Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi Alım ilanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi Alım ilanı
Abone ol
Yalova Üniversitesi Rektörlüğünden:Üniversitemize bağlı birimlere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan yönetmelik hükümlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır.Profesör kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 26. maddesinde belirtilen şartlar ile başlıca araştırma eserlerini belirttikleri başvuru formlarına onaylı lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgelerini, varsa yabancı dil belgelerini, nüfus cüzdan suretlerini, özgeçmişlerini, yayın listelerini, tebliğlerini, bilimsel çalışmalarını, bilimsel çalışmalarına yapılan atıfları, eğitim-öğretim faaliyetlerini ve 1 adet fotoğraflarını kapsayan bir adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren 5 adet Flash Bellek ile Personel Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Kanun’un 7100 sayılı Kanunla değişik 24. maddesinde belirtilen şartlar ile Anabilim Dalı ve başlıca araştırma eserini belirttikleri başvuru formlarına onaylı lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgelerini, özgeçmişlerini, 1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, yabancı dil sınavı başarı belgesi, bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayan bir adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren 3 adet Flash Bellek ile Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.
Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Kanun'un 7100 sayılı Kanunla değişik 23. maddesinde belirtilen şartlar ile Anabilim Dalı ve araştırma eserlerini belirttikleri başvuru formuna yüksek lisans/sanatta yeterlilik, doktora ve Yabancı Dil belgelerini, bilimsel yayınlarını, kongrekonferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı sureti ve 1 adet fotoğrafı kapsayan bir adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren 3 adet Flash Bellek ile kadro ilanının verildiği ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir.
Not :
1- Profesör ve Doçent kadroları daimi statüdedir.
2- Müracaat süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.
3- Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
4-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
5- Adaylar, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı'ndan sağlayabilirler.
6- Kadrolara müracaat eden adayların Yalova Üniversitesi Senatosu tarafından kararlaştırılan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinde” belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Bu Kriterlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Adaylar söz konusu kriterler ekinde yer alan formları doldurup başvuru formuyla birlikte teslim etmeleri gerekmektedir.
7-Adaylar başvuru formuna, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine, atama ve değerlendirme formlarına https://personel.yalova.edu.tr/Page/Icerik/ogretim-uyesi-alim-ilani adresinden ulaşabilirler.
8-Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar ile daha önce çalışıp ayrılanlar çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ve ayrıntılı Hizmet Belgesi'ni başvuru belgesine ekleyeceklerdir.
9-Tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
10- Flash Bellek ile verilen evrakların tamamı PDF formatında olması gerekmektedir.
11-İdare gerekli gördüğü takdirde İlanın her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir.

12-Adaylar ilanda belirtilen kadrolardan sadece birine başvuruda bulunabilir.
 

