Uzmanı uyardı: ”Çocuklarınızı kimseyle kıyaslamayın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzmanı uyardı: ”Çocuklarınızı kimseyle kıyaslamayın”
Abone ol
Öğrencilerin karnelerini alıp ara tatile girmesiyle birlikte okul danışmalarından da uyarılar geldi. Okul Psikolojik Danışmanı Berna Böçkün, "Karnelerimizi aldık, karnelerimizde bazı düşük notlar olabilir. Bu düşük notlar doğrultusunda çocuğumuzu hiç kimseyle kıyaslamamamız gerekir. Çünkü çocuk biriyle kıyaslandığı zaman gerek kardeşiyle, sınıf arkadaşıyla, komşusuyla kıyaslandığı zaman bir özgüven kaybı yaşar. Bu özgüven kaybı da ikinci dönem ders notlarına etki eder" dedi.

 

 

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı ve öğrenciler karnelerini alarak ara tatile girdi. Öğrencilerin karnelerinin almasının ardından danışmanlardan da, velilere düşük notlar için uyarı geldi. Bingöl merkezdeki Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulunda görevli Okul Psikolojik Danışmanı Berna Böçkün, tatilde öğrencilerin hoşlandıkları aktiviteleri yapması gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilerin düşük notlar nedeniyle akranlarıyla kıyaslanmaması gerektiğini vurgulayan Böçkün, "Tatile girdik, bu tatili değerlendirmek sürecinde öğrencilerimizi çeşitli aktivitelere yönlendirebiliriz. Bu aktiviteler daha önce edindikleri hobiler ve yapmaktan hoşlandıkları etkinlikler olabilir. Bu etkinlikler bağlamında çocukların ikinci döneme daha rahat başlayabilmeleri için daha kaygısız, daha özgüvenli bir şekilde geçirebilmeleri için aktivitelere katılmaları önemlidir. Bunun dışında karnelerimizi aldık, karnelerimizde bazı düşük notlar olabilir. Bu düşük notlar doğrultusunda çocuğumuzu hiç kimseyle kıyaslamamamız gerekir. Çünkü çocuk biriyle kıyaslandığı zaman gerek kardeşiyle, sınıf arkadaşıyla, komşusuyla kıyaslandığı zaman bir özgüven kaybı yaşar. Bu özgüven kaybı da ikinci dönem ders notlarına etki eder. Her çocuğun kapasitesi farklıdır, her çocuğun ilerleme tarzı başkadır. Önemli olan bu kapasitesinin keşfedilmesidir. Bu kapasite çeşitli yetenek ve zeka türlerini kapsar. Bunları öğrenmek için öncelikle okul rehberlik servislerinden faydalanılabilir" diye konuştu.

 

 

 

"İyi notlar takdir edilmeli"

 

 

 

Öncelikle davranış notlarının değerlendirilmesi gerektiğini ve bu anlamda öğrencilerin takdir edilmesinin önemli olduğunu aktaran Böçkün, "Daha sonrasında iyi aldığı notlar takdir edilmeli ki çocuk bu konuda özgüven kazanmalıdır. Düşük notlar için de yapılabilecek şeyler, öncelikle öğrencinin düşük not alma sebepleri irdelenmeli, bu anlamda öğrenciye yardımcı olunmalı, ortak bir yol haritası belirlenerek ilerlenmelidir. Bunu dışında çocuklarımıza onların hoşlandıkları, kendilerini daha iyi hissedebilecekleri, tatili daha güzel bir şekilde değerlendirecekleri aktivitelere yönlendirmektir. Bunlar yapılırsa eğer, ikinci döneme çocuklar daha zinde daha mutlu bir şekilde ve daha özgüvenli bir şekilde başlayacaktır. Ve bunlar başarıya da beraberinde getirecektir" şeklinde konuştu.

 

Kaynak:İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aile ve Sosyal Hizmetler 2022 yılında durmadan çalıştıÖnceki Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler 2022 yılında du...

”Kök hücre ile diz kireçlenmesinden kurtulun”Sonraki Haber

”Kök hücre ile diz kireçlenmesinden kurt...

Yorum Yazın

Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları Çözülsün
Akademisyenlerimizin Ekonomik Koşulları İyileştirilsin
Veli Randevu Sistemi Öğretmenlerin İnisiyatifinde Yürütülmelidir.
Devletin Sözü Havada Bırakılamaz; Mülakat Kalkacak!
Ağzı Olan Konuşmasın! Türkiye’de Memur Sayısı Yetersizdir.
1 Nisanda Okullar Tatil Ek Dersler Ödenecek İşte Resmi Yazı
28 Mart Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (27 Mart 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Talip Geylan'dan eğitim gündemine dair önemli açıklamalar
Toplu Sözleşme Hükümleri 3. Tarafların Beyanıyla Engellenemez
Geçmişten Günümüze Sayılarla Eğitim 
Deneyap Girişim Programı Başlıyor!
MEB İç Kontrol Sistemi Değerlendirme Raporu (2022-2023) Yayımlandı
Dijital Dünyanın Araştırma Ve Öğrenme İmkânları "Dijital Öğrenme Köprüsü" İle Hizmete Sunuluyor
ÜAK Doçentlik Başvuruları İçin Makul Bir Ücret İstemelidir
Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Videoları, İşaret Dili İle EBA'da
İl İçi Atamalarda Sıraların Çalıştırılması İçin MEB’e Resmi Yazı Yazdık
Öğretmenler Arası "Nesilden Nesile Millî Mücadele" Temalı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması
Ağzı Olan Konuşmasın!
Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ait Dolu ve Boş Kadrolarda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar: 2024/78)