TURK EXPO’ya ziyaretçi akını

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TURK EXPO’ya ziyaretçi akını
Abone ol
T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) organizasyonu ile düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı 19-21 Mart tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde gerçekleştirildi. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin yeniden tesis edilmesi ve ihracat hacminin hızla artırılması amacıyla düzenlenen fuar, 3 gün boyunca 5 bin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) organizasyonu ile düzenlenen Türk İhraç Ürünleri Fuarı 19-21 Mart tarihleri arasında Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde gerçekleştirildi. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin yeniden tesis edilmesi ve ihracat hacminin hızla artırılması amacıyla düzenlenen fuar, 3 gün boyunca 5 bin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

İSTANBUL (İGFA) - Suudi Arabistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile 19-21 Mart 2023 tarihleri arasında Riyad Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezinde yaklaşık 5 bin m2’lik alanda gerçekleştirildi. Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı, Ticaret Odaları Federasyonu ve Riyad Ticaret Odası tarafından desteklenen fuar iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yeniden tesis edilmesi için önemli bir platform olma özelliği taşıyor. 

Açılışı, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Abdullah Al Qasabi ve İMMİB Koordinatör Başkanı Adil Pelister tarafından gerçekleştirilen fuar yoğun ilgiyle karşılandı. Türkiye’den endüstriyel ürünler, ambalaj, ev yaşam/mobilya, gıda/tarım, kozmetik/temizlik, ilaç/medikal, tekstil/moda, yapı malzemeleri ve hizmet sektörleri başta olmak üzere 100 firma ve 6 İhracatçı Birliği katılımı ile gerçekleşen fuarda 5 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandı.

Fuar ile ilgili değerlendirmede bulunan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Koordinatör Başkanı Adil Pelister, “Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik oluşturulan yol haritasında belirlenen hedeflerden biri olan ve 5 binden fazla katılımcıyı ağırlayan Turk Expo’yu ülkemizin ekonomisi ve ihracatımızın geleceği için atılan son derece önemli bir adım olarak görüyoruz. Fuarımız Suudi iş insanları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı ve oldukça verimli geçti. Her iki ülke arasındaki ticari iş hacminin gelişmesini, büyümesini ve Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonu çerçevesinde iş birliğimizi artırmayı hedefliyoruz. Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonu kapsamındaki yeni yapılaşmasına katkı sağlamayı, Türk firmalarının sayısını artırmayı ve ortaklıklarda bulunmayı çok önemsiyoruz. Gerek turizm olsun, gerek inşaat, kimya, petrokimya alanlarında olsun her alanda Türk firmalarının yer almasını bekliyoruz. Suudi Arabistan ile ticaret hacmimiz 2022 yılında 6,55 milyar dolar oldu. Bu yıl bu rakamları aşmayı umuyoruz. İki ülke iş birliğini ve ticaret hacmini artırmak istiyoruz. İnşallah bu fuarın her iki taraf için de hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Kaynak:IGFA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emine Erdoğan’dan Kocaeli Büyükşehir Hastanesi’ne övgüÖnceki Haber

Emine Erdoğan’dan Kocaeli Büyükşehir Has...

Değerli öğretmenlere ’duygusal dayanıklılık’ eğitimiSonraki Haber

Değerli öğretmenlere ’duygusal dayanıklı...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı 13 üniversiteye yeni rektör ataması
En Düşük Memur Maaşı 22 bin TL’dir. Aksi Düşünülemez!
"Afetzede Özel" olarak başlattığımız KALFAP rogramı'na başvurularınızı bekliyoruz
Yeni Milli Eğitim Bakanı’nın İlk İşi Paydaşlarla Meslek Kanunu’nu Yeniden Ele Almak Olmalıdır
Öncelikli Gündemimiz Temmuz Ayında Yapılacak Maaş Düzenlemesidir
Öğretici: Enflasyon Altında Ezilmek Sabit Gelirlilerin Kaderi Olmasın!
Mayıs Ayı Enflasyon Oranı Açıklandı
LGS Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve Cevap Anahtarları Yayınlandı
Yeni Milli Eğitim Bakanı Olarak Prof. Dr. Yusuf Tekin Atandı
Eğitimi 21. yüzyılın dijital dünyasıyla buluşturmaya devam ediyoruz
Kişi Muhatabını Kendi Gibi Bilirmiş!
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinesini açıkladı
2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına Esas Derslere Ait Konu, Kazanım ve Açıklamalar
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bakanlık Genel Hedefi "Psikolojik Sağlamlık" Olarak Belirlendi
LGS'ye Girecek Öğrencilere Öneriler
LGS Kapsamındaki Merkezi Sınava İlişkin Yapılan Hazırlıkları Açıkladı
Doğru Soru Hangisi? Milli Eğitim Bakanı Kim Olmalı? Milli Eğitim Bakanı Nasıl Birisi Olmalı?
Devletimizi Türkiye Yüzyılına Taşıyacak Bir Kamu Personel Rejimi Mutlaka Hayata Geçirilmeli
“Kervan Yolda Dizilir” Mantığı Gelişmiş Bir Ülkenin Refleksi Olamaz. TBMM Açılır Açılmaz ÖMK ile İlgili Düzenlemeler Hayata Geçirilmelidir
Öğretici: Milli Eğitim Bakanı Muhakkak Eğitimci Olmalıdır