BİRİMİBÖLÜMÜANABİLİM
DALI/PROGRAM
UNVANIDERECESİADEDİARANAN NİTELİKLER
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiSosyal HizmetSosyal Hizmet Anabilim DalıDr.Öğr.Üyesi31Sosyal  Çalışmalar  alanında  yüksek  lisans  yapmış  olmak.  Rehberlik  ve Psikolojik Danışmanlık alanında doktora yapmış olmak
Travma,  kanser hastalarına  yönelik psikoterapi,  otizm  ve  sosyal  içerme
alanında çalışmaları olmak.
Hukuk FakültesiÖzel HukukMilletlerarası Özel Hukuk Anabilim DalıDr.Öğr.Üyesi31Hukuk Fakültesi lisans mezunu olmak. Özel hukuk alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Milletlerarası ticari tahkim alanında çalışmalar yapmış olmak. Yüksek Öğretim Kurumlarında alanında lisans düzeyinde ders vermiş olmak
Sanat Tasarım FakültesiGrafik TasarımıGrafik Tasarımı Anasanat DalıDoçent21Doçentliğini Güzel Sanatlar Temel alanından almış olmak. Tasarımda renk, motif, desen, kompozisyon ve çizim özellikleri ile ilgili çalışmalar yapmış olmak.  Tasarımın  ilke  ve  yöntemlerini  kullanarak özgün  eserler  üretmiş
olmak.
Yalova İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası İlişkilerUluslararası İlişkiler Anabilim DalıDr.Öğr.Üyesi31Uluslararası İlişkiler alanında doktora yapmış olmak. Ulusal kimlik inşaası ve mülteci hakları üzerine çalışmaları olmak. İngilizce yabancı dilde ders
verme yeterliliğine sahip olmak.
Yalova İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkilerÇalışma Ekonomisi Anabilim DalıDr.Öğr.Üyesi31Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler alanında doktora yapmış olmak. Özel istihdam büroları ve aktif yaşlanma ile ilgili çalışma yapmış olmak.
Yalova İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu YönetimiSiyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim DalıDr.Öğr.Üyesi31Neoliberal politikalar, küreselleşme ve insan hakları üzerine çalışma yapmış olmak. İngilizce yabancı dilde ders verme yeterliliğine sahip olmak.
İslami İlimler FakültesiFelsefe ve Din BilimleriDin Psikolojisi Anabilim DalıDoçent31Doçentliğini Felsefe ve Din Bilimleri alanında almış olmak. Din Psikolojisi ve Dini gruplar, ateizm, boşanma konularında çalışmaları olmak.
İslami İlimler FakültesiFelsefe ve Din Bilimleriİslam Felsefesi Anabilim DalıDoçent21Doçentliğini   Felsefe   ve   Din   Bilimleri   alanında   almış   olmak.   İslam felsefesinde   İbn   Sina   metafiziği,  ruh  sağlığı  ve   inayet  konularında çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesiİslam Tarihi ve SanatlarıTürk Din Musikisi Anabilim DalıDr.Öğr.Üyesi31İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak.  İslami  içerikli  müzik  eserleri  üzerine  analiz  ve  inceleme  yapmış olmak ve Yüksek öğretim kurumlarında Türk Din Musikisi / Dini Musiki dersi
vermiş olmak.
İslami İlimler FakültesiTemel İslam BilimleriKur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim DalıProfesör11Yükseköğretim  kurumlarında  Kur’an  Okuma  Bilgi  ve  Becerisi,  Kur’an Okuma  ve  Tecvid  dersleri  vermiş  olmak.  Kur'ân'ın  dil  üslûbu,  Kur'ân'ın okuma biçimi, çocuklarda Kur'ân eğitimi üzerine ve Kur'ân âyetleri ışığında çeşitli konularda çalışmalar yapmış olmak.
İslami İlimler FakültesiTemel İslam BilimleriTefsir Anabilim DalıDoçent31Güncel  tefsir  problemleri,  Kur’an-ı  tecrübe  problemleri,  Kur’an  belagat ilişkisi konularında çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük EğitimiHareket ve Antreman
Bilimleri Anabilim Dalı
Profesör11Masa tenisi ve dijital oyun bağımlılığı üzerine bilimsel çalışmalar yapmış
olmak.
Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük EğitimiHareket ve Antreman
Bilimleri Anabilim Dalı
Profesör11Güreşçilerde genler ve sporda kayırmacılık alanında çalışma yapmış olmak.
Spor Bilimleri FakültesiRekreasyonRekreasyon Anabilim DalıProfesör11Rekreasyonel  aktiviteler,  tenis  eğitimi  ve  umutsuzluk  konuları  üzerine çalışmalar yapmış olmak.


Yalova Üniversitesi Rektörlüğünden:
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 31. ve 50/d maddeleri ile "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacaktır.
SINAV TAKVİMİ, BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ

Başvuru başlangıç tarihi31.12.2022Başvuru şekliSadece on-line başvuru ile
Son başvuru tarihi14.01.2023Sonuçların ilan edileceği internet adresiwww.yalova.edu.tr
Ön değerlendirme açıklama tarihi25.01.2023Başvuru yeri ve İletişim numarasıhttps://ubs.yalova.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/Personel Basvuru/Giriş      Tel. 0226 815 5807 - 0226 815 5811
Giriş sınav tarihi01.02.2023
Nihai değerlendirme tarihi08.02.2023

             

