Uzmanlar, çocukların bağışıklıklarını güçlendirmek için tavsiyelerde bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzmanlar, çocukların bağışıklıklarını güçlendirmek için tavsiyelerde bulundu
Abone ol
Diyetisyen Özlem Candemir, çocuklarda bu dönemde gribal enfeksiyon hastalıklarının oldukça arttığını, çocukların bağışıklıklarını güçlendirmenin önemli olduğunu belirterek, okula giderken beslenmelerine bir mandalina eklenebileceğini söyledi.

 

 

Kış aylarında havaların soğuması hastalıklara davetiye çıkarıyor. Özellikle kış mevsiminin gelmesiyle birlikte kapalı ortamda uzun süre beraber kalan çocuklarda gribal enfeksiyonların arttığı görülüyor. Konya Şehir Hastanesi Diyetisyeni Özlem Candemir, havaların soğuması ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gribal enfeksiyonların arttığını belirterek, “Buna yönelik özellikle kışın yeterli ve dengeli beslenirsek bu enfeksiyonlardan kurtulmak her zaman daha iyi olur. Kış sebze ve meyvelerini tüketmeyi de bu anlamda artırmamız gerekiyor. Zaten mevcut kış sebze ve meyveleri bağışıklığınızı güçlendirmeye yöneliktir. Bunlar C vitamini ve A vitamini yönünden zengindir” dedi.

 

 

 

“Çocuklarımızın beslenmelerine bir mandalina ekleyebiliriz”

 

 

 

C vitamininin en çok halk arasında da bilindiği gibi portakal, mandalina, greyfurt ve kivide oldukça yüksek olduğunu aktaran Özlem Candemir, “Bu dönemde çocuklarımızın gribal enfeksiyon hastalıkları oldukça artıyor. Birlikte kapalı ortamda çok kalıyorlar. Onların beslenmelerine bir mandalina ekleyebiliriz. Kuru baklagiller, yağlı tohumlar bağışıklığı güçlendirme adına zengindir. Beslenmelerine badem, fındık ve ceviz koyabiliriz. Probiyotik içerikli besinler de bağışıklığımızı oldukça güçlendirir. Evimizde bulunduğumuz sürede taze ev yapımı yoğurt kullanabiliriz çocuklarımız için. Sebzeleri çok sevmedikleri için ıspanak, kereviz, brokoli gibi sebzeleri çorbaların içine katarak onların bağışıklıklarını güçlendirebiliriz. Yağlı tohumlar çok iyidir, ceviz, fındık ve badem gibi ürünleri de çocuklarımıza mutlaka yedirelim” şeklinde konuştu.

 

 

Diyetisyen Candemir, bol sıvı tüketiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızın sıvı alımını da uygun renkli suluklar alarak onları teşvik edebiliriz. Evde bulunduğumuz dönemlerde de onlara zencefil çayı yapabiliriz, bağışıklık açısından çok güzeldir. Bağışıklığı güçlendirmek için yemeklere baharat grubundan zerdeçal ve kekik katabiliriz. Bunun dışında çocuklarımızın uykularının da düzenli olması çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“Yemeklerde salata mutlaka olsun”

 

 

 

Brokoli, pazı, lahana, yeşil otlar, roka, tere ve maydanoz gibi kış sebzelerinin C vitamini yönünden oldukça zengin olduğunu anlatan Diyetisyen Özlem Candemir, “Salatamız akşam yemeğinde mutlaka olsun. Bu sebzelerle birleştirerek güzel bir salata yapabiliriz. Kış sebzeleri zaten rutinde de gerçekten bağışıklığa yönelik sebzeler. Meyvelerde olduğu gibi sebzelerde de aynı şekilde. Bunları beslenmemizde özellikle akşam öğünlerinde mutlaka bulundurmamız gerekiyor. Belki gün içerisinde mümkün olmayabilir ama aile ile toplu yemeklerde her akşam salata mutlaka olsun. Bütün gıdalarda olduğu gibi kızartma türünden uzak durulması gerekiyor, sebzeleri de özellikle fırında ya da tencere usulü geleneksel yöntemlerle pişirirsek daha sağlıklı olur” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Demir: “2023 yılında savunma sanayii ihracatı 6 milyar dolara ulaşacak”Önceki Haber

Başkan Demir: “2023 yılında savunma sana...

FETÖ firarisi eski yüzbaşı İstanbul’da yakalandıSonraki Haber

FETÖ firarisi eski yüzbaşı İstanbul’da y...

Yorum Yazın

Unutulmamalı ki, eğitimden tasarruf olmaz
Tavrımız, enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır
Erdoğan'dan öğretmen atamalarına dair açıklama
Bir Miktar Ne Kadar?
17 Nisan Çarşamba önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (16 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Online İkraz Hizmetleri Hakkında Duyuru
Çalışacak ekip arkadaşları arıyoruz
YKS Puan Hesaplama Motoru Yayında
"ETKİM İstasyon Programı" başvuruları başladı!
Haritalar, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlandı
Öğretici: TBMM Mesaiye Başlıyor, Artık Çalışan Ve Emeklilerin Bekleyen Sorunları Çözülsün!
Yapay Zeka 101 Eğitimi   
Okul Sporları Duyuruları
 eTwinning Projelerinde Üretken Yapay Zekâ
Dağ Fare Doğurmasın!
Mesleki Eğitimde 8 Bin 406 İş Yerinin Sözleşmesi Feshedildi
Türk Eğitim Sen, “Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları” Çalıştayı Düzenliyor
İş Gücü İstatistikleri Yayımlandı
Ali YALÇIN'dan önemli açıklamalar