Muğla’da okulların basketbol potalarını meslek lisesi öğrencileri üretiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla’da okulların basketbol potalarını meslek lisesi öğrencileri üretiyor
Abone ol
Muğla’nın Fethiye ilçesinde Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesinde yer alan il genelindeki 22 ilkokul için basketbol potası ve pinpon masası üretiyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan fiziki iyileştirmelerinin yanında, alt yapı ve donatımları da yenilenmeye devam ediyor. Temel Eğitimde 10 bin okul projesinde ilk ve ortaokullarda yeni spor alanları oluşturuluyor. Tenis masaları ve basketbol potaları yenileniyor. Tüm bu çalışmalar ise meslek liselerinin marifetleriyle yapılıyor. Okulların boya, tadilat işlerinin meslek liselerinin yerli imkânlarıyla tamamlandığı Muğla’da meslek liseleri adeta bir fabrika gibi çalışarak donatım malzemesi ihtiyacı olan okullara destek sağlıyor. Atölyelerde öğretmenlerinin gözetiminde çalışan meslek liseli öğrenciler, bir yandan derslerde öğrendikleri teorik bilgileri atölyelerde pratiğe dökerek tecrübe kazanırken diğer yandan da kendilerine maddi kazanç sağlıyor.

 

 

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, il genelinde okullar için basketbol potası ve pinpon masası üretimi gerçekleştiriyor. Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi çerçevesinde 22 ilkokul için kolları sıvayan Fethiye Mustafa Kemal MTAL öğretmen ve öğrencileri ihtiyacı olan okullara ürettikleri malzemelerle destek veriyor.

 

 

Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay “Meslek liselerimiz yine iş başında. Mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini artırmada önemli katkısı olan döner sermaye çerçevesinde, meslek liselerimizde üretim kapasitesini artırmaya devam ediyoruz. Meslek liseli öğrencilerimiz bir taraftan uygulama becerilerini artırırken diğer taraftan da gelir elde ediyorlar. Okullarımızı milli ve yerel imkânlarla donatıyor, ekonomiye ve istihdama katma değer sağlıyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimi kutluyorum” dedi.

 

 

Muğla’da okulların basketbol potalarını meslek lisesi öğrencileri üretiyor

Muğla’da okulların basketbol potalarını meslek lisesi öğrencileri üretiyor

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kıbrıs meselesinin dünü, bugünü ve geleceği HKÜ’de konuşulduÖnceki Haber

Kıbrıs meselesinin dünü, bugünü ve gelec...

Savaş mağduru Ukraynalı, Türk hekimlerde şifa bulduSonraki Haber

Savaş mağduru Ukraynalı, Türk hekimlerde...

Yorum Yazın

Ramazan-ı Şerif 2023
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2022 Yılı Faaliyet Raporu
TEKNOFEST 2023 Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması Özgün Araç Kategorisi Kritik Tasarım Rapor Sonuçları Açıklandı!
Deprem bölgesinde yapılan çalışmalar Türkiye Tek Yürek
TEKNOFEST 2023 Akıllı Ulaşım Yarışması Proje Detay Rapor Sonuçları Açıklandı!
Öğretici: Mart Ayı Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Açıklandı. Sabit Gelirliler Açlık Sınırında Geçinemiyor!
TEKNOFEST 2023 Çip Tasarım Yarışması Detay Tasarım Rapor Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 TEKNOFEST Drone Şampiyonası Ön Eleme Sonuçları Açıklandı!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Deprem Bölgesinde LGS Ve YKS'ye Hazırlık İçin 809 DYK Noktası Oluşturuldu
Afet Bölgesinde Açılan Halk Eğitimi Kurslarından 102 Bin 29 Vatandaş Yararlandı
ÖSYM’den 4 il için YKS kararı
Bakanlık alan değişikliği bekleyen meslektaşlarımızı daha ne kadar bekletecek?
Deprem Sonrasında MEB Tarafından Atılan Politika Adımları
MTSK Direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavları ertelendi
Deprem Bölgesinden Diğer İllere Nakil Olan 14 Bin 73 Öğrenci, Kendi İllerine Geri Döndü
TEKNOFEST 2023 Roket Yarışması Kritik Tasarım Rapor Sonuçları Açıklandı!
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
TEKNOFEST İstanbul Spotter Kule Başvuruları Başladı!
Deprem nedeniyle eğitime ara verilen günlerde hangi ek ders ücretleri ödenir?