İLAN NOBİRİMİBÖLÜMÜANABİLİM/ANASANAT DALI VEYA PROG.UNVANIDER.ADEDİGENEL ŞARTLARİLAN ŞARTLARI
ALESYAB.DİL
01Yalova İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret ve FinansmanUluslararası Ticaret ve Finansman Anabilim DalıAraştırma Görevlisi517055Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü lisans ve yüksek lisans mezunu olmak. Bu alanda doktora ders aşamasında olmak.
02Yalova İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret ve FinansmanUluslararası Ticaret ve Finansman Anabilim DalıAraştırma Görevlisi617055Uluslararası  Ticaret  ve  Finansman  veya Kamu hukuku anabilim dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
03İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiPsikolojiGelişim Psikolojisi Anabilim DalıAraştırma Görevlisi617055Psikoloji   bölümü   lisans   mezunu   olup, Gelişim  Psikolojisi  alanında  tezli  yüksek
lisans yapıyor olmak.
04İslami İlimler FakültesiFelsefe ve Din BilimleriDin Eğitimi Anabilim DalıAraştırma Görevlisi617055İlahiyat    Fakültesi    veya    İslami    İlimler Fakültesi  lisans mezunu olup, Din Eğitimi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
05İslami İlimler FakültesiFelsefe ve Din BilimleriDin Psikolojisi Anabilim DalıAraştırma Görevlisi617055İlahiyat    Fakültesi    veya    İslami    İlimler Fakültesi lisans mezunu olup, Din Psikolojisi
alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.
06İslami İlimler Fakültesiİslam Tarihi ve Sanatlarıİslam Tarihi Anabilim DalıAraştırma Görevlisi517055İlahiyat veya İslami İlimler Fakültesi lisans mezunu olmak. İslam tarihi anabilim dalında tezli  yüksek  lisans  yapmış  olmak.  Aynı
anabilim dalında doktora yapıyor olmak.
07Sanat ve Tasarım FakültesiGrafik TasarımıGrafik Tasarımı Anasanat DalıAraştırma Görevlisi517055Grafik, Grafik Tasarım veya Grafik Tasarımı bölümü  lisans  mezunu  olup,  bu  alanların birinde  tezli  yüksek  lisans  veya  Sanatta Yeterlilik/Doktora yapıyor olmak.
08Sağlık Bilimleri FakültesiFizyoterapi ve RehabilitasyonFizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim DalıÖğretim Görevlisi417050Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü lisans mezunu   olmak,   Anatomi   alanında   tezli yüksek lisans yapmış olmak.
09Sağlık Bilimleri FakültesiFizyoterapi ve RehabilitasyonFizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim DalıAraştırma Görevlisi517055Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü lisans mezunu       olmak,       Fizyoterapi       ve Rehabilitasyon alanında tezli yüksek lisans
veya doktora yapıyor olmak.
10Sağlık Bilimleri FakültesiHemşirelikÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim DalıÖğretim Görevlisi417050Hemşirelik  bölümü  lisans  mezunu  olup, Çocuk  Sağlığı  ve  Hastalıkları  Hemşireliği alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.
11Yabancı Diller YüksekokuluYabancı DillerYabancı Diller Anabilim DalıÖğretim Görevlisi (Ders Verecek)617090İngilizce    Öğretmenliği,    İngiliz    Dili    ve Edebiyatı,  İngilizce  Mütercim-Tercümanlık bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. Bu  alanların  birinde  tezli  yüksek  lisans yapmış olmak.
12Armutlu Meslek YüksekokuluGıda İşlemeGıda Teknolojisi ProgramıÖğretim Görevlisi (Ders Verecek)4170MuafGıda Mühendisliği lisans mezunu olup, Gıda Mühendisliği  alanında  tezli  yüksek  lisans
yapmış olmak.
13Yalova Meslek YüksekokuluElektrik ve Enerjiİklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi ProgramıÖğretim Görevlisi (Ders Verecek)4170MuafEnerji    Sistemleri    Mühendisliği    lisans mezunu olup, Enerji Sistemleri Mühendisliği anabilim dalında tezli yüksek lisans yapmış
olmak.
14Rektörlük (Bilgi İşlem Daire Başkanlığında Görevlendirilmek üzere)  Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim)417050Bilgi,  Yönetim,  Bilgi  Yönetim  Sistemleri alanında doktora yapmış olmak.
15Rektörlük (Kariyer Merkezinde Görevlendirilmek üzere)  Öğretim Görevlisi (Uygulamalı Birim)517050Çalışma  Ekonomisi  ve  Endüstri  İlişkileri bölümü   lisans   mezunu   olup,   Çalışma Ekonomisi  ve  Endüstri  İlişkileri  alanında yüksek  lisans  ve  doktora  yapmış  olmak. Kariyer  yönetimi  alanında  eğitim  vermiş olmak. Üniversite-Sanayi işbirliğine yönelik proje deneyimi olmak.


GENEL ŞARTLAR
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
2- ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 (Fakültelere alınacak Araştırma
Görevlileri İçin 55 puan), Yabancı Dil ile eğitim veren bölümler için ise 85 puan (Yabancı Diller Yüksekokulu’na alınacak Öğretim Görevlileri için 90 puan) veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
3- Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri, senato kararıyla, bu Yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilirler.
4-Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.
ÖZEL ŞARTLAR
1- Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için 01.01.2022 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak ve tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak.
2- Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
MUAFİYET
1- Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.
2- Meslek yüksekokulların, öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.
İSTENEN BELGELER
1- Öğretim Elemanları Başvuru Formu (İlgili Forma www.yalova.edu.tr/Files/UserFiles/177/Oretim_Eleman_Bavuru_Formu_1.doc adresinden ulaşılabilir.) Başvuru formu ıslak imzalı şekilde sisteme yüklenecektir.
2- Lisans Diploma veya geçici mezuniyet belgesi noter ya da Resmi Kurum onaylı sureti yada e-Devletten alınan karekodlu mezuniyet belgesi (yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğini gösteren onaylı belge).
3- Fotoğraf
4-ALES Belgesi.(ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5(beş) yıl geçerlidir.)
5- Lisans Transkripti
6- Özgeçmiş
7-Yabancı Dil belgesi (MYO'lara başvuranlar için zorunlu değil.)
8-Arş.Gör. kadrolarına başvuranlar için yüksek lisans yada doktora yapıyor olduğunu belirten öğrenci belgesi.
9-Öğr.Gör. kadrosuna başvuranlar için tezli yüksek lisans bitirme belgesi.
10-Tecrübe belgesi. (İlan şartlarında alanında tecrübe şartı isteniyorsa çalışılan iş yerlerinden alanları ve görev yaptığı tarihleri gösterir imzalı belge ve SGK hizmet dökümü, Kamuda çalışmış yada çalışanlar için ise hizmet belgesi).
11-Nüfus cüzdanı sureti
Not : 1- Adaylar sadece bir alana ilişkin başvuruda bulunabilecektir.
2- Başvurular on-line olarak https://ubs.yalova.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris web sayfası üzerinden alınacaktır. Kişisel beyana dayalı olarak sisteme yüklenen belgelerin aslı kurumumuz tarafından istenildiğinden sunamayanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
3- On-line başvuru haricinde posta veya şahsen başvurular kabul edilmeyecektir.
4- Üniversitemiz web adresinde yayınlanacak duyurular tebligat niteliğinde olup, ayrıca bir tebligat yapılmayacaktır
5-Üniversite, sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
6-Araştırma görevlisi kadrosuna başvuranların atamaları 2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesi uyarınca yapılacaktır.
7- İdare gerekli gördüğü takdirde İlanın her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim ve Araştırma Görevlisi alım ilanıÖnceki Haber

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim ve...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Elemanı, Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alıyorSonraki Haber

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ö...

Yorum Yazın

20 Nisan Cumartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
4688 Sayılı Kanun’a İlişkin Hazırladığımız Rapor Seti
Devletimize, Milli Birliğimize Ve Ay Yıldızlı Bayrağımıza Yönelik Bu Hain Girişimleri Şiddet Ve Nefretle Kınıyoruz
Açık Öğretim Okulları 3. Dönem Sınavları İçin Kayıt Yenileme Duyurusu
Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı
OGM Materyal YKS Çıkmış Sorular Çözüm Videoları
Okul Sporları Duyuruları
GSB Medya Kampı Katılımcı Listesi
2023 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Memur, Şef, Sayman ve İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri Şube Müdürü Kadroları İçin Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları
Can Ataklı'ya Karşı Hukuk Mücadelemiz Sürüyor
ÖRS:Ortak Ve Senaryolu Sınavlar Kaldırılmalı
BİLSEM'lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs'ta Başlayacak
MEB’den Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı
Toplu sözleşme ikramiyesi kanun teklifi bakana sunuldu
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor