Türkiye’nin Deprem Gerçeği Mercek Altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin Deprem Gerçeği Mercek Altında
Abone ol

Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan - karada son yüzyılın dünyada en büyük felaketi – olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri ardından sahaya inen araştırmacılarımız ayaklarının tozuyla elde etmiş oldukları çalışmaları ve değerlendirmelerini paylaşıyor.

Deprem Araştırmaları Sanal Konferansı “Bilimle Birlikte Başaracağız” mottosuyla yüzlerce bilim insanını sizlerle buluşturuyor. Depremlerin hemen sonrasındaki saha araştırmalarına odaklanan projeler ile 2021 yılında açmış olduğumuz deprem alanındaki özel çağrımız kapsamındaki uzun vadeli ileri araştırmalar projelerinin çıktıları konferansta paylaşılacak.

30 Mart Perşembe saat 10.00’da gerçekleşecek konferansın açılış konuşmalarını tensipleri halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tensipleri halinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve AFAD Başkanı Yunus Sezer yapacak.

Konferansta depremlerin sonrasında hemen açılan TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında desteklenen 124 proje ile 1001 Deprem Özel Çağrısı kapsamında desteklenen 79 proje ele alınacak.

Araştırmacılara soruların da yöneltilebileceği sanal konferans TÜBİTAK’ın YouTube kanalı üzerinden takip edilebilecek. Açılış konuşmalarının ardından öğleden önce 9, öğleden sonra ise 8 oturum gerçekleşecek. Oturumlarda Türkiye’nin deprem gerçeği çok yönlü olarak masaya yatırılacak.

Türkiye’nin deprem gerçeği, 6 Şubat depremleri sonrası elde edilen bulgular canlı yayında kamuoyu ile paylaşılacak.

TÜBİTAK olarak Türkiye'yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrasında en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmek amacıyla bilim ve teknoloji ile kalıcı çözümler geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz.

ETKİNLİĞE DAVET

Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan - karada son yüzyılın dünyada en büyük felaketi – olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası ülke olarak tüm kurum/kuruluşları depremin yıkıcı etkilerinin üstesinden gelmeye yönelik tüm olanaklarını seferber etmektedir. TÜBİTAK olarak Türkiye'yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrasında en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmek amacıyla bilim ve teknoloji ile kalıcı çözümler geliştirmeye yönelik çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz.

Bu bağlamda, TÜBİTAK tarafından 15.02.2023 tarihinde 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı altında açılan “Deprem Araştırmaları Çağrısı” kapsamında desteklenen 79 proje ile 06.02.2023 tarihinde açılan 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışması Acil Destek Programı kapsamında şu ana kadar desteklenen 124 projedeki gelinen aşamanın değerlendirilmesi, geleceğe yönelik çalışmaların planlanması ve projeler arasındaki etkileşimin artırılması amacıyla istişare ortamı oluşturmak istiyoruz.

Bu kapsamda desteklenen projeler ile elde edilen bulguların, ulaşılan hedeflerin ve öngörülen katkıların paylaşılacağı bir etkinlik düzenlenmiştir.

Ülkemizin büyük bölümünün deprem kuşağında olması sebebiyle depremle mücadeleye yönelik bilimsel ve teknolojik çözümlere ilişkin özellikle toplumun farkındalığının ve sorumluluğunun artırılması için de söz konusu istişarenin çevrim içi ortamda "TÜBİTAK Deprem Araştırmaları Sanal Konferansı" olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sayede projeler kapsamındaki araştırma sonuçlarının ve ortaya konan çözümleri kamuoyu ile paylaşacağız. Sanal Konferans 30 Mart  2023 Perşembe günü yapılacaktır. Konferansta, TÜBİTAK Deprem Araştırmaları Çağrıları kapsamında desteklenen projelere ilişkin yürütücüler tarafından proje sunumları gerçekleşecektir.

Tamamı canlı yayında TÜBİTAK YouTube kanalı üzerinden paylaşılacak olan etkinlikle ile ilgili detaylı bilgilere ve programa web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. https://www.youtube.com/c/tubitak

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süreç Odaklı Sınıf İçi Değerlendirme Videoları Yönetici Ve Öğretmen Kütüphanesinde Erişime AçıldıÖnceki Haber

Süreç Odaklı Sınıf İçi Değerlendirme Vid...

Kutup Araştırmalarında Bir İlk Gerçekleşti, TÜBİTAK Lise Öğrencilerini Kutuplara GötürdüSonraki Haber

Kutup Araştırmalarında Bir İlk Gerçekleş...

Yorum Yazın

Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı
Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları Çalıştayı Yapıldı
İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Tamamlandı