Yetkide İstikrarın, Emek Mücadelesinde İtibarın Vazgeçilmez Adresiyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetkide İstikrarın, Emek Mücadelesinde İtibarın Vazgeçilmez Adresiyiz
Abone ol
Sendikal mücadelede kazanımın adresi Memur-Sen olarak bağlı sendikalarımızla birlikte zirvedeki yerimizi pekiştirmenin, kamu görevlilerinin nezdindeki itibarımızı zirvede tutmanın, gösterilen teveccühle genele ilişkin ve tüm hizmet kollarında bu sene de yetkili olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bölgemizde yaşanan savaşların, insani ve ekonomik krizlerin, istikrarsızlıkların neden olduğu zorlu sosyoekonomik koşullara rağmen mücadele ve müzakere ilkeleriyle güçlü stratejiler geliştirerek 2023 yılında da azimle çalıştık ve 1 milyon 35 bin 250 üye sayımızla sendikal alanda güven unsuru olduğumuzu bir kere daha gösterdik. 

Memur-Sen olarak bize layık görülen zirve ve emanet edilen yetki; kamu görevlilerinin dezenformasyona, manipülasyona değil, mücadeleye, alın terine, kazanıma göre değer verdiğini göstermesi açısından da son derece kıymetlidir. “Emek Mücadelemizde 802 Kazanım” adlıyla kitaplaştırarak kayıt altına aldığımız kazanımlarımız ile son bir yılda elde ettiğimiz 3600 ek gösterge, sözleşmeliye kadro gibi yeni kazanımlar bulunduğumuz yerin tesadüf değil emek mahsulü olduğunun göstergesidir. Gerek kazanımlarımız gerekse de milletimizin gösterdiği teveccüh, ilk yola çıktığımızda “ideolojik sendikacılık değil hizmet sendikacılığı, şiddet ve yıkım sendikacılığı değil müzakere ve mücadele sendikacılığı” şeklinde ortaya koyduğumuz paradigma değişikliğinin neticesidir. 

Sadece üye sayısı itibariyle değil sendikal mücadele ve kazanım itibariyle de çıtayı hep zirvede tutmayı başardık. Bütün bunlar, omuz omuza vermenin, sendikal ruhun ifadesi olan dayanışma ve birlik şuurunun somut sonuçlarıdır. 1’lerden milyona ulaşırken, inançla yoğrulmuş şuur, akılla geliştirilmiş strateji karşılık buldu ve her bir hizmet kolunda yetki istikrara kavuştu. Konfederasyon ve bağlı sendikalarımızın genel merkezlerinden il ve ilçe teşkilatlarına, işyeri temsilcilerinden üyelerimize kadar hep birlikte çalıştık, ter döktük, başardık. 

Geride bıraktığımız 6 toplu sözleşmede masaya yetkili sendika olarak oturmamızı, gerek masada gerek KPDK ve KİK gibi sosyal diyalog mekanizmalarında gerekse de hukuk/yargı zemininde kazanımlar üretmemizi sağlayan güç hiç şüphesiz bize teveccüh gösteren üyelerimiz, örgütlülüğümüz, mücadele ve müzakereye dayalı çözüm odaklı akademik sendikacılığımızdır. Bu güçle ve “kaybedeni olmayan kazanım” anlayışıyla hem ülkemize hem de tüm kamu görevlilerine kazandırdık, “güçlü memur güçlü Türkiye” yolunda çok önemli mesafeler aldık. 

Bu çerçevede 3600 Ek Gösterge sorununu çözdük ve 460 bini aşan sözleşmeliyi kadroya kavuşturduk. 3600 ek göstergenin şefler ve teknikerler başta olmak üzere birinci dereceye yükselen tüm memurlar için de verilmesi için yaptığımız mücadele de karşılık buldu. İlkeli, istikrarlı ve kararlı çağrılarımızla en düşük memur maaşının Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olmak üzere 22 bin TL’ye yükseltilmesini sağladık. 7. Dönem Toplu Sözleşmeye doğru gittiğimiz bu süreçte, özellikle kamu görevlilerinin hakları için çalışmalarımızı en güçlü şekilde sürdürüyoruz. Genel merkezimizle, 11 hizmet kolunda yetkili sendikalarımızla, mücadele azmini kuşanmış güçlü teşkilatımızla, 1 milyon 35 bin 205 üyemizle emeğin değerini yükseltmeye, güçlü ve büyük Türkiye için ter akıtmaya devam ediyoruz. 

Bu vesileyle; gayretlerimizi gören, kazanımlarımızı takdir eden, bizleri yetkide istikrarın adresi haline getiren, zirvedeki yerimizi güçlendiren çok değerli üyelerimize, teşkilatımıza ve tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyoruz.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜİK’in rakamlarını ciddiye almıyoruz, bize verilen vaatlerin takipçisiyizÖnceki Haber

TÜİK’in rakamlarını ciddiye almıyoruz, b...

Görme Engelli Çocuklarımıza Akıllı Baston Desteği...Sonraki Haber

Görme Engelli Çocuklarımıza Akıllı Basto...

Yorum Yazın

Türkiye Kamu-Sen Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a Taleplerini İletti
Yalçın toplu sözleşme ikramiyesi talebini Bakan Işıkhan'a iletti
Banka promosyon sözleşmesinin güncellenmesine dair Ombudsman’dan tavsiye kararı
19 Nisan Cuma önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (18 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
e-YÖKDİL Başvuruları Alınıyor
Gençler Kadim Şehirlerde Buluşuyor
Okul Sporları Duyuruları
İşte MEB'de 2023 Yılında Ödül Alan 22226 Personelin Listesi
BİLSEM Öğrenci Tanılama Sonuçları Açıklandı
İstiklal Marşı bağımsızlığımızın, devletimizin kurucusu ve kurucu değerleri de milletimizin birliğinin timsalidir.
Türk Robotik Takımları, 2024 Fırst Robotıcs Competıtıon Dünya Şampiyonasında
YÖK mesnetsiz bazı ifade ve paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur
Emeklilik Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır. 1 Gün Geç Başlamanın Bedeli 17 Yıl Olamaz!
BT Rehber Öğretmenlerine Görevleri Dışında Verilen Görevler Karşılığında Ek Ders Ücreti Ödenmesiyle İlgili Yürütmeyi Durdurma Kararı
Geçici görevle il dışında görevlendirilenler öğretmenevlerinden nasıl yararlandırılır?
Vakıf üniversiteleri tarafından verilen "Kantin İşletmeciliği Eğitim Belgesi" ile okul kantini kiralanabilir mi?
İşimiz Sayın Mehmet Şimşek‘e kalmışsa; eyvah ki eyvah!
Savaşan İHA Yarışması Teknik Yeterlilik Formu Sonuçları Açıklandı!
Model Uydu Yarışması Planlama ve Organizasyon Şeması Raporu Sonuçları Açıklandı!