Sezgin'in Katılımlarıyla, Ankara'da "Psikososyal Destek Yaklaşımında Kültüre Duyarlı Güncel Yaklaşımlar Eğitimi" Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sezgin'in Katılımlarıyla, Ankara'da "Psikososyal Destek Yaklaşımında Kültüre Duyarlı Güncel Yaklaşımlar Eğitimi" Gerçekleştirildi
Abone ol
Millî Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Osman Sezgin'in katılımlarıyla; 21 Mart 2023 tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevinde "Psikososyal Destek Yaklaşımında Kültüre Duyarlı Güncel Yaklaşımlar Eğitimi" gerçekleştirildi.

Eğitime; Genel Müdürümüz Sayın Cemal Özdemir, Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Harun Fatsa ile Ankara'da görev yapan ve deprem bölgelerinde gönüllü olarak çalışmalara destek sağlayan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar katıldı.

Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların 'psikososyal destek, kültüre duyarlı psikolojik danışma ile bu süreçte rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri' konularında bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla; Sayın Prof. Dr. Şerife Işık tarafından "Kültüre Duyarlılık Bağlamında Güç Temelli Terapi", Sayın Prof. Dr. Meliha Tuzgöl Dost ile  Prof. Dr. Hüdayar Cıhan tarafından "Okul Psikolojik Danışmanlarının Psiko-Sosyal Destek Çalışmalarında Kültüre Duyarlılıkla İlgili Görüş ve Önerileri", Sayın Prof. Dr. Metin Pişkin tarafından "Kültüre Duyarlı Psikolojik Danışman Yeterlikleri", Sayın Doç. Dr. İbrahim Keklik tarafından "Sosyal Adalet ve Hak Savunuculuğu", Sayın Doç. Dr. Selen Demirtaş Zorbaz tarafından "İğneyi Başkasına Çuvaldızı Kendine Batırmak: Psikolojik Danışmanın Önyargıları", Sayın Dr. Öğr. Üyesi Elif Emir Öksüz tarafından "Mikrosaldırganlık Nedir?: Hayatın İçinden Örnekler" ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Tansu Mutlu Çaykuş tarafından "Çocuklara Yönelik Psikososyal Destek Çalışmalarında Kültüre Duyarlılık" konularında katılımcılara eğitim verildi.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gül, "Eğitimde Tek Yürek" Çalışması Kapsamında Hayır Çarşısı Açılışına KatıldıÖnceki Haber

Gül, "Eğitimde Tek Yürek" Çalışması Kaps...

Sürekli İşçi (1 Engelli, 1 Eski Hükümlü) Alım İlanı Sözlü SınavıSonraki Haber

Sürekli İşçi (1 Engelli, 1 Eski Hükümlü)...

Yorum Yazın