Yardımcı Hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına Geçirilmelidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yardımcı Hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına Geçirilmelidir
Abone ol
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Yardımcı Hizmetler sınıfına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personel, yer değiştirme konusunda ciddi sorunlar yaşarken,  aileler parçalanmakta, üvey evlat muamelesi görmektedir” diyen Genel Başkan Kahveci, “Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Kamu hizmetinin yardımcısı olmaz. Yardımcı hizmetler sınıfı da olmamalı, tüm yardımcı hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmelidir “dedi.

Genel Başkan Önder Kahveci;

Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personel olarak görev yapan memurlar 657 sayılı Kanun hükümlerine göre çalıştırıldıkları halde aynı kanun hükümlerine göre çalışan diğer memurlara nispetle büyük bir ayrımcılığa maruz bırakılmaktadır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personel ek gösterge hakkından faydalanamamaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personelin eğitim seviyesi ne olursa olsun üst derecelerde bu sınıf için açılmış kadro bulunmamakta, 657 sayılı Kanunun 67. maddesi de kadro durumuna bağlı olarak derece yükselmesi yapılmasını öngördüğünden, öğrenim durumlarıyla eş değer derecelere yükselmeleri mümkün olamamaktadır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personel, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerinin dışında tutulmakta, bu nedenle yer değiştirme konusunda da büyük belirsizlikler ve sorunlar yaşanmakta, aileler parçalanmakta, yardımcı hizmetliler üvey evlat muamelesi görmektedir.   

Bütün bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alan personelin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personelin büyük çoğunluğu idari hizmetlerde, masa başı işlerde görevlendirilmektedir.  Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kalınan bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Kamu hizmetinin yardımcısı olmaz. Yardımcı hizmetler sınıfı da olmamalı, tüm yardımcı hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmelidir.

Görev tanımı olmadan, kendisine her türlü görevi başarıyla yürüten yardımcı hizmetliler GİH’e geçirilmeyi fazlasıyla hak etmektedir. Toplu Sözleşme masasına taşıdığımız ve kırmızıçizgimiz olarak ilan ettiğimiz hususlardan bir tanesi de yardımcı hizmetle sınıfında çalışan 110 bin meslektaşımızın GİH sınıfına geçirilmesi idi. Bu talebimizde ısrarcıyız.

Mücadelemiz sonucunda 6 Şubat 2019 günü yayınlanan 31 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YHS’de bulunan mübaşirler, GİH’e geçirilmişti. Aynı şekilde büyün YHS personelinin GİH’e geçirilmesi için mücadelemiz tüm hızıyla sürmektedir. 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit Ali Arslan Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Şehit Ali Arslan Yozgat’ta son yolculuğu...

Karabük’te 12 bin uluslararası öğrenci eğitim görüyorSonraki Haber

Karabük’te 12 bin uluslararası öğrenci e...

Yorum Yazın

Gazete Çocuk Yayında
Fen ve sosyal bilimler liselerimizde Yaratıcı Yazarlık Atölyesi çalışmaları yürütülüyor
Liselerde Bilim Uygulamaları Sempozyumu
Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri
Günümüz Ekonomik Şartlarıyla Örtüşmeyen Giyim Yardımı Tutarlarını Mahkemeye Taşıdık.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, Ülkemizin Geleceğini İnşaa Edecek Eğitmenler Arıyor!
On Binlerce Öğrencinin Performanslarını Sergilediği "Mesleki Yarışmalar" Bölge Finalleri Başlıyor...
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
MEB Çorum'da Ödüle Layık Bir Eğitim Çalışanı Bulamadı Mı?
İşte haftanın yalan haberleri
Okul Sporları Duyuruları
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
Türk Eğitim-Sen Yüksek Lisans ve Doktora Yapan Yönetici ve Öğretmenlere Ek Ders Ücretinin Artırımlı Ödenmesi Talepli Dava Açtı
Öğretici: İlçede Tek Ödül Alan Kişinin İlçe Müdürü Olması Nasıl Açıklanabilir?
Şube Müdürlerinin 2024 Yılı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
Halk Eğitim Merkezleri Spor Programları Tanıtımı
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
2024-ALES/1 Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı
Türk Eğitim Sisteminde Proje Okulları Çalıştayı Yapıldı
İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Tamamlandı