Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitapları Yönetici Ve Öğretmen Kütüphanesinde Yayımlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitapları Yönetici Ve Öğretmen Kütüphanesinde Yayımlandı
Abone ol
21. yüzyılda bireylerin işlevsel hâle gelebilmeleri, sosyal hayatı etkileyen hızlı değişim süreçlerine uyum sağlayabilmeleri, yenilikleri ve değişim süreçlerini takip edebilmeleri için okuryazarlıklar da değişim göstermektedir. Toplumların değişen koşullarına bağlı olarak değişen ve gelişen okuryazarlıklar da bireyler aracılığıyla toplumlarda değişime neden olmaktadır.

Günümüz şartlarında bireylerin bilgiyi edinmesinin ve bilgiye ulaşmasının ötesinde daha işlevsel becerilere sahip olması gerekmektedir. Bilgiyi işlevsel olarak kullanabilme, bilgiye eleştirel yaklaşabilme, hızla değişen toplumsal yaşamın şartlarına uyum sağlayabilme, insanlarla ve doğayla etkili iletişim kurabilme gibi özelliklere sahip bireylerin ve toplumların daha başarılı olacağı düşünülmektedir.

Tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak Genel Müdürlüğümüzce öğrencilerimize ulusal ve uluslararası ölçütlerde bilgi, beceri, tutum ve davranışın kazandırılması ile onların girişimci, yenilikçi, dil becerileri yüksek, sorun çözebilen, sistematik düşünebilen bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla 6 okuryazarlık becerisine yönelik olarak okuryazarlık becerileri etkinlik kitapları hazırlanarak yayımlandı.

Hazırlanan okuryazarlık becerileri etkinlik kitapları, öğrencilerimizin farklılıklarını gözeterek onlara bilgiye ulaşma ve öğrendiklerini değerlendirebilme yolunda rehber olan öğretmenlerimiz için yol gösterici olacak.

21. yüzyıl becerilerinin gelişimi ve bütüncül eğitim anlayışı dikkate alınarak hazırlanan okuryazarlık becerileri etkinlik kitapları setinde; Bilgi Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Veri okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Çevre ve İklim Değişikliği Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı,  Sağlık Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Dijital Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitabı, Finansal Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitabı olmak üzere 6 okuryazarlık becerisine yönelik kitap yer alıyor.

Çağın getirdiği yeniliklere ve gelişmelere göre seçilen ve günlük hayatla ilişkilendirilerek hazırlanan okuryazarlık becerileri etkinlik seti ile öğrencilerin teknolojiyi faydalı kullanabilmeleri, eriştikleri bilgiler içinden ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapabilmeleri gibi üst düzey zihinsel becerilere sahip olabilmeleri, potansiyellerini ortaya koyabilmeleri ve bilgilerini geliştirmeleri amaçlanıyor.

Genel Müdürlüğümüzce okuryazarlık etkinlikleri seti kapsamında, Vatandaşlık Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı, Görsel Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitabı, Kültür Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı ve Sanat Okuryazarlığı Becerileri Etkinlik Kitabı'nın hazırlanma süreci devam ediyor.

Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitapları OGM Materyal web sayfasında Yönetici ve Öğretmen Kütüphanesinde yayımlanarak öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

Okuryazarlık Becerileri Etkinlik Kitaplarına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2023-YÖKDİL/1 Sınavı İçin Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus MüdürlükleriÖnceki Haber

2023-YÖKDİL/1 Sınavı İçin Sınav Günü Açı...

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme SınavıSonraki Haber

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenc...

Yorum Yazın

Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı
Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları Çalıştayı Yapıldı
İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Tamamlandı