Öğretmenlik mesleği daha fazla örselenmesin, şiddete çözüm ötelenmesin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmenlik mesleği daha fazla örselenmesin, şiddete çözüm ötelenmesin
Abone ol
Bugün burada yine bir okulumuzda saldırıya uğrayan bir öğretmenimiz vesilesi ile eğitimciye şiddete dur demek, sesimizi yetkililere duyurmak, çözüm bulma iradesini harekete geçirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Gündemimiz net, hedefimiz tektir: Eğitimciler olarak sesimizin duyulmasını, mesajlarımızın alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz. Şiddet, her geçen gün sayı olarak da yoğunluk olarak da artıyor, farklı faillerle yeni kulvarlar buluyor, en uzağında olması gereken yerlere bile giriyor; toplumsal bağlarımızı çözüyor, geleceğimizi karartıyor. Toplumsal değerlerimiz erozyona uğruyor, insana saygı azalıyor, hürmet yerini şiddete bırakıyor. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, kaba bir muameleye maruz kalıyor. 


 
 Eğitimcinin itibarını daha da artıracak, konumunu güçlendirecek, onu tehlikelere karşı koruyacak tedbirleri artık almak zorundayız. İşte tam da burada 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanununa gerekli eklemeler yapılarak eğitimcileri şiddete karşı koruyacak düzenlemelerin yapılmasına büyük bir ihtiyaç olduğu açığa çıkmaktadır. 
Eğitimci; şiddete karşı yasal güvenceyle korunan, kendisi bizzat şiddeti önleyen; eğitim ise şiddeti ortadan kaldıran bir enstrüman olmalıdır. 
 
Bunun için, yetkili kişi ve kurumlardan, sivil toplum örgütlerine kadar toplumun tüm katmanlarına sorumluluk düşmektedir. Başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün eğitim camiası, siyasiler, mülki idareler, aydınlar, gazeteciler, aileler bu konuda büyük bir aile olduğumuz şuuru ve duyarlılığı ile sorumlu davranmalıdır. Herkesi ilgilendiren, herkesin ilgili olduğu bir meselede, toplumsal duyarlılık bilinci ve farkındalık oluşturmak için herkesin yapacağı bir şey mutlaka vardır, olmalıdır. Mevcut düzenlemelerin caydırıcı olmadığı, bilakis şiddeti beslediği artık görülmelidir. Sorun üreten bir sistem çare olamaz. Yapılması gereken, medeniyet değerlerimizi merkeze alan bir kültür seferberliğine ve eğitim programına geçmektir. Şu da bilinmelidir ki bir tek sebebi ve kaynağı olmayan şiddet, ancak topyekûn bir duyarlılık ve bilinçle önlenebilir. Varlık ve medeniyet iddiamızı sürdürmek istiyorsak, bu seferberliği başlatmaya ve başarmaya mecburuz. Aksi halde bugün bu okulda gerçekleşen şiddet giderek toplumu sarmalayacaktır ve yarın çok geç kalınmış olunacaktır. 

Şiddeti yapanlar, şiddete taraf olanlar ve şiddeti destekleyenlere de sesleniyoruz. Bilin ki adalet er veya geç yakanıza yapışacak ve hak ettiğinizi mutlaka göreceksiniz. Menfur saldırının takipçisi olacak ve saldırıya uğrayan öğretmenimizin hukukunu koruyacağız.
 
Bu duygu ve düşüncelerle şiddet olaylarını sona erdirecek tedbirlerin bir an evvel alınması, yasal düzenlemelerin ivedi bir şekilde yapılması talebimizi bir defa daha haykırıyoruz: Mesleğimiz daha fazla örselenmesin, şiddete çözüm ötelenmesin. 

Mustafa KARATAŞ                                                              

Erzurum Memur-Sen il Başkanı                                                                    

Eğitim-Bir-Sen 2 nolu Şube Başkanı

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculukta kapsam genişliyorÖnceki Haber

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabulucu...

Dokuz Eylül dudak yarığı tedavisinde umut oluyorSonraki Haber

Dokuz Eylül dudak yarığı tedavisinde umu...

Yorum Yazın

EBA'da "Zenginleştirilmiş Kitap" Çalışmaları
23 Nisan, Özel Etkinliklerle Kutlanacak
TBMM’de "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi Ve Bilim Şenliği" Başladı
20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı