Sıra ‘Üniversite idari personelinin yer değiştirebilme hakkı’ düzenlemesinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sıra ‘Üniversite idari personelinin yer değiştirebilme hakkı’ düzenlemesinde
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de karar altına aldıkları ‘Ek göstergelerin düzenlenmesi’ ve ‘Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi’ konularında sonuç aldıklarını, yine bir diğer toplu sözleşme talebi olan 50/d’li araştırma görevlilerinin 33/a’ya geçirilmesi hususunun da tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek, “Şimdi sıra ‘üniversite idari personelinin yer değiştirebilmesi için’ mücadeleyi sıkılaştırma ve toplu sözleşmede öngörülen süre bitmeden değişikliği sağlamadadır. Üniversite çalışanlarına yönelik önemli başlıklarda kayda değer adımların atılmasını sağlamış bir teşkilatız. Çabalarımız devam ediyor, mücadelemiz sürüyor” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Ankara 7 No’lu Şube, 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerekleştirdi. Genel kurulun açılışında konuşan Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme kararı olan ‘Ek göstergelerin düzenlenmesi’ ve ‘Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi’ konularında sonuç aldıklarını kaydederek, “50/d’li araştırma görevlilerinin 33/a’ya aktarılması da tamam diyebiliriz. Şimdi sıra ‘üniversite idari personelinin yer değiştirebilmesi için’ mücadeleyi sıkılaştırma ve toplu sözleşmede öngörülen süre bitmeden değişikliği sağlamadadır” ifadelerini kullandı.

Üniversite çalışanlarına yönelik önemli başlıklarda kayda değer adımların atılmasını sağlayan bir teşkilat olduklarını belirten Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretim elemanlarının ek ödemelerinde iyileştirme, geliştirme ödeneğinin süresinin uzatılması, üniversite ve YÖK Disiplin Kurullarına sendika temsilcilerinin katılımının sağlanması, jüri üyeliklerine ücret verilmesinin sağlanması, lojmanda yüzde 15’in idari personele tahsisi, lojman komisyonuna sendika temsilcisinin katılımı, ikinci öğretimde fazla çalışma ücretinde kapsamı genişletme, bazı üniversite çalışanlarının ek tazminatlarında artış, üniversitelerde yardımcı hizmetler sınıfında yer alan ‘itfaiyeci’ kadrosunda çalışanların genel idare hizmetleri sınıfına geçinilmesi, üniversite yurtlarında fazla çalışma ücreti artışı, sözleşmeli üniversite çalışanlarının kadroya kavuşturulması, ek göstergelerin iyileştirilmesi, 50/’d’li araştırma görevlilerinin 33/a’ya aktarma gibi önemli adımların atılmasını sağlamış bir sendikal hareket olarak çalışmalarımız, gayretimiz, mücadelemiz sürecek.”

Yalçın, yükseköğretim tazminatı ve geliştirme ödeneğinin idari personele de verilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının keyfî değil, zorunlu olması ve her üniversitede açılması, akademik personelde zorunlu ders yükünün düşürülmesi, 13/b-4 keyfîliğinin önüne geçilmesi, karar mekanizmalarına katılımcılık ilkesi gereği sendika temsilcisinin katılımı gibi konularda çabalarının, mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

Genel Başkan Ali Yalçın, yapılan seçimde Ankara 7 No’lu Şube Başkanlığı’na seçilen Vahdet Ateş’e ve Yönetim Kurulu üyeleri Ethem Ersarı, Osman Metin, Ercan Yayla, Mehmet Halit Ölçüler, Hakan Durmuş ve Ali Kütük’e başarılar diledi.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul yöneticileri başka kurumlarda ders okutabilir mi?Önceki Haber

Okul yöneticileri başka kurumlarda ders...

Yusuf Kulalı, Güreş Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2.si olduSonraki Haber

Yusuf Kulalı, Güreş Türkiye Şampiyonasın...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu