Türkiye Genelinde Deprem Şehitlerimizi Andık...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Genelinde Deprem Şehitlerimizi Andık...
Abone ol
Türkiye Genelinde Deprem Şehitlerimizi Andık...

Sendikamız Olarak Düzenlemiş Olduğumuz DEPREM ŞEHİTLERİMİZİ ANMA PROGRAMI’NDA

6 Şubat 2023'de Ülkemizin Yaşamış Olduğu Büyük Deprem Felaketinde Hayatını Kaybeden Tüm Deprem Şehitlerimizi Bugün Ankara Ulus Meydanında  ve Türkiye Genelinde Cuma Namazı Öncesi Karanfiller Bırakarak ve Dualar Ederek  Rahmetle Andık.

 Ülkemizin Bir Daha Böylesine  Büyük  Felaketler ve Acılar Yaşamamasını, Tüm Deprem Şehitlerimize Allah'tan Rahmet, Yaralarımıza Acil Şifalar Dileriz.

Aziz Milletimizin Başı Sağ Olsun.

 

BASIN AÇIKLMASI

TEÇ-SEN Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası

BÜYÜK DEPREM AFETİ ANMA AÇIKLAMASI

6 Şubat 2023 Pazartesi günü, merkez üssü Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 2 büyük deprem afeti nedeniyle; Hatay, Adıyaman, Adana, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Osmaniye, Kilis ve Şanlıurfa il ve ilçelerimizde yaşayan bebeklerimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, annelerimizi, babalarımızı, dedelerimizi, ninelerimizi, 46.000 canımızı kaybettik. Hayatını kaybeden tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Büyük Deprem Afeti olduğu dakikadan itibaren yemek yemedik, su içmedik, uyku uyumadık, sıcak yatağımıza giremedik. Yediğimiz yemekten, içtiğimiz sudan, sıcak yatağımızdan utandık. Özür dileriz.

Hangi sözümüz öksüz, yetim ve sıcak yuvasından ayrılmış bebeklerimizin, çocuklarımız, gençlerimizin kaybettiği güven duygusunu, yaşama hevesini, neşesini, gülen yüzlerini geri getirebilir ki? Hangi sözümüz, yaşamış olduğumuz bu travmayı hafifletebilir ki? ÖZÜR DİLERİZ.

 

Birbirimizin canını, malını, evlatlarını korumak ve kollamak hepimizin toplumsal sorumluluğu ve göreviyken, daha hayatın ne olduğunu anlamadan, büyük bir acıyla hayata veda etmiş olan canlarımız için insanlığımız adına utanç duyuyoruz ve ÖZÜR DİLERİZ.

 

Maalesef, doğal afetler kontrolümüz dışındaki faktörler olsa da felaketin boyutunun artmasında "İNSAN" faktörünün etkili olması, denetim eksiklikleri, sorumluların sorumsuzca davranması, aç gözlü insanların üç kuruş fazla kazanması için malzemeden çalması, düzgün, güvenli ve yaşanabilir bir konut yapamadığımız için utanarak ÖZÜR DİLERİZ.

 

Ülkemizdeki siyasi tartışmaların, kavgaların ve çekişmelerin, doğal afetler gibi hayatımızı tehdit eden olaylara karşı hazırlık yapma konusunda işbirliği yapmamızı zorlaştırdığını gördüğümüz halde siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, doğal afetlere karşı ortak bir mücadele yürütmek için birlikte hareket edemediğimiz için ÖZÜR DİLERİZ.

 

Umarız ki zaman, yaralarımızı iyileştirmek için bir araç olur ve kayıplarımızı kabullenmemize yardımcı olur. ÖZÜR DİLERİZ.

 

Ülkemizi derin yasa boğan büyük deprem afeti nedeniyle canla başla mücadele eden, yerli, yabancı arama kurtarma ekiplerine, madencilerimize, doktorlarımıza, hemşirelerimize, askerimize, emniyet personellerimize, ambulans şoförlerimize, kepçe operatörlerimize, kamyon şoförlerimize, aşçılarımıza, kamu görevlilerimize, yardımlaşma ve dayanışma örneği gösteren aziz milletimize sonsuz teşekkür ederiz.

