Minik ellerden depremzedelere yardım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Minik ellerden depremzedelere yardım
Abone ol
Bitlis’in Tatvan ilçesine yerleşen depremzede aileler yararına minik öğrenciler tarafından hayır panayırı düzenlendi.

 

 

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle birçok il depremzedeler için yardım ve desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Bu çerçevede Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Sarıkum İlk ve Ortaokulu idarecileri öncülüğünde 25 öğretmen, veliler ve 300 öğrenci tarafından ilçeye yerleşen depremzede aileler yararına hayır panayırı düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen panayırda öğrenciler velileri ile birlikte evlerinde pasta, börek, kek, kurabiye gibi ürünler yaparken, öğretmenler ise okul bahçesinde yoğurdukları çiğköfteyi satışa sundu. Yapılan ürünler, toplumsal dayanışmanın güzel bir örneği olarak halkın beğenisine sunulurken, öğrenciler ise evlerinde yaptıkları ürünleri düzenlenen hayır panayırında satarak depremzedelere destek olmanın sevincini yaşadı.

 

 

 

“Hayır panayırıyla depremzedelerin yaralarına merhem olmak istedik”

 

 

 

300 öğrenci, veliler ve okulda görev yapan öğretmenler tarafından gelirinin tamamı depremzedelere bağışlanacak bir panayır düzenlediklerini dile getiren Sarıkum Ortaokul Müdürü Mehmet Selim Kubay, “Eğitim ve öğretime 300 öğrenci ve 25 öğretmen ile devam ediyoruz. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketi tarif edildiği üzere yüzyılın felaketidir ve bizleri derinden etkilemişti. Bizler de okulların açıldığı ilk günden beri öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımız ile bu derin üzüntüyü paylaşıyorduk. Ortaya bir fikir çıktı. Öğrenci ve öğretmenlerin işbirliği ve velilerin de katılımıyla bir hayır panayırını düzenleme kararı aldık. Bu panayırda toplanan paralar, deprem mağduru olup da Tatvan’a yerleşen ailelere yardım edilmek üzere bağışlanacak. Umudumuz o ki bu hayır panayırından ciddi bir gelir elde ederek bir nebze de olsa depremzedelerin yaralarına merhem olabilmek. Öğretmen arkadaşlarımız özellikle çok emek verdiler. Birçok arkadaşımız gerek çiğköfte yoğurarak gerek evden bir şeyler hazırlayarak destek oldu. Acılarının acımız olduğunun bilinmesine özellikle temas etmek için böyle bir etkinlik yaptık. Yerli malı tadında hayır panayırına çevirerek depremzedelerin yaralarına ortak olmak istedik. Şimdiden öğrencileri korku psikolojisi ile değil de birlik ve beraberlik anlayışına alıştırmalıyız. Öğrencilerimizde depremdeki birliğe odaklanmak istedik. Öğrencilerin çoğu her şeyi kendileri yaparken, bazıları annelerine yardım ederek hamur yoğurdular. Sonucunda ortaya ortak bir hamur çıktı. Bizde bu hamurdan gelen vatandaşlarımıza tattırarak maddi bir geliri elde etmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

“Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik”

 

 

 

Diyarbakırlı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Süleyman Güven, hayır panayırına çiğköfte yoğurarak destek olmaya çalıştığını dile getirerek, “6 Şubat tarihinde bütün Türkiye’yi etkileyen bir deprem oldu. Bu depremde birçok canımızı kaybettik. Biz öğretmen, öğrenci, veliler ve okul idaresi ne yapabiliriz ve elimizi taşın altına nasıl koyabiliriz diye düşündük. Böyle bir etkinlik yapalım dedik. Hem çocuklar küçük yaşta dayanışmayı öğrensin hem de çorbada bizim de tuzumu olsun istedik. Bütün velilere ve okul idaresine teşekkür ediyorum. Ben de bir Diyarbakırlı olarak Diyarbakır usulü çiğköfte yaptım. Yörenin tadına uygun yaptım. Çocuklar da tatsın istedim. Çocuklardan da yapmam konusunda 3-4 aydır talep geliyordu. Bugüne kısmet oldu. Böyle güzel bir günde böyle bir etkinlik yapmış olduk” diye konuştu.

 

 

 

“Depremzedeler anlasın ki bizler de onların bir kardeşiyiz”

 

 

 

Evleri yıkılan akranları için seslenen Mert Özkan adlı öğrenci, “Burada yaptığımız yemekleri satıyoruz. Depremzedeler anlasın ki bizler de onların bir kardeşiyiz. Evleri yıkıldığı için bizde böyle yardım yapmaya çalışıyoruz. Tüm ülkeye sesleniyorum, depremzedeler için daha çok yardım yapılsın” diye konuştu.

 

 

 

“Satışlarımız çok güzel geçiyor”

 

 

 

Evde annesiyle birlikte yaptığı ürünleri hayır panayırında satışa sunan Süvedya Alparmak da, “Buraya getirdiğimiz pastaları, çikolatalı kekleri, muhallebileri annemler yaptı, bizler de yardım ettik. Depremzedeler için çocuklara hem çok üzüldük hem de öğretmenimizin vesilesiyle biz de pasta ve börek yaptık. Satışlarımız çok güzel geçiyor, bir sürü paramız oldu” diye konuştu.

 

 

 

“Topladığımız paralarla giysi, battaniye, ayakkabı ve ihtiyaç malzemeleri alacağız”

 

 

 

Hayır panayırında topladıkları paralarla depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade eden Dilek Budak adlı öğrenci ise “Depremzedeler için hayır panayırı düzenledik. İnşallah katkı sağlayabiliriz. Öğretmenlerimiz sayesinde bir sürü para topladık. Depremzedeler için para topluyoruz. Topladığımız paralar ile giysi, battaniye, ayakkabı ve ihtiyaç malzemeleri alacağız” dedi.

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremzedelere her gün 60 litre süt dağıtıyorÖnceki Haber

Depremzedelere her gün 60 litre süt dağı...

Deprem korkusu altını ’yastık altından’ çıkardıSonraki Haber

Deprem korkusu altını ’yastık altından’...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu