Rizeli hayırsever Adıyaman’a çadırkent kurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rizeli hayırsever Adıyaman’a çadırkent kurdu
Abone ol
Depremin ilk gününden itibaren ekip, ekipman ve iş makinaları ile deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ASL İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rizeli hayırsever iş insanı Abdulkadir Kart, depremzedeler için Adıyaman’da 800 kişilik çadır kent kurdu.

Depremin ilk gününden itibaren ekip, ekipman ve iş makinaları ile deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan ASL İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rizeli hayırsever iş insanı Abdulkadir Kart, depremzedeler için Adıyaman’da 800 kişilik çadır kent kurdu.

 - 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ilin etkilendiği depremin hemen ardından ekip, ekipman ve iş makinası desteği ile deprem bölgesinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katılan ASL ortaya çıkan barınma sorununa çözüm bulmak için çadır kent kurdu.

Adıyaman’da kısa sürede hazırlanan çadırkent  800 kişiye hizmet vermeye başladı. Bölmelere ayrılan çadırların içleri yatak, yastık, battaniye gibi yaşam malzemeleri ile donatıldı. Ortak ısınma sistemi ile çadırların sürekli sıcak kalması sağlandı.

800 depremzedenin yaşamını sürdürdüğü alanda, ilk yardım çadırı ile birlikte çamaşırhane, mescit, mutfak, Banyo ve tuvaletlerde hizmete sunuldu. Sosyal donatı alanları da hazırlanan çadırkentte deprem çocuklarına eğlenceli ortamlar oluşturuldu.

Açık sinema ile birlikte oyun sahaları kuruldu.

ASL İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rizeli hayırsever iş insanı Abdulkadir Kart, çok acı bir tablonun yaşandığı deprem sonrasında devlet vatandaş elbirliği ile verilen mücadeleye, maddi manevi katkılarının süreceğini belirtti. Kart, arama kurtarma çalışmalarından sonra enkaz kaldırma çalışmalarına desteklerinin sürdüğünü belirterek, "Depremzedelerin ortaya çıkan ihtiyaçları içinde gıda ve giyim kolileri ile beraber maddi destek sağladık. Şimdide barınma sorununu çözmeye çalışıyoruz. Depremzedelerin devam eden artçı depremlerde kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak hemde  evleri yıkılan yada evlerine giremeyen depremzedelere kış şartlarında sıcak ortam oluşturmak amacıyla çadırkent kurduk. Yeni çadırkentlerle depremzedelerin barınma sorunlarına çözüm sunmak için desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malatya’da 3,9 büyüklüğünde deprem!Önceki Haber

Malatya’da 3,9 büyüklüğünde deprem!

Depremzede öğrencilerin adaptasyonunda bunlara dikkatSonraki Haber

Depremzede öğrencilerin adaptasyonunda b...

Yorum Yazın

Deneyap Kart Akademi Eğitimleri - 2 Başlıyor!
İşte Depremle ilgili yalan haberler ve gerçekler
Deprem Bölgesinde Açılan Halk Eğitimi Kurslarından 79 Bin 162 Vatandaş Yararlandı
Meclisteki Torba Kanuna; 1. Dereceye Yükselen Tüm Kamu Görevlilerine 3600 Ek Gösterge Verilmesi Eklenmeli Ve Memura Bayram İkramiyesi Unutulmamalıdır
YKS Sınavına girecek okul birincileri sisteme işlenecek
TEKNOFEST 2023 Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması Çevrimiçi Yarışma Simülasyonu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2023 Tarım Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
Torba Kanunda SGK Çalışanları Unutulmasın!
Sadâ Kültür Sanat Ve Edebiyat Programı Proje Başvuruları Başlıyor
Memura Bayram İkramiyesi Torbaya Girsin
MEB, Özellikle Lgs Ve Yks'ye Hazırlanan Öğrenciler İçin Sınıf Rehberlik Programlarını Destekleyici Ve Kariyer Danışmanlığı El Kitapları Hazırladı
KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu yayımlandı
45 Bin Öğretmen Alımına İlişkin Atama Takvimi Ve Branş Bazında Kontenjan Dağılımı Açıklandı
Yurtiçi geçici görev yolluğu taleplerinde dikkat edilecek hususlar
Üniversite Kapısında Yığılma Nasıl Önlenir?
Şube müdürlerimizin yetki ve sorumluluklarıyla mütenasip özlük ve ekonomik hakları bir an önce sağlanmalıdır
Deprem bölgesinde 27 Martta eğitim öğretime başlayacak il ve ilçeler açıklandı
1. Dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamının ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmelidir
Kamu mühendislerinin, görevlerinin getirdiği risk, yetki ve sorumluluklarına mütenasip şekilde özlük, ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi kaçınılmazdır
Okul idarecilerimizin muhakkiklik görevi angarya olmaktan çıkarılmalıdır