Türkiye’den en az 21 öğrenciye, Birleşik Krallık’ta burs fırsatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’den en az 21 öğrenciye, Birleşik Krallık’ta burs fırsatı
Abone ol
British Council, 2023-24 akademik yılında Birleşik Krallık’ta eğitim almak isteyenlere GREAT bursları ve Bilimde Kadın STEM bursları ile destek sunuyor. Toplamda 18 üniversiteden çeşitli alanlarda sağlanan burs imkanları, yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler için hem finansal hem de özel destekleri kapsıyor.

 

11 Şubat, tüm dünyada Uluslararası Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda, British Council’ın University of Warwick ve University of St Andrews iş birliği ile hayata geçirdiği Bilimde Kadın STEM bursları ve Birleşik Krallık’tan farklı uzmanlıklardaki 18 üniversitenin sağladığı GREAT bursları, Birleşik Krallık’ta yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere eşsiz bir fırsat sunuyor. 

Mühendislik, sağlık, biyoteknoloji, çevre çalışmaları ve sürdürülebilirlik alanlarında kadınlara teşvik

British Council’ın, Birleşik Krallık’ın önde gelen üniversitelerinden University of Warwick ve University of St Andrews iş birliği ile hayata geçirdiği Bilimde Kadın STEM bursları, Türkiye’den en az beş kadın öğrenciye hayallerini gerçekleştirme fırsatı sağlıyor. STEM alanında eğitimleri için finansal desteğe ihtiyaç duyan, gelecek nesillere STEM’de kariyer yapma konusunda ilham vermek isteyen kadınlara açık olan burslara, University of Warwick ve University of St Andrews’un web siteleri üzerinden başvurulabiliyor. Burslar, mühendislik, sağlık, biyoteknoloji, çevre çalışmaları ve sürdürülebilirlik alanlarını kapsıyor ve öğrenim ücretleri, aylık maaş, seyahat masrafları, vize ve sağlık sigortası ücretlerinin yanı sıra anne olan bursiyerler için özel destekleri ve İngilizce dil desteğini de içeriyor.

Üçüncü yılında olan burs programı, STEM alanında kız çocukları ve kadınlar için fırsatları artırmayı ve STEM konularında kariyerlerini daha da geliştirmelerine imkan tanımayı amaçlıyor. 

İlgi alanına uygun bölümde eğitim ve 10.000 Sterlin burs desteği

Aralarında Cardiff University, Edinburgh Napier University, Goldsmiths, University of London, Nottingham Trent University, Oxford Brookes University, Teesside University, University of Edinburgh, University of East Anglia, University of Glasgow, University of Hull, University of Stirling, University of York, Liverpool John Moores University, University of Manchester, University of Bradford ve Anglia Ruskin University’nin bulunduğu Birleşik Krallık’ın önde gelen 16 üniversitesi, Türkiye’den öğrencilere burslar sunuyor. Adalet ve hukuk veiklim değişikliği alanlarına verilen spesifik burslar dışında, farklı ilgi alanlarına uygun bursların da yer aldığı GREAT burs programında, yüksek lisans eğitim ücretini karşılamak üzere her öğrenciye 10.000 Sterlin veriliyor.

Üniversitelerin kendi web siteleri üzerinden yapılan başvuruların son günleri, Mart ve Haziran 2023 arasında değişiklik gösteriyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerle, başvuruların değerlendirilmesinin ardından üniversiteler tarafından iletişime geçiliyor. Başvuru koşulları arasında, Türkiye vatandaşı olmak ve üniversitedeki bir lisansüstü programının tüm şartlarını yerine getirerek kabul almış olmak yer alıyor.

Türkiye’den, her yıl eğitim almak için Birleşik Krallık’ı seçen 4500’ün üzerinde öğrenci ile GREAT bursları, Türkiye ve Birleşik Krallık arasında güçlü bağlantılar kurulmasına ve Birleşik Krallık’a Türkiye’den gelen tüm öğrencileri ağırlamaya devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Kaynak:BYZHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin Festivali TEKNOFEST İçin Hazırız! SenGeleceksinDiye İzmir, İstanbul ve Ankara’dayız…Önceki Haber

Türkiye’nin Festivali TEKNOFEST İçin Haz...

Monster Notebook, kullanıcı hatalarını da kapsayan yeni garanti modelini duyurduSonraki Haber

Monster Notebook, kullanıcı hatalarını d...

Yorum Yazın

29 Mart Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (28 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
8-9 Nisan tarihlerinde okul yöneticileri izinli sayılacak mı?
Koruyucu Giyim Yardımı Hakkı Elimizden Alınamaz
Banka Maaş Promosyonlarının Günümüz Ekonomik Koşullarına Göre Güncellenmesi İçin Talepte Bulunduk
TEKNOFEST 2024 Çip Tasarım Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2024 Dikey İnişli Roket Yarışması Ön Tasarım Raporu Sonuçları Açıklanmıştır!
Öğretici: Banka Promosyonu Adaletsizliği Son Bulmalıdır
Geleceğin Ekranı Projesi Gönüllü Öğretmenlerini Arıyor
Yurt Yedek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez