Sefalet Zam Oranına Karşı Bordro Yakma Eylemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sefalet Zam Oranına Karşı Bordro Yakma Eylemi
Abone ol
Artan enflasyon oranları ile her geçen gün yoksullaşan kamu çalışanlarına yandaş sendikaların alkışları eşliğinde verilen yüzde 30 zam oranına karşı bağlı sendikalarımızla birlikte Ulus Atatürk Anıtı önünde bordro yakma eylemi gerçekleştirdik.

Artan enflasyon oranları ile her geçen gün yoksullaşan kamu çalışanlarına yandaş sendikaların alkışları eşliğinde verilen yüzde 30 zam oranına karşı bağlı sendikalarımızla birlikte Ulus Atatürk Anıtı önünde bordro yakma eylemi gerçekleştirdik.

Eyleme konfederasyonumuzu temsilen, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Ahmet Kürtül, Genel Genel Özlük-Hukuk ve TİS Sekreterimiz Mehmet Yeşildağ, Birleşik Kamu-İş Ankara İl Başkanı Doğan Dağdelen katıldı.

Bordro yakma eylemi öncesinde yapılan basın açıklamasını Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Örgütlenme Sekreteri Ahmet Kürtül gerçekleştirdi.
Basın açıklamasında Kürtül;

"Cumhurbaşkanı ve yandaş sendikanın kamu emekçilerine ve emeklilere layık gördüğü yüzde 30 zam kamuoyunda bir zafermiş gibi lanse edilmektedir.

TÜİK verilerini manipüle edenler, ülkede ısrarlı bir şekilde ekonomik krizi görmezden gelenler dahi bu enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını oldukça iyi bilmektedir.

Yoksulluk sınırı altındaki maaşlarla geçinemeyen yurttaşlar, ay sonunu getirebilmek için bankalara borçlanarak yaşamak zorunda bırakılmaktadır.

AKP İktidarı böylesi bir ortamda emekçilere sefaleti ve açlığı layık görmüş, krizin faturasını bir kez daha kamu çalışanları ve emeklilerin sırtına yüklemiştir.

İktidar, devlet kurumlarının her birinde onlarca yerden maaş alan bürokratlara para bulurken, beşli çeteye, yandaş medyaya ve AKP iktidarının tetikçiliğini yapan sosyal medya çetelerine para bulunurken kamu çalışanları ve emeklilerin yüzde 30 zamma muhtaç edilmesini emekçiler olarak kabul etmiyoruz.

AKP iktidarının; ekonomik krizin ağır şartlarında asgari yaşam mücadelesi veren kamu emekçilerine, emeklilere acı reçete dayatmasını kabul etmiyoruz.

Son bir yılda;

Sebzeye yüzde 372,7

Meyveye yüzde 215,4

Ekmek, pirinç, makarnaya yüzde 150,6

Bakliyata yüzde 109,7

Ete balığa yüzde 94,1

Asgari ücrete yüzde 54, elektriğe yüzde 96, doğalgaza yüzde 152, süt ve süt ürünlerine yüzde 150, ayçiçek yağına yüzde 125, tüm vergilere yüzde 122 oranında zam gelmişken kamu çalışanlarına ve emekliye yüzde 30 zam reva görülmüştür. Kamu çalışanları ve emeklilere alkışlar eşliğinde verilen yüzde 30 oranındaki zam insanlık onuruna aykırıdır.

AKP iktidarının şatafatlı hayatını finanse etmek adına yurttaşlarımızın günden güne fakirliğe teslim olduğu bu günlerde, doğalgaza, elektriğe, kiralara gelen zamlar maaşlarımızın neredeyse tamamına yaklaşmaktadır.

Kamu çalışanları artan sabit giderlerini karşılayabilmek için dünyanın hiçbir yerinde karşılaşamayacağımız bir şekilde bir araya gelerek ortak evlerde yaşamaya mahkûm edilmiştir.

Emeklilerimiz ise düşük emekli maaşları karşısında ömür boyu çalışmaya mahkûm edilmiştir.

TÜİK, sepet oyunlarıyla enflasyonu eksik hesaplamaya devam etmektedir. Kötü ekonomi yönetiminin yol açtığı yüksek enflasyonu gizleyerek bütün faturayı emekçilere ödetmektedir.

TÜİK’in açıkladığı yıllık yüzde 64,7 oranındaki zammın yurttaşlar nezdinde bir karşılığı bulunmamaktadır.

Baz etkisi ile düşük gösterilen enflasyon oranları ile alım gücümüzün yükseldiğini iddia edenler çarşı pazardaki her geçen gün artan fiyatları görmezden gelmektedir.

Halkın; çarşıda, pazarda karşı karşıya kaldığı gerçek enflasyon, halkın enflasyonu verilerine göre yüzde 150,5 olarak gerçekleşmiştir.

Yandaş sendika ve konfederasyonlar yıllardır kamu çalışanları ve emeklilerin haklarını gasp edilmesine suç ortaklığı yapmaktadır.

Kamu çalışanlarının maaşları asgari ücretin ortalama 3 katı olduğu dönemlerden asgari ücrete eşit olduğu bir döneme girilmiştir.

Açlık sınırında yaşamaya mahkûm edilmiş kamu çalışanları olarak, zam oranları ile her altı ayda bir eritilen maaşlarımızın oranlarla değil yeniden rakamsal olarak belirlenmesini talep ediyoruz.

Açlık sınırının 9 bin 59 liraya, yoksulluk sınırının ise 26 bin 124 liraya çıktığı bu günlerde en düşük kamu çalışanı maaşının yoksulluk sınırında, en düşük emekli maaşının ise asgari ücrete eşitlenmesini ve her ay enflasyon farklarının seyyanen maaşlarımıza yansıtılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Merkez Yönetim Kurulu

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Sabrın Nakşı Tezhip" Adlı Sergimiz Açıldı Ve E- DergimizÖnceki Haber

"Sabrın Nakşı Tezhip" Adlı Sergimiz Açıl...

Yalova’nın Park ve Bahçelerini Meslek Liseliler SüsleyecekSonraki Haber

Yalova’nın Park ve Bahçelerini Meslek Li...

Yorum Yazın

Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı
Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları Çalıştayı Yapıldı
İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Tamamlandı