Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısı yapıldı
Abone ol
Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısının ikincisi Gaziantep'te yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında yapılan toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da katıldı. Toplantıda, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak "Kentsel ve Kırsal Altyapı Kurulu” üyesi olarak yer aldı.

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısının ikincisi Gaziantep'te yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında yapılan toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da katıldı. Toplantıda, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak "Kentsel ve Kırsal Altyapı Kurulu” üyesi olarak yer aldı.

 İlki geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul'da yapılan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısının ikincisine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlık yaptı.  Toplantıda Kahramanmaraş depremleri sonrasında durumun çevre, şehircilik ve iklim değişikliği perspektifinden izlenmesi ve yönetimi ile şehirlerin yeniden inşası sürecinde uygulanacak politikaların belirlenmesi konularına değinildi. Toplantıya, alanında uzman bilim insanları ile ilgili kurumların teknik ekiplerinin yanı sıra yabancı ülkelerden uzmanlar da katıldı.

“Depreme dirençli şehirler oluşturulacak”

Toplantıya katılan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye'de şehirlerin başta deprem olmak üzere sel ve kuraklık gibi afetlere daha hazırlıklı hale getirilmesi için oluşturulan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli'nin ilk toplantısı hepimizin bildiği gibi geçen hafta yapılmıştı.  Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli, ülkemizde şehirlerin afetlere daha hazırlıklı ve dirençli hale getirilmesi için oluşturuldu. Çalışmalar kapsamında uzmanlar, bilim insanları ve akademisyenlerin katılımıyla kurullar oluşturuldu. Bu kurullar, Kahramanmaraş merkezli ardışık depremler sonrasında ortaya çıkan durumun yönetimi, yeniden inşa sürecinde uygulanacak politikalar ile dirençli şehirlerin oluşturulması, Türkiye'de afet risk yönetimine ilişkin çalışmaları yürütecek. Deprem dışında yangın, sel, heyelan, iklim kriziyle mücadele politikalarının belirlenmesinde de aktif rol oynayacak kurullarda farklı disiplinlerden ve alanlardan yetkin isimler yer alıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ilk toplantısına İstanbul'da katıldığımız ‘Türkiye Ulusal Risk Kalkanı’ toplantısının ikincisini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında Gaziantep'te gerçekleştirdik. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli içerisinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un tensipleriyle Kentsel ve Kırsal Altyapı Kurulu Üyesi olarak yer aldık. Yaşadığımız büyük felaketin izlerinin bir an evvel silinmesi ve ülkemizin afetlere daha dirençli hale gelebilmesi için bilimin ışığında var gücümüzle çalışacağız” dedi.

“Yeşil dönüşüm çalışmaları yapılacak”

Kentsel ve Kırsal Altyapı Kurulu’nun gerçekleştireceği çalışmaları anlatan Rektör Prof. Dr. Budak,  “Yeni şehircilik çalışmaları kapsamında kentsel altyapı ve mega yapılar olmak üzere deprem bölgesinin tüm altyapı dirençli şehir konseptine uygun olarak tasarlanmasını ve bu yönde politikaların geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bölgeyi depremsellik ve risk faktörleri bakımından değerlendirerek iklim dostu yeşil dönüşüm çalışmalarını altyapı çalışmalarına entegre edeceğiz. Deprem bölgesinin tekrar kalkınması amacıyla alınan tüm kararların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. El birliği ile hep beraber yaralarımızı saracağız” dedi.

 

Kaynak:IGFA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAGEM’den psikolojik yardım rehberiÖnceki Haber

BAGEM’den psikolojik yardım rehberi

Kayseri’de depremin hasarı artıyor: Ağır hasarlı yapı sayısı 851’e çıktıSonraki Haber

Kayseri’de depremin hasarı artıyor: Ağır...

Yorum Yazın

11 Aralık Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (10 Aralık 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Memur ve emeklimize, oransal artış ve enflasyon farkının yanı sıra %10 refah payı ile birlikte ücret artışı yapılmalıdır
2023-İSG/2: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Müfredat çalışmalarında milletimizin tarihi kimliği, beklentileri ve ihtiyaçları esas alınmalıdır
10 Aralık Pazar önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (09 Aralık 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
İlave Ek Ödeme (8.077 Tl) Memur Emekli Maaşına Yansıtılmalıdır. Aksi Halde 65 Yaşından Önce Hiç Bir Memur Emekli Olamaz
Alan Değişikliği Kılavuzundaki Eksikler Giderilmeli!
9 Aralık Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (08 Aralık 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Köşe Yazılarındaki İfadelerle İftira Suçuna İstinaden Hapis Cezasına Hükmedilmesi İfade ve Basın Özgürlüklerinin İhlal Eder
"Nehirden Denize Özgür Filistin" geri dönüşüm tasarım yarışması
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı sonuçları açıklandı
MEB Günlük Program
8 Aralık Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (07 Aralık 2023) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
NATO DIANA Mentor ve Uzman Havuzu Başvuruları Açıldı
DEMİREL: "Memurların 5 Aylık Enflasyon Zararı 7.212 Liradır."
Norm Fazlası Öğretmenlere “Resen Atama” Kararı Kabul Edilemez!