Yalçın, TRT Haber’de Gündemi Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalçın, TRT Haber’de Gündemi Değerlendirdi
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın TRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son yapılan iyileştirme ile Temmuz ayında en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin lirayı bulmasının memnuniyetle karşılandığını ifade eden Yalçın, “Verdiğimiz gayretin karşılığını aldık” diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın TRT Haber’de Cengizhan Cevahiroğlu’nun sorularını yanıtladı. Ülke gündeminin seçim nedeniyle oldukça tempolu olduğuna dikkat çeken Yalçın, özellikle pandemiden sonraki süreçte gerek kamusal alanda gerek diğer alanlarda çok kıymetli adımlar atıldığını söyleyerek, “Öncelikle asgari ücrette vergi muafiyeti konusu son derece önemliydi. Bu konu yıllarca memur ve işçi sendikalarında ifade edilen bir talepti. Bununla birlikte EYT konusu çok büyük ve kapsamlı bir çalışmaydı. Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle konu toparlandı ve çok geniş kitleler memnun edilmiş oldu. Öğretmenlik Meslek Kanunu konusu da bu süreçte toparlanmış oldu ve ciddi bir memnuniyet üretti” ifadelerini kullandı.

Yalçın, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunun Memur-Sen teşkilatı olarak özellikle üzerinde durduğu bir konu olduğunun altını çizerek, “31 Mart seçimlerinden sonra ortaya çıkan işçi kıyımı bizim sesimizi daha fazla yükseltmemize neden oldu. Bu çalışma ile 460 bin sözleşmelinin kadroya geçmesine vesile olduk. Bizim önemsediğimiz konulardan birisi de 3600 ek gösterge konusuydu. Bizler bunu yıllarca toplu sözleşme masasına götürerek memurların ek göstergesinin düzenlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu konuyu da 6. Dönem Toplu Sözleşme ile karar altına aldık ve hayata geçirilmesinde etkin rol üstlendik. Fakat orada bazı noktaların eksik kalması nedeniyle çeşitli taleplerimiz oldu. Birinci dereceye kadar yükselen tüm kamu görevlilerinin bu düzenlemeden faydalanamaması bir stres oluşturdu. Bu konuda yine Cumhurbaşkanımız hem Memur-Sen Genel Kurulu’nda hem de Hak-İş Genel Kurulu’nda birinci dereceye yükselen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verileceğini açıkladı. Bunlar bu dönemde yapılan çok kıymetli çalışmalar. Burada kamu görevlileri adına yapılan bu çalışmalarda hakkı teslim ederek teşekkür etmek gerekiyor. Çalışanların diğer sorunlarını çözmek için mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Yalçın: Verdiğimiz gayretin karşılığını aldık
Önümüzdeki süreçte 7. Dönem Toplu Sözleşme’yi icra edeceklerini ve bunun için gerekli çalışmaları bir süredir yürüttüklerini ifade eden Yalçın, sahadaki talepleri tasnif ettiklerini, bundan önce talep edilen ancak çözülemeyen sorunları tekrar masaya götüreceklerini belirterek, “Memurların alım gücü konusu bizim sürekli gündemde tuttuğumuz bir konuydu. Hem yükselen piyasadaki fiyatlar, enflasyonist ortam aldığımız kazanımı bir anda değersizleştiriyordu. Biz Memur-Sen olarak düşük enflasyonun ve piyasa istikrarının önemli olduğunu defalarca dile getirdik. Fakat çalışma barışını bozan tekil düzenlemeler tartışmayı alevlendirdi. Biz de ısrarla kamuda çalışma barışı temin edilsin, ücret dengesi yeniden sağlansın, unvan ve sorumluluklar dikkate alınarak maaş düzenlemesi yapılsın ve işçi memur tartışmasına giden bu süreç son bulsun istedik” dedi.

Yalçın, kamuda görev yapan işçilerin maaşının ilave iyileştirmeler ve sosyal haklarla birlikte 20 bin liranın üzerine çıkarılmış olmasının ardından kamu görevlileri için de benzer bir düzenlemenin Cumhurbaşkanı tarafından dile getirildiğini hatırlatarak “Burada ifade edilen 22 bin lira kişinin eline geçecek olan net rakamdır. Kamu personel sistemi içerisinde en düşük memur maaşının da yükseltilmesi ile ortaya çıkan tartışmaların son bulması için verdiğimiz gayretin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Bu yapılan düzenleme ile kamuda çalışan arkadaşlarda büyük bir rahatlama söz konusu oldu. Bu konuda da sahanın taleplerine kulak tıkamadan çözüm odaklı düşünenlerinin hakkını teslim etmemiz gerek” şeklinde konuştu.

”3 bin 32 lira ödeme yapılacak”
En düşük emekli maaşına yapılan düzenlemeden sonra 7 bin 500 liradan yüksek emekli maaşı alanlara bir iyileştirilmeme getirilmemesinin özellikle emekli kamu görevlilerince stres oluşturduğuna dikkat çeken Genel Başkan Yalçın, “Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz gün açıkladığı müjde ile bu sorunun da ortadan kalktığını görüyoruz. Sendikal anlamda temsil durumları olmasa bile emekli kamu görevlileri bizlerin sorumluluğunda ve toplu sözleşme masasının konusu durumunda. Bu nedenle onlar için de elimizden gelen mücadeleyi verdik, taleplerini ilettik ve sorunun çözümü noktasında teşkilat olarak önemli bir rol oynadık” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, son olarak 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve beraberinde 10 ili de etkileyen deprem bölgesinde görev yapan kamu görevlilerin tazminat ve fazla çalışma ücreti verilmesine ilişkin bir mücadele verdiklerini hatırlatarak “Daha önce Elazığ ve Malatya depremlerinde benzer bir çalışma yapılmıştı. Biz aynı çalışmanın yaşanan son felaketten sonra yine deprem bölgesinde uygulanması için yoğun mücadele gösterdik ve talebimiz karşılık buldu. Bu da oradaki arkadaşlarımıza toplam 3 bin 32 lira ödeme yapılacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fikri ve sınai mülkiyet hakları rehberi yayınlandıÖnceki Haber

Fikri ve sınai mülkiyet hakları rehberi...

"Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri" Kitaplarının Mobil Uygulaması HazırlandıSonraki Haber

"Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri"...

Yorum Yazın

25 Nisan Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (24 Nisan 2024) Türkiye ve dünya gündeminin 60 saniyelik özeti
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu