Vali Pehlivan: ”Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Pehlivan: ”Hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz”
Abone ol
Depremler sonrası teknik ekiplerin kentte bulunan kamu binalarında çalışma yaptığını belirten Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, " Özellikle okullarımızın depreme karşı dayanıklılık durumuna yönelik performans testleri yaptırdık. Teknik tespitlere istinaden bazı okullarımızı boşaltmak durumunda kaldık. Bu süreçte öğretmenlerimiz de dahil olmak üzere hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

 

 

Mersin’deki okullarla ilgili Vali Ali Hamza Pehlivan açıklamada bulundu. Bundan önceki yıllarda da her yıl ortalama 20 civarında okulun yenilendiğini belirten Vali Pehlivan, Mersin’de bin 365 okul olduğunu ifade etti.

 

 

Okulların ekseriya yıllar içerisinde Deprem Yönetmeliğine uygun hale getirildiğine değinen Pehlivan, "Bu konudaki çalışmalar, yatırımlar devam ediyor ve bütün okul binalarımızı standart yapıya kavuşturana kadar devam edecek. Mersin’e yakın illerde meydana gelen depremlerin etkisiyle binası eski okullarımızda hasarlar oluştu. Velilerimizden müsterih olmalarını, endişeye kapılmamalarını istirham ediyoruz. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi riske etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu nedenle onları binası sağlam okullara naklettik. Hasarlı hale gelen okullarımızın yerine yeni okullar yapmak ve öğrenci nakledilen okullardaki yoğunluğu gidermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde gerekli hazırlıklarımızı, raporlamalarımızı tamamladık, Milli Eğitim Bakanımızla görüşerek ihtiyaç ve taleplerimizi arz ettik, destek sözü aldık. Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle yeni projelerle, standartlara uygun yeni okullar inşa etmeyi sürdüreceğiz. Yeni okullarımızın inşaat süreci belli bir zaman alacağından dolayı öğrencilerimizi naklettiğimiz okullardaki yoğunluğu azaltmak için konteyner veya prefabrik okul ve sınıflar yapacağız. Öğretmenlerimiz de dahil olmak üzere hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz. Önceliğimiz, onların güvenli ortamlarda en iyi şekilde eğitim öğretimlerine devam etmeleridir" diye konuştu.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması izleyenleri duygulandırdıÖnceki Haber

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması...

Bakan Soylu, depremzedelerin seçim öncesi adres değişiklik süreciyle ilgili bilgi verdiSonraki Haber

Bakan Soylu, depremzedelerin seçim önces...

Yorum Yazın

TEKNOFEST 2023 Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması Çevrimiçi Yarışma Simülasyonu Sonuçları Açıklanmıştır!
TEKNOFEST 2023 Tarım Teknolojileri Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
Torba Kanunda SGK Çalışanları Unutulmasın!
Sadâ Kültür Sanat Ve Edebiyat Programı Proje Başvuruları Başlıyor
Memura Bayram İkramiyesi Torbaya Girsin
MEB, Özellikle Lgs Ve Yks'ye Hazırlanan Öğrenciler İçin Sınıf Rehberlik Programlarını Destekleyici Ve Kariyer Danışmanlığı El Kitapları Hazırladı
KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu yayımlandı
45 Bin Öğretmen Alımına İlişkin Atama Takvimi Ve Branş Bazında Kontenjan Dağılımı Açıklandı
Yurtiçi geçici görev yolluğu taleplerinde dikkat edilecek hususlar
Üniversite Kapısında Yığılma Nasıl Önlenir?
Şube müdürlerimizin yetki ve sorumluluklarıyla mütenasip özlük ve ekonomik hakları bir an önce sağlanmalıdır
Deprem bölgesinde 27 Martta eğitim öğretime başlayacak il ve ilçeler açıklandı
1. Dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamının ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmelidir
Kamu mühendislerinin, görevlerinin getirdiği risk, yetki ve sorumluluklarına mütenasip şekilde özlük, ekonomik ve sosyal koşullarının iyileştirilmesi kaçınılmazdır
Okul idarecilerimizin muhakkiklik görevi angarya olmaktan çıkarılmalıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremin 45. gününde kaydedilen gelişmeler!
Kamu Çalışanlarına Seyyanen Artış İstiyoruz
45 Bin Atama Yetmez!
TEKNOFEST 2023 Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!
TEKNOFEST 2023 Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması Proje Detay Raporu Sonuçları Açıklandı!