© ogretmenler.net I Copyright © 2022. Her hakkı saklıdır

Şube Müdürlerinin Haklı İsyanı Görülmeli ve Gereği Yapılmalıdır

Eğitim Bir Sen Ve Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN sosyal medyadan "Şube Müdürlerinin Haklı İsyanı Görülmeli ve Gereği Yapılmalıdır" dedi

Şube Müdürlerinin Haklı İsyanı Görülmeli ve Gereği Yapılmalıdır Şube müdürü, araştırmacı, müfettiş yardımcısı ve şef arkadaşlarımızın taşıdıkları sorumluluk ve yetki ile uyumlu olmayan ücretleri ve diğer ekonomik hakları acilen iyileştirilmelidir.

Uzman ve Başöğretmenlikte, öğretmen oldukları halde kapsam dışında bırakılan Araştırmacı, Şube Müdürü, İlçe Müdürü, İl Müdür Yardımcısı ve İl Müdürü gibi pozisyonlarda çalışan yöneticilerin bu hakkı kullanamaması mağduriyet oluşturmaktadır.

Şube Müdürü ve Araştırmacı kadrosuna çekilen yetişmiş personelin bin bir emekle elde ettikleri makamları bırakarak, ‘Yönetici Atama Yönetmeliği’nde istekleri dâhilinde okul yöneticisi olabilme hakkı talep etmeleri yaşadıkları sorunun büyüklüğünü göstermektedir.

Bürokrasinin kilit taşı, çelik çekirdeği konumunda bulunan ve kurumlardaki yükü omuzlayan bu arkadaşlarımızın küstürülmesinin oluşturduğu sosyal maliyet, durumlarının iyileştirilmesi için gerekli meblağdan daha maliyetlidir. Bu durum sürdürülemez. Bir an önce gereği yapılmalıdır.

Ali YALÇIN Eğitim Bir Sen Ve Memur Sen Genel Başkanı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER