Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel İdare hizmetleri sınıfına geçirilmesi mücadelemizde kararlıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel İdare hizmetleri sınıfına geçirilmesi mücadelemizde kararlıyız
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme tekliflerinden olan ‘yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi’ konusunda ısrarcı olduklarını ifade ederek, “Söylemimiz de eylemimiz de nettir. Sonuç alıncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

 

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Muammer Karaman ile birlikte, Erzurum 2 No’lu Şube’nin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısına katıldı.

Onlarca sorunun çözüme kavuşmasında imzamız var

Sendikal çalışmaların değerlendirildiği, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü, yapılması tasarlanan çalışmalar hakkında istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Yalçın, ek gösterge artışının sağlanması, öğretmenlerin 3600 ek göstergeye kavuşması, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesi, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, kariyer basamak unvanlarına getirilen ilave tazminat oranlarındaki artış başta olmak üzere, birçok adımın atılmasında emeklerinin bulunduğunu, onlarca sorunun çözüme kavuşmasında mücadelelerinin ve imzalarının olduğunu söyledi.

Söylemimiz de eylemimiz de nettir

Çözüm bekleyen sorunların bulunduğunu kaydeden Yalçın, “Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusunu yıllardır gündeme getiriyoruz. Mücadelemizde kararlıyız. Toplu sözleşme tekliflerimizden biri olan ‘yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi’ konusunda ısrarcıyız. Söylemimiz de eylemimiz de nettir. ‘Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları ek göstergeye dâhil edilsin’ ısrarımızda mesafe aldık ve ek göstergeye dâhil edildi ama getirilen ek gösterge düzenlemesi beklentimizin ve talebimizin altında kaldı; ek gösterge artışı konusunda da genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusunda da mücadelemize kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Yardımcı hizmetler sınıfında bulunan personelin büyük bir çoğunluğunun görevlendirme suretiyle genel idare hizmetleri sınıfı kapsamındaki görevleri yerine getirdikleri göz önüne alındığında, talebimizin haklı ve meşru bir zemine oturduğu da görülecektir. Sözleşmelilerin kadroya geçişi ile ilgili verdiğimiz mücadelede çok önemli bir oranın kadroyla buluşmasını, ek gösterge düzenlemesinin 5,3 milyonu kapsamasını nasıl sağladıysak, birçok mücadelemizde nasıl sonuç aldıysak, bu haklı talebimizde de sonuç alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Çözümün adresi olmak için mücadele ediyoruz

Çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümünü sağlamak, kamu görevlilerinin haklı taleplerini kazanıma dönüştürmek için, dün olduğu gibi, bugün de var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Yalçın, “Emek mücadelesinde saygınlığımızı koruyarak, çözümün adresi olmak için mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AES: 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kapanırken Sorunlar Devam EttiÖnceki Haber

AES: 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Kapan...

İlksan Evlenme Yardımı Nedir?Sonraki Haber

İlksan Evlenme Yardımı Nedir?

Yorum Yazın

Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı
3 Adım Deneme Sınavları
İşte MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısında Gündeme Getirilinenler
YÖK’ten Uluslararası Araştırma Projeleri Başvuru Süresi uzatılmıştır
Artırımlı Ek Ders Ödenmemesi Sorununun Çözümü İçin Yasal Düzenleme Yapılması Talebimizi İlettik
Okul Sporları Duyuruları
Ermeni soykırımı yoktur!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun’dayız
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Gününde İzmir'deyiz
Bu akşam, atama bekleyen öğretmenlerimiz için bir MÜJDE çıkar mı?
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavlar (Mazeret) Soru Kitapçıkları Ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.