Yeryüzü mühendisleri restorasyonlar için kalifiye eleman eğitimlerine devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeryüzü mühendisleri restorasyonlar için kalifiye eleman eğitimlerine devam ediyor
Abone ol
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde Yeryüzü Mühendisleri Derneği ile ortak proje olarak başlayan restorasyonlar için sertifikalandırılmış kalifiye eleman eğitimleri devam ediyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılacak teorik ve pratik eğitimler ve sınavlar ile restorasyon sektörüne kalifiye ve sertifikalı elemanlar kazandırılacak.

 

 

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve Yeryüzü Mühendisleri Derneği’nin ortak projesi olan, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından kalifiye olan çalışanların sertifikalandırılacağı ve Vakıflar Genel Müdürlüğünün de iştirakçi olduğu projede kültürel miras alanında çalışma yapan çalışanların kalitesinin arttırılması ve çalışma seviyesinin standartlarının belgelemesi amaç olarak ediniliyor. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılacak teorik ve pratik eğitimler ve sınavlar ile restorasyon sektörüne kalifiye ve sertifikalı elemanlar kazandırılacak.

 

 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Onur Şimşek, “Kültürel mirasın koruması alanında genel Müdürlüğü de restorasyon çalışmalarına önemli katkılarda bulunuyoruz. Özellikle Divriği Ulu Camii, Süleymaniye, Ayasofya, Sultanahmet gibi önemli restorasyon çalışmalarının koordinasyonunda görev alıyoruz. Kuram mesleki sınav merkezinin şu anda kuruluş aşamasındayız. Bir Avrupa Birliği projesi olarak hazırlanıyor. Üniversitemiz Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile Yeryüzü Mühendisleri Derneği’nin ortak bir projesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü de iştirakçı olarak katılıyor buradaki amacımız kültürel miras alanındaki çalışma seviyelerini standartlarını belgeleme imkanı bulmaları” dedi.

 

 

Restorasyon alanında ustalaşmış kişilerin burada yeterliliklerini sağlayarak belgelenebileceğini aktaran Şimşek, “Revizyonlar önerdik uzmanlarla yapıldı. Bu çalışmalar buraya vizyonlar sonrasında yeni standartlara göre sorular hazırlandı teorik ve uygulamalı sınavlar ve bu sınavlar için şeffaf kontrol verilebilir belgelenecek şekilde sınavların yapıldığı alanları hazırladık. Teorik sınavlar için Sınıflar bilgisayarlarımız yazılımlarımız hazırlandı. Kâgir, ahşap, metal koruma ve restorasyonunun yanı sıra el sanatları olarak çini, kalem işi, deri, kağıt gibi farklı el sanatları alanından ustalar da buraya başvurarak yeterliliklerini belgelemeye imkanı bulacaklar. Aynı zamanda teknik ressamlarla ilgili Mimarlık, iç mimarlık gibi teknik restorasyon ve ressamlar içinde yeterlilik imkanları belgeleme imkanları bulunuyor” şeklinde konuştu.

 

 

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından yetkilendirme süreçlerinin devam ettiğini söyleyen Şimşek, “2023 yılında Kuram mesleki sınav merkezi açılmış olacak. Şu anda projenin sonuna yaklaştık. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Şu anda pilot sınavları yaparak merkezimizde aslında test etmiş oluyoruz. Diğer taraftan mesleki yeterlilik kurumunda ve TÜRKAK da ki sertifikasyon yetki ve yetkilendirme süreçleri devam ediyor ve sona yaklaştı. bu süreç tamamlandığında bu koruma ve restorasyon alanındaki çalışanlar, ustalar bireysel olarak ya da şirketler internet sitemizden başvurabilirler. Bunlar kültürel mirastaki çalışmaların seviyesini arttırmakla birlikte Sen ustalara da yeterliliklerini uluslararası standartlarda ve uluslararası geçerliliğe sahip bir şekilde belgeleme imkanı sunacak aynı zamanda işverenler de şirketlerde çalışanlarının kalitesini standartlarını bu belgeleri üzerinden sunma imkanı bulacaklar” dedi.

 

 

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmaris’te ‘turizmde vasıflı personel yetiştirme kursları’ başlıyorÖnceki Haber

Marmaris’te ‘turizmde vasıflı personel y...

Kuzey Amerika’ya elektrikli ’Jest’Sonraki Haber

Kuzey Amerika’ya elektrikli ’Jest’

Yorum Yazın

Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız
Müfredatta Ortak Akıl önerilerinizi bekliyoruz
42 farklı ilde, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen Eğitmenlik Başvuru Alım Süreci Başladı!
3 Adım Soru Bankası
Boğazlardan Mostar’a 
Öğretmen Atamaları İhtiyaca Göre Belirlenmeli, Atamalarda Mülakat Uygulamasına Son Verilmelidir!
Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Protesto Etti
Öğretici: İyi Öğretmenleri Öğrencileri İle Buluşturmanın Yolu Mülakat Olamaz!
Erken Çocukluk Aylık Aile Eğitim Bülteni Yayımlandı
Ülke Geneli Ortak Yazılı Sınavların Sonuçları Açıklandı
Açık Öğretim Kurumları 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Yazılı Sınav Duyurusu ile 3. Dönem e-Sınav Duyurusu
Okul Sporları Duyuruları
Üretken Yapay Zeka ile Etkili Ders Uygulamaları
Bakan Tekin, Yeni Müfredat Taslağının Yarın Askıya Çıkarılacağını Açıkladı
Öğrencilerin geliştirdiği bu proje ile binalar 8 şiddetindeki depreme dayanıyor
Ara Elaman Teminindeki Sıkıntının Sebebi Egitim-İstihdam İlişkisinin Sağlıklı Kurulamamasıdır
Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
68 bin öğretmen açığı olması "68 bin atama olacak." anlamını taşımıyor
Yusuf Tekin'den Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili açıklama
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tv100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı