TikTok CEO’su güvenlik endişelerinin ardından ifade verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TikTok CEO’su güvenlik endişelerinin ardından ifade verdi
Abone ol
Sosyal medya platformu TikTok’un CEO’su Shou Chew, uygulamanın Çin hükümeti ile olan bağları, potansiyel ulusal güvenlik riskleri ve veri gizliliği endişeleri üzerine ABD Kongresi’nde ifade verdi.

 

 

 

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok’un CEO’su Shou Chew, uygulamanın Çin hükümetine bilgi sunma, veri güvenliği, ulusal güvenlik tehdidi ve gençlerin ruh sağlığını etkileme endişeleri çerçevesinde ABD Kongresi’nin Enerji ve Ticaret Komitesi’ne ifade verdi. Çin hükümetinin uygulamayı casusluk ve propaganda yaymak için gizli bir araç olarak kullandığı endişeleriyle ABD’de yasaklanma riskiyle karşı karşıya kalan TikTok’un CEO’su Chew ifadesi sırasında iddiaları reddederek, platformun veri güvenliği risklerini azaltacağını söyledi.

 

 

 

 

“Birçok riskin varsayımsal ve teorik riskler olduğunu düşünüyorum”

 

 

 

Yaklaşık 5 saatten fazla süren duruşma sırasında ABD Kongresi Komite üyeleri, Çin hükümetinin uygulama üzerinden kullanıcı verilerine ne kadar erişimi olduğu konusundaki endişelerini dile getirdi. Chew, ABD’li yetkililerin güvenlik endişelerini "varsayımsal" olarak nitelendirerek, "Belirtilen birçok riskin varsayımsal ve teorik riskler olduğunu düşünüyorum, ben herhangi bir kanıt görmedim" dedi.

 

 

 

“Bir seçimle ilgili tehlikeli yanlış bilgileri çok ciddiye alıyoruz"

 

 

 

Chew, platformun siyasi reklam yapmadığının da altını çizerek, "Bildiğim kadarıyla siyasi reklam almayan tek platform biziz. Diğer platformların bunu söyleyebileceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı. Chew, TikTok’un siyasi reklamlar hakkındaki politikasını göz önünde bulundurarak, "Özellikle bir seçimle ilgili tehlikeli yanlış bilgileri çok ciddiye alıyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

TikTok silah olarak nitelendirildi

 

 

 

Temsilci McMorris Rodgers duruşma sırasında TikTok için, "Çin Komünist Partisi’nin insanları gözetlemek, gördüklerimizi manipüle etmek ve gelecek nesilleri istismar etmek için kullandığı bir silahtır" değerlendirmesinde bulundu. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ise, TikTok’un yasaklanmasını desteklediğini söyledi.

 

 

 

"Teknolojiniz ölüme yol açıyor "

 

 

 

Kongre ayrıca, TikTok’un çocuklar üzerindeki potansiyel etkisiyle ilgili endişeleri de vurgulayarak, araştırmaların TikTok’un gençlere duygusal sıkıntı oluşturan ve yeme bozukluğuna sebep olan paylaşımları bulundurduğunu söyledi. Kongre temsilcisi Gus Bilirakis, TikTok’un çocukların kendine zarar vermeyi teşvik eden içeriğe maruz kalmasına izin veren içerik denetleme eksikliği olduğunu söyleyerek, "Teknolojiniz kelimenin tam anlamıyla ölüme yol açıyor" dedi.

 

 

 

"Sektördeki çoğu oyuncudan daha fazla veri topladığımıza inanmıyorum"

 

 

 

Kongre’nin TikTok’u veri gizliliği konusunda sorgularken platformun herhangi bir sağlık veya konum verisi toplamamayı taahhüt edip edemeyeceğini sorusuna Chew, "Bunlar, sektörümüzdeki diğer birçok şirket tarafından sıklıkla toplanan verilerdir. Neler topladığımız konusunda kullanıcılarımıza karşı çok şeffaf olmaya kararlıyız. Sektördeki çoğu oyuncudan daha fazla veri topladığımıza inanmıyorum" cevabını verdi.

 

 

 

"TikTok öyle ya da böyle sona ermeli"

 

 

 

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, uygulamanın Çinli sahipleri platformdaki paylarını devretmeyi kabul etmedikçe TikTok’u ABD’den yasaklanacağını ifade etmiş, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, TikTok için "Öyle ya da böyle sona erdirilmesi gerekiyor" demişti.

 

 

 

TikTok birçok ülkede resmi kurumlarda yasaklandı

 

 

 

TikTok’a şu ana kadar, güvenlik endişeleri gerekçe gösterilerek, Avrupa’da Avrupa Birliği Komisyonu, Avrupa Parlamentosu, İngiltere hükümeti ve parlamentosu, İsveç hükümetinde, ABD’de ise Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı dahil birçok devlet kurumu ile ABD Temsilciler Meclisi’nde resmi cihazlarda kullanımı yasaklandı.

 

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kamu mühendislerinin, görevlerinin getirdiği risk, yetki ve sorumluluklarına mütenasip şekilde özlük, ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi kaçınılmazdırÖnceki Haber

Kamu mühendislerinin, görevlerinin getir...

1. Dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamının ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmelidirSonraki Haber

1. Dereceye gelen kamu görevlilerinin ta...

Yorum Yazın

Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!
MEB İç Kontrol Sistemi Değerlendirme Raporu (2022-2023) Yayımlandı
Dijital Dünyanın Araştırma Ve Öğrenme İmkânları "Dijital Öğrenme Köprüsü" İle Hizmete Sunuluyor
ÜAK Doçentlik Başvuruları İçin Makul Bir Ücret İstemelidir
Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Videoları, İşaret Dili İle EBA'da
İl İçi Atamalarda Sıraların Çalıştırılması İçin MEB’e Resmi Yazı Yazdık
Öğretmenler Arası "Nesilden Nesile Millî Mücadele" Temalı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması
Ağzı Olan Konuşmasın!
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar: 2024/78)