Rus şirketten deprem bölgesine rekor yardım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rus şirketten deprem bölgesine rekor yardım
Abone ol
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ard arda iki deprem sonrası birçok dünya ülkesi Türkiye’ye yardım yapmak için sıraya girmişti. Rusya merkezli şirketler de Türkiye’ye yardım yapmaya devam ediyor. Rus Merkezli TMK Şirketi, “Türkiye’de meydana gelen deprem sonrası en içten dileklerimizle başsağlığı diliyoruz” diyerek rekor sayılabilecek seviyede yardımda bulundu. Şirket Yönetim kurulu üyesi Mikhail Popov, ‘Sadece bu yardımlarla kalmayıp ilerde de Türkiye’ye yardım etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde ard arda meydana gelen iki deprem sonrası 11 il etkilenmişti. Deprem sonrası Türkiye’nin yaralarını sarmaya yönelik birçok yabancı ülke yardım için seferber olmuştu. Rusya Merkezli TMK şirketi yetkilisi topladıkları ayni ve nakdi yardımları teslim etmek üzere İstanbul’a geldi. Şirket Türkiye’ye ziyarete gelen TMK Group Yönetim Kurulu Üyesi Mikhail Popov, yönetim kurulu üyeleri olarak şimdiye kadar 300 bin dolar topladıklarını ve bu miktarında şuanda çeşitli yardımlara çevrildiğini aktardı.

 

 

TMK Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mikhail Popov konuşmasının başında şirket hakkında bilgi vererek, "Bugün burada temsilcisi olarak bulunduğumuz TMK Şirketi’nin başkan vekili, aynı zamanda da yönetim kurulu üyesiyim. Türkiye’de yaşanan deprem felaketlerine ilişkin üzüntülerini dile getiren Popov, ‘’TMK ailesi olarak öncelikle bu aldığımız haberler sonrası büyük bir şok geçirmiştik. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, bizim uzun yıllardır çalıştığımız, ürünlerimizi sattığımız ve ortak çalıştığımız şirketlerin bulunduğu bir ülke. Olaylar ilk vuku bulduğunda nasıl yardım edebileceğimizi düşündük. Yönetim kurulu üyeleri olarak kendi aramızda 300 bin dolar toplandı. Bu miktarı da şuanda çeşitli yardımlara çeviriyoruz. Gıda, giyim, ısınma gibi çeşitli yardımlarımızı göndermeye başladık. Umuyoruz ki yardımlarımız adreslerine ulaşır. Bu son derece üzücü bir olay. Türkiye’ye en içten dileklerimizle başsağlığı diliyoruz. Biz TMK Şirketi olarak sadece bu yardımla sınırlı kalmayıp ileride de yardım etmeye hazırız’’ şeklinde konuştu.

 

 

 

Türkiye’de gerçekleştirmeyi umdukları yardımlardan bahseden Popov, ‘’Türkiye, bizim en büyük işbirliği yaptığımız ülkelerden bir tanesi. Özellikle son zamanları da göz önüne alacak olursak Türkiye’deki ortaklar ve iş imkanlarını daha detaylı incelemeye başladık. İki ülkenin de hükümetlerinin desteğiyle yürütmeyi planladığımız projeler var. Şuanda bir şey söylemek için erken. Net bir projemiz yok ama şuan inceleme halindeyiz. En yakın zamanda yapmayı istediğimiz projelerden biri ise, depremden etkilenen bölgelerdeki altyapı, inşaat, enerji gibi her türlü yardımı göstermeye hazırız. Depremden etkilenen şehirleri tekrar ayağa kaldırmayı çok isteriz. En iyi temennimiz ise dünyada böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığını, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’ni ve bize ilgisini eksik etmeyen, yardım etmek istediğimizde bize yol gösteren bütün ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kartal’da kreş öğretmenleri çocuklara depremi anlatmak için eğitim aldıÖnceki Haber

Kartal’da kreş öğretmenleri çocuklara de...

Kaplumbağa dışlama cihazı testleri devam ediyorSonraki Haber

Kaplumbağa dışlama cihazı testleri devam...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor