TEKNOFEST'te Meslek Lisesi Rüzgarı esti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEKNOFEST'te Meslek Lisesi Rüzgarı esti
Abone ol
TEKNOFEST'te Meslek Lisesi Rüzgarı esti

Türkiye'de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST'te Meslek Lisesi Rüzgarı esti.

Festival heyecanı sürerken Milli Eğitim Bakanı Özer de gençlerle bir araya geldi. Stantları gezerek öğrencilerle sohbet eden Özer, yarışmalar ve projelerle ilgili bilgi aldı. Bakanlığın 9 genel müdürlük ve çok sayıda katılımcıyla festival içinde aktif rol aldığını belirten Özer, sürece katkı verenlere teşekkür etti.

TEKNOFEST; artık bir çatı organizasyonuna dönüştüğünü, bilim teknik alanında tüm gençlerimizin, öğrencilerimizin ürünlerini hazırlayıp sunma, bir festival havasında bir araya gelme, bir şenlik havasında bilimsel etkinlikler yapma, oradaki gelişmeleri takip etme, aynı zamanda savunma sanayi ile ilgili de gelişmeleri takip etme alanına dönüştü.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak zaten bir yıldan beri, her TEKNOFEST'ten önce bir yıl içinde tüm okullarımız, sadece meslek liselerimiz değil; fen liselerimiz, Anadolu liselerimiz, bilim sanat merkezlerimiz, diğer taraftan özel eğitim okullarımız, tüm öğrencilerimiz bu üretim, inovatif yaklaşımlarla fikrî mülkiyetle ilgili çalışmalarla ürünlerini TEKNOFEST'in ana konseptinde üretip burada arkadaşlarıyla paylaşıyorlar. Özellikle robotikle ilgili çalışmalar, arama kurtarmayla ilgili çalışmalar, dijital içerik üretmeyle ilgili çalışmaların ön plana çıktığını görüyoruz. Gerçekten bu devam ettikçe tüm Türkiye'de, tüm eğitim sisteminde öğrencilerimiz artık bu kültürle yetişmeye başlayacaklar. Emeği geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, T3 Vakfımıza çok teşekkür ediyoruz. Yine burada binlerce öğretmenimiz ve öğrencimiz var. Tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz.

TEKNOFEST İstanbul'da birçok kategoride yapılan teknoloji yarışmalarında öğrenciler ve farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar projelerini sergiliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı için ayırılan festival alanında sergi, etkinlik, deneyim, yarışma alanı ve animasyon stüdyosu kurulurken buralarda öğrencilerin yaptığı bomba imha robotu, arama kurtarma robotu, enkaz arama robotu, akıllı robotlar, VR deneyim alanları, animasyon stüdyosu, insansız su altı aracı, yaralı asker kurtarma aracı, uzay mekiği oksijen destek sistemi, deprem izolatör sistemi, yapay zekâ ile ciğerlerimiz sönmesin gibi projeleri yer alıyor.

 

 

Ayrıca Türkçe, matematik, İngilizce vb. dijital eğitim platformları, VR (sanal gerçeklik) oyunları, mobil bilim merkezi, okul öncesi öğrenciler için etkinlik masalarında origami çalışmaları, mini marangoz tezgâhları ve boyama etkinlikleri de yoğun ilgi görüyor.
















 























Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYM 10-11 Mayıs 2023 - Bölüm Toplantısı GündemiÖnceki Haber

AYM 10-11 Mayıs 2023 - Bölüm Toplantısı...

Bakan Akar’dan tahıl girişimi toplantısı açıklamasıSonraki Haber

Bakan Akar’dan tahıl girişimi toplantısı...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor