Özvar, 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özvar, 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katıldı
Abone ol
Özvar: “Gençlerimize vizyon katacak çalışmaları destekliyoruz"Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar “Gelecek İçin Teknolojiler" temasıyla Ankara Bilim Üniversitesi öncülüğünde ATO Congresium'da düzenlenen 5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşma yapan Özvar, fuarın ulusal ve uluslararası şirketler arasında adeta bir köprü görevi görmesinin yanı sıra, yeni projelerin tasarlanarak hayata geçirilmesine, güçlü iş birliklerinin oluşmasına ve nihayetinde ortaya çıkacak ürünlerin çeşitlenerek ülkenin teknoloji alanında ilerlemesine faydalar sağlayacağını vurguladı.

Türkiye'nin son yıllarda pek çok alanda atağa geçerek büyük genişleme yaşadığını, sanayi, teknoloji ve yükseköğretim alanlarında atılan adımların gelecek nesiller için önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Özvar, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, savunma sanayi ve enerji alanındaki yerli ve millî teknoloji hamlesinde, yükseköğretim kurumlarımıza, beşerî sermayenin yetiştirilmesi ve Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması noktasında oldukça önemli görevler düşmektedir." dedi.

Özvar, bu durumun bilginin üretildiği ve beşerî sermayenin yetiştirildiği başat kurumlar olan üniversitelerin, yeni teknolojilere uyumlu ve yüksek verim içeren çalışmalara hız kazandırmalarını teşvik ettiğini belirtti.

“Adımlarımızı titizlikle atıyoruz"

Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'nın, Türkiye'nin tüm üniversitelerine, öğrencilerine ve öğretim üyelerine de büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özvar, şöyle devam etti:

“Üniversite öğrencilerimiz bir yandan gelecekteki hedeflerini belirleyerek yeni fikirler edinirken, diğer yandan öncü firmaların, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabileceklerdir. Bizler de Yükseköğretim Kurulu olarak geleceğe yön vermede başat rol oynayan gençlerimizin, vizyon sahibi, sürekli dönüşen ve gelişen dünyamıza kolayca ayak uyduran, çok yönlü bireyler olmaları yolunda yapılan bütün çalışmaları canı gönülden destekliyor, yükseköğretimi akademi ile sınırlı olmayan, çok yönlü ve çeşitli kazanımlarla dolu bir hale getirmek için adımlarımızı titizlikle atıyoruz."

“Teknoloji temelli kalkınma hamlesine yönelik pek çok protokole imza attık"

Üniversitelerin bilgideki dönüşümün, teknoloji ve inovasyonun merkezleri olduğunu vurgulayan Özvar, bu nedenle yükseköğretim kurumlarının, ülkenin teknolojik kalkınma hamlesinde temel aktörler arasında yer aldığını ifade etti. Özvar, “Bizler de Yükseköğretim Kurulu olarak ülkemizin iktisadi kalkınmasında teknolojinin ne denli önemli bir yer tuttuğunun bilincindeyiz. Bu minvalde teknoloji temelli kalkınma hamlesine yönelik pek çok iş birliği ve protokole de imza attık." diye konuştu.

Bu çerçevede yakın zamanda maden, petrol, tekstil ve haritacılık sektör temsilcileri ile protokoller yaparak yükseköğretim-sektör iş birliğini hayata geçirdiklerini anlatan Özvar, Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile enerji alanında, uzun vadeli stratejilerin, uygulamaların ve katma değeri yüksek millî teknolojilerin geliştirilmesi amacıyla protokol imzaladıklarını hatırlattı.

Araştırma üniversitelerinin kendine mahsus statüleri olmasının ve bu statü çerçevesinde desteklenmesinin önünü açtıklarını ifade eden Özvar, diğer bir yandan da üniversiteleri iklim değişikliği ile mücadele konusunda teşvik etmek ve üniversitelere rehberlik etmek üzere “Çevre Dostu Kampüs ve Üniversiteler Projesi" başlattıklarını böylece, üniversitelerin iklim değişikliği krizi karşısında sürdürülebilir kampüsler oluşturabilmesi için adımlar atıldığını kaydetti. Özvar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki 10 yıla yakın bir süreçte 1,7 milyon yeni iş kolunun ortaya çıkacağının tahmin edildiği dinamik hızla şekillenen bir sürecin içerisindeyiz. Üniversitelerimiz ile bu sürecin dinamiklerinde aktif rol alan nesiller yetiştirmek için gayret ediyoruz. Yeni iş kolların hızla arttığı bu süreç, karar alıcıların ve iş adamlarının konuyu yakından takip edip hızlı aksiyon almalarını zaruri kılmaktadır. Nanoteknoloji, otonom araçlar, yapay zekâ ve üç boyutlu yazıcıların sanayide kullanım yoğunluğunun artması, bazı meslekler ortadan kaldırarak yeni mesleklerin doğmasına sebep oluyor. Yeni doğan bu mesleklerde yetişmiş insan gücünü sağlamak adına Yükseköğretim Kurulu olarak sektörle iş birliği içinde yeni programlar açmaktayız.

Bugünün hızla değişen bilim ve teknoloji dünyasında yeni iş alanları ve meslek grupları ortaya çıkmaktadır. Yükseköğretim Kurulu olarak bizler de küresel ölçekte meydana gelen bu yeni iş alanlarını ve meşgaleleri dikkatle izleyerek halihazırda 2022-2023 akademik yılından itibaren eğitimine başlamış olan, yerli ve millî insan kaynağı ihtiyacımıza yönelik, ülkemizin beşerî sermayesini geliştirecek yeni program ve bölümler açtık."

Ulusal ve uluslararası ölçekte kritik önem arz eden konularda önemli adımlar attıklarını belirten Özvar, “Bizler biliyoruz ki sorumluluklarımız, akademik bir misyon ile eğitim öğretim alanıyla sınırlı kalmamaktadır. Çağın gerekliliklerine uygun planlama ve uygulamalara, politikalarımızın merkezinde yer veriyoruz." dedi.​

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, “Ülkemizin geleceğine yönelik ihtiyaçların farkında olan, teknoloji alanındaki dinamik dönüşümlere hâkim nesiller yetiştirmeyi önemli bir vazife olarak görüyorum. Bu nedenle böylesi kıymetli çabaların da ülkemizin geleceği için oldukça kıymetli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle bu fuarın gerçekleştirilmesine olanak sağlayan Ankara Bilim Üniversitesi başta olmak üzere tüm firma ve katılımcıları tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

-Stantları gezdi, fotoğraf çektirdi-

Sanayinin önde gelen isimlerinin yer aldığı fuarda açılan stantlarda son teknolojik ürünler sergilendi. Stantları gezen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, öğrencilerden teknolojik buluşlarıyla ilgili bilgi aldı ve onlarla fotoğraf çektirdi.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, firmaların ve üniversitelerin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özer, Azerbaycan Uluslararası Maarif Okulunu Ziyaret EttiÖnceki Haber

Özer, Azerbaycan Uluslararası Maarif Oku...

Ölçme Araçlarının Geliştirilmesine Yönelik İkinci Çalıştayı GerçekleştiSonraki Haber

Ölçme Araçlarının Geliştirilmesine Yönel...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor