Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ve Komisyonlarda Bu Hafta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ve Komisyonlarda Bu Hafta
Abone ol
TBMM Genel Kurulu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

KOMİSYON GÜNDEMLERİ

ÇEVRE KOMİSYONU07/03/2023 15:00YENİ HALKLA İLİŞKİLER BİNASI A BLOK 1.KAT 3 NUMARALI TOPLANTI SALONUKOCAELİ MİLLETVEKİLİ İLYAS ŞEKER VE KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ SELAHATTİN MİNSOLMAZ İLE 203 MİLLETVEKİLİNİN; 2/4972 ESAS NUMARALI "ORMAN KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ" (TALİ KOMİSYON) ESAS KOMİSYON: TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU
TARIM, ORMAN VE KÖYİŞLERİ KOMİSYONU08/03/2023 11:00KOMİSYONLAR BLOĞU 3.KAT 6 NUMARALI TOPLANTI SALONU SAAT : 11.00GÜNDEM ORMAN KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ (2/4972-ESAS)
DIŞİŞLERİ KOMİSYONU08/03/2023 14:00YENİ HALKLA İLİŞKİLER BİNASI 3. KAT 5 NO'LU TOPLANTI SALONU SAAT:14.001-2/4818 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE GÜRCİSTAN ARASINDAKİ SERBEST TİCARET ANLAŞMASININ KARŞILIKLI TARIM TAVİZLERİNE İLİŞKİN PROTOKOL I'İNİ TADİL EDEN 1/2022 SAYILI TÜRKİYE-GÜRCİSTAN ORTAK KOMİTESİ KARARI VE ANLAŞMANIN III NOLU PROTOKOLÜNÜN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ 2-2/4929 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ ARASINDAKİ TERCİHLİ TİCARET ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ 3-2/4738 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE ROMANYA HÜKÜMETİ ARASINDA UYGUN GÖRÜLEN ALANLARDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELERİN FİNANSMANI HAKKINDA ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ 4-2/4737 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE FİLİSTİN DEVLETİ HÜKÜMETİ ARASINDA KOLLUK EĞİTİMİ İŞ BİRLİĞİ MUTABAKAT ZAPTININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ 5-2/4739 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE FİLİSTİN DEVLETİ HÜKÜMETİ ARASINDA ULUSAL SÜRÜCÜ BELGELERİNİN KARŞILIKLI TANINMASI VE DEĞİŞİMİNE İLİŞKİN ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ 6-2/3720 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE KONGO CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ 7-2/3954 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE EKVATOR GİNESİ CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASININ ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ 8-2/4910 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ŞENTOP'UN; TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ VE PARAGUAY CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ ARASINDA HAVA ULAŞTIRMA ANLAŞMASI İLE ANLAŞMADA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR NOTALARIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TEKLİFİ
ÇOCUK İSTİSMARININ ÖNLENMESİ VE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLERİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU08/03/2023 15:00HALKLA İLİŞKİLER BİNASI KOMİSYONLAR BLOĞU ALT ZEMİN 2 NUMARALI KOMİSYON TOPLANTI SALONU

GÜNDEM: ADALET BAKANLIĞI AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

 

TBMM'DE BU HAFTA

TBMM Genel Kurulu, milyonlarca kişiyi ilgilendiren vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifini yasalaştırmak için mesai yapacak.

TBMM, önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya daha giriyor.

Haftalık çalışmasına 7 Mart Salı günü başlayacak Genel Kurulda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma düzenlemesi ile vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere borçları yapılandırılacak. Bu kapsamda yaklaşık 362 milyar lira tutarındaki borçlar, 48 ayda ödenebilecek.

14 milyon kişiyi ilgilendiren düzenleme, 31 Aralık 2022'den önce işlenen fiillere ilişkin kamuya olan borçları kapsayacak.

Sürücülere uygulanan trafik idari para cezalarına istinaden verilen ve aktif durumda olan ceza puanları silinecek.

Teklifle, vergi dairesine borçlu olan 7,6 milyon kişinin 4,6 milyar lira borcu silinecek.

- Komisyonların gündemi-

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, çarşamba günü toplanarak, Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek.

Teklifle, tarım politikalarının amaçları, ilkeleri ve öncelikleri doğrultusunda tarımsal üretimi planlamak, gıda güvencesi ve güvenliğini temin etmek üzere üretim öncesinde Tarım ve Orman Bakanlığından izin alınmasını sağlayacak düzenlemeler yapılacak.

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için sözleşmeli üretim modeli, üretici lehine avantajlarla takviye edilerek yaygınlaştırılacak.

Devlet ormanlarına nakil vasıtaları ile yıkıntı veya inşaat atığı atmak, hafriyat veya çöp dökmek suretiyle ormanlara, doğal hayat ve çevreye verilen zararlar orman suçu haline getirilecek.

Dışişleri Komisyonunun çarşamba günkü toplantısında, uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan 10 kanun teklifi ele alınacak.

Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, çarşamba günü toplanacak. Komisyonda, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu 2022 Raporu'nun sunumunu yapacak.

Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonunun çarşamba günkü toplantısında, Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Sağlık ile Milli Eğitim bakanlıklarının yetkilileri sunum yapacak.

Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

AK Parti TBMM Grubu, salı günü saat 11.00'de basına kapalı toplanacak.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilecek grup toplantısında, AK Parti milletvekillerinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki çalışmaları değerlendirilecek.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEKNOFEST 2023 Design Hackathon Yarışma Başvuruları Başladı!Önceki Haber

TEKNOFEST 2023 Design Hackathon Yarışma...

TEKNOFEST 2023 Fintech Ideathon Yarışma Başvuruları Başladı!Sonraki Haber

TEKNOFEST 2023 Fintech Ideathon Yarışma...

Yorum Yazın

Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor
Ara Elaman Teminindeki Sıkıntının Sebebi Egitim-İstihdam İlişkisinin Sağlıklı Kurulamamasıdır
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu