Pendik’te yılbaşı gecesi denetime takılan vatandaş: ”Hayatımda tatmadığım alkolün cezası”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pendik’te yılbaşı gecesi denetime takılan vatandaş: ”Hayatımda tatmadığım alkolün cezası”
Abone ol
Pendik’te otomobiliyle trafikte seyir halindeyken polis ekiplerince durdurulan sürücü, yapılan uygulamada 0,29 promil alkollü çıktı. Hayatı boyunca hiç alkol kullanmadığını belirten sürücü, yaptırdığı kan testinde alkollü olmadığını öne sürerken, 6 ay ehliyetine el konulması ve 4 bin 500 lira cezai işlem uygulanmasına tepki göstererek durumu yargıya taşıdı.

Olay, geçtiğimiz yılbaşı gecesi saat 01.00 sıralarında Pendik’te meydana geldi. İddiaya göre 40 yaşındaki Eyüp Kaba, iş yerinden evine doğru ticari araçla seyir halindeyken polis uygulama noktasında durduruldu. Yapılan alkol testinde Kaba’nın 0,29 promil alkollü olduğu sonucu çıktı. Bunun üzerine 6 ay süreyle ehliyetine el konulan sürücüye, 4 bin 500 lira cezai işlem uygulandı. Kaba, en yakın hastaneye giderek kan testi yaptırdı. Kaba, yapılan kan testi sonucunda 0,1 promil alkollü olduğunu öğrendi. Mağdur olduğunu belirterek konu ile ilgili adli süreç başlatan Kaba, şahsi otomobil sürücülerinde baz alınan asgari promil sınırının, denetim esnasında ticari araç kullandığı için kendisinde baz alınmadığını ve bu nedenle kendisine cezai işlem uygulandığını ifade etti.

 

 

"Rutin polis kontrolünde alkol testi olmam istendi"

 

 

O anları anlatan Kaba, "Ben Kartal’da çalışıyorum. O bölgede ticaretle uğraştığımızdan ve geç saatlere kadar çalıştığımızdan dolayı çalıştığım yerden çıktım. Evime doğru giderken tam bu istikamette rutin polis kontrolüne takıldım. Rutin polis kontrolünde, alkol testi olmam istendi. Yılbaşı akşamı olduğu için de her geçen vatandaşın bunu yapmak zorunda olduklarını söylediler. Ve ben bu rutin kontrolde, alkol kullanmadığım ve kendimi bildiğim için ’Bu neyin testi?’ deyince emniyet mensubu arkadaşlar testi yapmak zorunda olduklarını söylediler. Ve ben burada hayatımda ilk defa bir promil alkol testini üfledim. Hayatım boyunca tatmamış olduğum bir şeyin cezasını tam burada saat 00.58’de bana 4 bin 500 lira olarak verdiler. Yılbaşı sürprizi mi, yılbaşı hediyesi mi yoksa yılbaşı şakası mı olduğunu anlayana kadar zaten ehliyetimi aldılar" dedi.

 

 

"Hayatım boyunca hiçbir yerde alkol kullanmadım"

 

 

Kaba, "Ben emniyet güçlerine ’Hakkımı nerede arayacağım, nerede savunacağım?’ diye sorduğumda onlar da bana hastaneden rapor almamı ve akabinde bu süreci takip etmemi söylediler. Ben de hastaneden rapor aldım. İlk hafta başında emniyete gittim. Emniyet mensuplarına alkollü olmadığıma dair beyanda bulundum. Onlar da bana ’Kusura bakmayın tamam doğru alkollü olmayabilirsiniz, kan tahlilleriniz bunu gösterebilir. Belki kolonya sürmüş olabilirsiniz, belki herhangi bir alkollü gösterecek olan gıda, meyve tüketmişsinizdir. Kanınızda çıkmadıysa bundan da olabilir. Siz bu süreci adli olarak itirazda bulunmanız ve bir dava açmanız gerekiyor’ dediler. Ben de Anadolu Adliyesine gidip bu süreci işletmek için dava açtım. Ama bu davanın neticelenmesi 4 ay olduğunu biliyorum. Ve ehliyetim 6 ay alındı. Ve ben çalıştığım için şu anda elim kolum bağlandı. Bir insanın değeri bu kadar olmamalı. Ve bir insana bu şekilde almamış ve kullanmamış olduğu bir maddenin faturasının bu olmaması gerekir. Hayatım boyunca hiçbir yerde alkol kullanmadım. Yetkililerden bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Ben mağdurum. Tatmadığım şeyin faturası bu olmamalı" diye konuştu.

 

Pendik’te yılbaşı gecesi denetime takılan vatandaş: ”Hayatımda tatmadığım alkolün cezası”

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İLKSAN 80 yaşındaÖnceki Haber

İLKSAN 80 yaşında

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i Ziyaret EttikSonraki Haber

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat...

Yorum Yazın

Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?