TÜM DEPREM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA

 

Bilindiği üzere 06/02/2023 tarihinde sabah saat 04.17’ de Ülkemizin Güneydoğu Bölgesinde 7,4 ve 7,7 şiddetinde deprem meydana gelmiş olup, Ülkemizin 10 şehrinde binaların yıkılmasına ve vatandaşlarımızın göçük altında kalmasına sebep olmuştur.

Arama Kurtarma çalışmaları sonucu maalesef 46 bin 108 insanımız hayatını kaybetmiş bulunmaktadır. Milletçe büyük bir felaket yaşadık. Yitirdiğimiz her bir canın acısıyla yüreklerimiz yangın yerine döndü. Acımızı tarif etmeye kelimeler kifayetsizdir.

Allah’a hamdolsun ki dün olduğu gibi bugün de zor zamanımızda kenetlendik. Devletimizin Yetkili Kurumları, Sivil toplum örgütleri ve Milletimiz, depremin ilk anından itibaren maddi manevi imkânlarını seferber etmesi her türlü takdire şayandır.

 İnanıyoruz ki aynı ruha, aynı inanca  sahip olduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Yüreklerimiz bir oldukça Allah’ın yardım ve inayetiyle üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece saramayacağımız hiçbir yara, dindiremeyeceğimiz hiçbir acı yoktur.

Bu itibarla depremin ilk gününden buyana canla başla depremzede vatandaşlarımızın bir nebze olsun yaralarını sarmak için çalışıp çabalayan ; AFAD, KIZILAY, ASKER, POLİS, GÜVENLİK GÜÇLERİ, ARAMA KURTARMA EKİPLERİ, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ , DOKTORLAR,HEMŞİRELER, SAĞLIK MEMURLARI, GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER, SPORCULAR, FUTBOL KÜLÜPLERİ, ÇEŞİTLİ STK LAR, YARDIM KAMPANYASI YAPANLAR, YAPILAN YARDIMLARI DEPREM BÖLGESİNE ULAŞTIRAN TIR VE KAMYON ŞÖFZRLERİ, KEPÇE OPARÖTÖRLERİ VB. emeğini esirgemeyen ve daha isimlerini sayamadığımız gönüllü teşekküllere bu kutlu mücadelede yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim.

 Allah’ım Millet olarak deprem gerçeğiyle bir kez daha karşılaştırmasın. Vefat eden kardeşlerimiz var. Göçük altından çıkartılan kardeşlerimiz var. Allah’ım Senden şifa bekleyen kardeşlerimiz var. Ahirete irtihal eden kardeşlerimize rahmet eyle Allah’ım! Göçük altından çıkartılan Hastalarımıza Şâfî isminle acil şifalar ver Allah’ım ! Ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabr-ı cemil ihsan eyle

Ya Rabbi! Her türlü zorlukla mücadelede bizlere birlik ve beraberlik, sabır ve metanet, basiret ve dirayet lütfeyle. Şefkat ve merhametinle acılarımızı dindir Allah’ım! Ya Rabbi! Ülkemizi, devletimizi, milletimizi, âlem-i İslam’ı ve bütün insanlığı Deprem, sel ve yangın gibi her türlü afetten, kazalardan, belalardan, görünür görünmez felaketlerden muhafaza eyle Allah’ım!

Allah’ım Deprem Bölgesindeki yaralarımızı biran önce sarmak için Devletimize, Milletimize güç kuvvet ver

Ya Rabbel alemin, masumlar hürmetine, nice dilsiz canlılar hürmetine gece gündüz Seni anan, Seni tesbih eden, Sana zikirde bulunan bütün varlıklar hürmetine dualarımızı kabul eyle. Asrın felaketi, asrın afeti olarak yaşamış olduğumuz bu depremde vefat eden kardeşlerimizin ruhları için, yaralı olan, hasta olan kardeşlerimizin acil şifa bulmaları için, Allah rızası için el-Fatiha!”

 

 

 

 

 

BASK-TEÇ-SEN -Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mezarlık’ta garip hırsızlık olayıÖnceki Haber

Mezarlık’ta garip hırsızlık olayı

Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler ve Genel Görünüm 10 Mart 2023Sonraki Haber

Türkiye Ekonomisinde Haftalık Gelişmeler...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu