Türkiye Yüzyılı eğitimcilerle kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Yüzyılı eğitimcilerle kurulacak
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube’nin Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde “Türkiye Yüzyılına Birlikte Hazırız” sloganıyla düzenlediği ‘Eğitimciler Buluşması’ programı, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz’un katılımıyla yapıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Mustafa Şentop, geleceğimiz olan çocukları ve gençleri yetiştiren öğretmenlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye’de hükûmet sistemi tartışmasının artık ortadan kalktığını belirten Şentop, “Milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni destekleyen bir karar çıkarttı. Böylece bu konu kapandı. Bundan sonra tabii ki, bu sistemle ilgili, sistemi iyileştirecek, varsa revizyon yapılacak hususlar, bunlar konuşulabilir, ayrı mesele” dedi.

Türkiye’nin büyük ve güçlü yürüyüşünü sürdüreceğini kaydeden TBMM Başkanı Şentop, şöyle konuştu: “Milletimizin 14 Mayıs kararı şunu gösteriyor ki bu tablo nettir. Türkiye tam bağımsız politikalarla sadece millî menfaatlerine göre karar alan ve merkezî Türkiye olan kararlarla bir politikayı takip edecek. Büyük ve güçlü yürüyüşünü sürdürecek. Bunun lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, 3600 ek gösterge kazanımının elde edilmesinin, hayata geçmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade ederek, “5,3 milyon kamu görevlisi ve emeklisini ilgilendiren ek gösterge düzenlemesini Memur-Sen olarak nasıl hayata geçirdiysek, adaletin tesisi için 1. dereceye 3600 ek gösterge verilmesi konusunda da o derecede ısrarcı olduk. Bu mücadelemizde de yılmadık. Doğru olanı, olması gerekeni teklif ederken, sendikal mücadelemizi, emeğin hakkı için alın terimizi ortaya koyduk. Talebimizin haklılığı bütün kesimlerce anlaşılmış, 1. dereceye yükselen bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verileceği müjdesi Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından verilmiştir” şeklinde konuştu.

Sendika olarak, hak, emek ve özgürlük mücadelelerine devam edeceklerini dile getiren Yavuz, “Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, yüzlerce kazanımla ülkenin sorunlarının çözümüne katkıda bulunduk. Çözülmüş olan hangi sorun varsa, elde edilen hangi kazanım varsa altında bizim imzamız var. Büyükşehirlerde görev yapan öğretmenlerimizin, memurlarımızın kira sorunu var. 4688 sayılı toplu sözleşme kanununun değişmesini ve evrensel ilkelere, işçi sendikacılığı mevzuatına göre yeniden ele alınmasını istiyoruz. Son yıllarda ortaya çıkan maaş dengesizliğinin giderilmesi için çok gayret sarf ettik, en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılması konusunda adım atacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

28 Mayıs’ın ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Yavuz, üzerlerine düşeni, ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Bilal Duran ise yetkili sendika unvanını koruyarak yetkide 12. yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, emeği geçen teşkilat mensuplarına ve bütün üyelere teşekkür etti.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve AK Parti İlçe Başkanı Av. Talha Tayfur da birer konuşma yaptılar.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Bilenle Bilge Nesil tarihî önemde bir çalışmadırÖnceki Haber

Bir Bilenle Bilge Nesil tarihî önemde bi...

Deprem Nedeniyle Naklini Başka İle Aldıran Öğrencilerden 94 Bin 12'Si Okuluna DöndüSonraki Haber

Deprem Nedeniyle Naklini Başka İle Aldır...

Yorum Yazın

4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi