Rusya Savunma Bakanlığı: ”Ukrayna’nın terör eylemlerine karşı misilleme yaptık”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya Savunma Bakanlığı: ”Ukrayna’nın terör eylemlerine karşı misilleme yaptık”
Abone ol
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bugün Ukrayna’ya düzenlenen saldırıların geçtiğimiz 2 Mart’ta Ukraynalı bir sabotaj grubunun Rus topraklarına sızmasıyla bağlantılı olduğunu belirterek, "Ukrayna’nın terör eylemlerine karşı misilleme yaptık" dedi.

 

 

 

Rusya’nın Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz’ın, geçtiğimiz 2 Mart’ta Ukraynalı sabotaj grubunun Ukrayna-Rusya sınırındaki köylere sızarak sivil bir araca saldırı düzenlediklerini açıklamasının ardından Rusya’dan yeni bir adım geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus ordusunun bugün Ukrayna’ya düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yaptı. Ukrayna sabotaj grubunun eylemlerine karşı misilleme yaptıklarını belirten Konaşevkov, "Kiev rejimi tarafından 2 Mart’ta Bryansk bölgesinde düzenlenen terör eylemlerine karşılık olarak Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri büyük bir misilleme yaptı. Uzun menzilli silahlar ve Kinzhal hipersonik füzeleri ile Ukrayna’nın askeri altyapısının kilit unsurları, savunma sanayi tesisleri ve bu noktalara enerji sağlayan tesisler vuruldu" dedi.

 

 

 

 

"Ukrayna saldırıları püskürtüldü"

 

 

 

Saldırıda insansız hava araçlarının (İHA) konuşlandığı üslerin de imha edildiğini kaydeden Konaşenkov, "Yabancı silahların sevkiyatı ve demiryolu taşımacılığında aksamalar oldu. Mühimmat üretim tesisleri ve askeri teçhizatın onarıldığı depolar hedef alındı" ifadelerini kullandı. Rus ordusunun, Ukrayna’nın doğusunda sürdürdüğü operasyonlara de değinen Konaşenkov, Ukrayna ordusuna büyük hasar verdiklerini ve kendilerine yönelik saldırıları da püskürttüklerini duyurdu. Konaşkenkov, 24 Şubat 2022’den beri Ukrayna ordusuna ait 399 uçak, 218 helikopter, 3 bin 366 İHA, 410 uçaksavar sistemi, 8 bin 241 tank ve diğer zırhlı araçlar, bin 55 çok namlulu roketatar, 4 bin 308 obüs ve havan topu ile 8 bin 816 adet askeri aracın imha edildiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Rusya, Ukrayna’yı vurdu

 

 

 

Rus güçleri Ukrayna’nın başkenti Kiev başta olmak üzere ülke genelindeki farklı noktalarda binaları ve enerji altyapılarını hedef aldı. Batıdaki Lviv bölgesinin Valisi Maksim Kozitskiy, Zolochivskyi bölgesindeki bir yerleşim bölgesine füze isabet etmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği açıkladı. Dnipropetrovsk Bölge Valisi Serhii Lysak da bölgedeki enerji altyapısı ve sanayi tesislerinin hedef alındığını, saldırılarda 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

 

 

Ne olmuştu?

 

 

 

Rusya’nın Bryansk Bölge Valisi Aleksandr Bogomaz, geçtiğimiz 2 Mart’ta Ukraynalı sabotaj grubunun Ukrayna-Rusya sınırındaki köylere sızdığını açıklamıştı. Bogomaz, sabotajcıların seyir halindeki sivil bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 yaşındaki bir çocuğun yaralandığını duyurmuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, olayı bir terör saldırısı olarak nitelendirerek saldırganları etkisiz hale getirmek için operasyonun devam ettiğini söylemişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de olayın bir terör saldırısı olduğunu ifade ederek, “Silahlı kişiler sınır bölgesine sızdı ve sivillere ateş açtı. Aracın sivil olduğunu, araçta sivillerin, çocukların olduğunu bilerek ateş açtılar” demişti.

 

 

Rusya Federal Güvenlik Servisi de saldırıyı doğrularken, yerel basında sabotajcıların en az 6 kişiyi rehin alındığı belirtilmişti.

 

 

 

Ukrayna yalanlamıştı

 

 

 

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise Rusya’nın iddialarını yalanlamıştı. Podolyak, “Rusya’daki Ukraynalı sabotaj grubu hakkında anlatılan hikaye, klasik kasıtlı bir provokasyon" demişti. Podolyak, Rusya’nın saldırılarını ve savaşın ardından artan yoksulluğu haklı çıkarmak için halkını korkutmak istediğini ifade etmişti.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Stoltenberg: “Finlandiya ve İsveç, Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını gidermek için benzeri görülmemiş adımlar attı”Önceki Haber

Stoltenberg: “Finlandiya ve İsveç, Türki...

60 saniyede bugünSonraki Haber

60 saniyede bugün

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor