarafından büyük memnuniyetle karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen olarak uzun süredir dile getirdikleri mülakatın kaldırılması konusundaki adımdan memnuniyet duyduklarını ifade eden Yalçın "Buna ilave olarak, kamu istihdamında kariyer ve liyakati destekleyecek, kamu hizmeti verimliliğini ve kalitesini artıracak, performansı yükseltecek Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları periyodik olarak en fazla 3 yılda bir gerçekleştirilmeli ve bu sınavlarda da mülakat kaldırılmalıdır" dedi.

Memur-Sen heyeti, Bakan Işıkhan ile gerçekleştirdiği görüşmede Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısının da bir süredir yapılmadığını hatırlatarak toplu sözleşmenin ardından en önemli sosyal mekanizmalardan biri olduğunu belirtti ve KPDK toplantılarının kanunda belirtildiği gibi yılda iki kez yapılmasına özen gösterilmesi gerektiğini iletti.

Memur-Sen heyetinin dile getirdiği bir başka konu ise 4688 sayılı Kanunun evrensel ilkelere uyumlu hale getirilmesi ve sendikal örgütlenmenin kapsamının genişletilmesi oldu.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İMEP Kapsamında Deneyim Paylaşım ve Geri Bildirim Çalıştayı Ankara'da Gerçekleştirildi.Önceki Haber

İMEP Kapsamında Deneyim Paylaşım ve Geri...

En büyük gücümüz gençliğimizSonraki Haber

En büyük gücümüz gençliğimiz

Yorum Yazın