Sınav Ücret Muafiyetinden Yararlanan Öğrencilerin Yapacağı İş ve İşlemler Nelerdir?

Yusuf Tekin,  "Maneviyatı da güçlü bireyler yetiştirmek gerektiğine inanıyorum Yusuf Tekin, "Maneviyatı da güçlü bireyler yetiştirmek gerektiğine inanıyorum

a)   Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babasından,   

b)   Gazilerin kendisi ile eş, çocuk, anne veya babasından,

c)    Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklâl Madalyası verilmiş olanlardan,

d)   Tutuklu veya hükümlü olanlardan,

e)   5385 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında olanlardan,

f)    Islah evinde kalanlardan,

g)   Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalanlardan,

h)  6284 sayılı Aile Koruma ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında olanlardan,

i)  Sağlık Kurulu raporu ile % 40  ve üzeri engelli olanlardan,

j) İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurul Kararı belgesinde 'Açık Öğretim Ortaokuluna gidebilir' kararı  olanlardan, durumlarını gösteren belgeyi getirmek şartıyla sınav bedeli alınmaz.

Öğrencilerimizin, Sınavlara girebilmeleri için mezun olana kadar kayıt yenileme işlemlerini Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden veya Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi(MEBİM) "444 0 632" aracılığıyla yaptırmaları gerekmektedir. ( Yeni kayıt işlemleri halk eğitimi merkezi müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.)

6284 sayılı Aile Koruma ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında olanlar Açık Öğretim Ortaokuluna başvurmaları gerekmektedir.

Tutuklu veya hükümlü olanlar ile ıslah evinde kalan öğrencilerimizin kayıt yenileme iş ve işlemleri kaldıkları kurumda görevli eğitim sorumluları tarafından yapılacaktır. 

Açık Öğretim Ortaokulu sisteminde belgeleri yüklü olmayanlardan belge istenecek ve ''Ücret Muafiyeti'' sayfasına yükleme yapılacaktır.