Afetin Yaralarının Sarılmasında Canla Başla Görev Yapan Eğitim Çalışanlarına Teşekkür Ediyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afetin Yaralarının Sarılmasında Canla Başla Görev Yapan Eğitim Çalışanlarına Teşekkür Ediyoruz
Abone ol
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 16.02.2023 tarihinde Bengütürk Tv’de yayınlanan “Günün Raporu” programının canlı yayın konuğu oldu.

Türk milleti devleti ile el ele vererek felaketin üstesinden gelecektir.

Ülkemizin çok  büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya  kaldığını, tarifi olmayan acılar yaşadığını belirten Geylan, milletimizin afetzedelere yardım için adeta bölgeye aktığını söyledi. Geylan, “Bu, geleceğe dair ümitlerimizi perçinliyor. 85 milyon kenetlenmiş, olağanüstü bir çaba sarf ediyor. İnanıyorum ki; Türk milleti devleti ile el ele vererek bu felaketin de üstesinden gelecektir” dedi.

Koşullar müsaade ettiği sürece bir an önce eğitim-öğretim faaliyetine geçilmelidir.

Koşullar müsaade ettiği sürece bir an önce  okulların açılmasının önemli olduğunu kaydeden Genel Başkan Geylan, “MEB, 71 ilde 20 Şubat’ta, afet bölgesinde ise bölgenin durumuna göre kademeli olarak 1 Mart’tan itibaren okulların açılacağını duyurdu. MEB, pandemi döneminde de benzeri bir metot izlemiş, vaka sayısına göre okul hatta ölçekli bir değerlendirme yapmıştı. Benzer bir yaklaşımı bu dönemde de görüyor ve doğru buluyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak koşullar müsaade ettiği sürece bir an önce eğitim-öğretim faaliyetine geçilmesinin gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Okullarımız sadece akademik eğitimin yapıldığı kurumlar değil, aynı zamanda çocuklarımızın psikolojik anlamda rehabilite edilmesine imkan sağlayan zeminlerdir.

Genel Başkan Geylan, okullarımızın sadece akademik eğitimin yapıldığı kurumlar olmadığını, aynı zamanda kriz, kaos ve afet dönemlerinde çocuklarımızın psikolojik tahribatlarının rehabilite edilmesine imkan sağlayan zeminler olduğuna dikkat çekti. Genel Başkan, depremden etkilenen çocukların okul ortamında akranları ile birlikte olacağı bir imkana kavuşacağını söyledi.

Konteynır barınma imkanları sunulurken, öğretmenler başta olmak üzere kamu görevlilerine öncelik tanınması gerektiğini de bildiren Geylan, “Devlet, varlığını vatandaşa kamu hizmeti ile hissettirir. Dolayısıyla konteynır barınma imkanları sunulurken, öğretmenler başta olmak üzere kamu görevlilerine öncelik tanıyalım ki, bir an önce devletimizin kamu hizmeti sıhhatli şekilde bölgede sunulabilsin” dedi.

Öte yandan Genel Başkan Geylan, 2023 LGS’de 8. sınıfın, YKS’de 12. sınıfın ikinci dönem konularının sınav kapsamına alınmayacak olmasını doğru bir karar olarak nitelendirdi.

Okullarımızı açtığımızda afet bölgesinde ilave öğretmen ihtiyacı ortaya çıkacak. Bu nedenle şubat ayı öğretmen atama duyurusu kontenjan artırılarak bir an önce yapılmalıdır.

Afetin ortaya çıkardığı koşullarda yürütülecek eğitim süreci ve okullarımızla ilgili alınan tedbirler ve planlamalara dair olarak dört büyük sendikanın katılımı ile Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldıklarını ifade eden Genel Başkan, bu toplantıda ilave öğretmen takviyesi önerisinde bulunduğunu kaydetti. Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “10 ilde 3 milyon 865 bin öğrencimiz, 211 bin öğretmenimiz var. Bunun yanı sıra 311 bin 614 üniversite öğrencisi, 15 bin 249 akademisyen görev yapıyor. Deprem bölgesinde görev yapan bir kısım öğretmenimizi kaybettik, bir kısım öğretmenimiz de yakınlarını kaybetti ya da enkaz başında yakınlarını bekliyor. Dolayısıyla öğretmen ihtiyacı ortaya çıkıyor. Her zaman söylüyoruz, eğitimde eksikliklerin telafisi yıllara tekabül ediyor. Bu minvalde önerimiz; şubat ayı öğretmen atama duyurusunun kontenjan sayısı artırılarak bir an önce yapılmasıdır. Gerekirse emekli öğretmenlerimiz de göreve çağrılmalıdır. Ayrıca depremden etkilenen illerimizin nüfusuna kayıtlı olan, ancak ülkemizin değişik bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimizden dileyenlerin bu illere nakillerinin yapılmasına imkan sağlanmalıdır” diye konuştu.

Eğitim çalışanları tarafından sadece dün 1 milyon 970bin 500 kişilik sıcak yemek, 1milyon 805 bin 894 ekmek, 151bin 614 sıcak kumanya dağıtıldı.

Afetin olduğu ilk andan itibaren tüm eğitim çalışanlarının harikalar yarattığını söyleyen Geylan, her birine ayrı ayrı teşekkür etti. Geylan, “MEB’e bağlı AKUB (Arama Kurtarma Birimi) ekipleri yaklaşık 5 bin kişi ile görev yapıyor. Tüm Türkiye’de okullarımız yardım toplama merkezi oldu. Öğretmenlerimizden, hizmetlilerimizden, memurlarımızdan, okul yöneticilerimizden kısacası tüm eğitim çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Öte yandan meslek liselerimiz, Halk Eğitim Merkezlerimiz, Olgunlaşma Enstitümüz  her gün on binlerce çadır, battaniye,  uyku tulumu üretiyor. Eğitim çalışanları tarafından sadece dün 1 milyon 970 bin 500 kişilik sıcak yemek, 1milyon 805 bin 894 ekmek, 151 bin 614 sıcak kumanya dağıtıldı. Eğitim çalışanları deprem bölgesinde canla başla yaraları sarmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Psikososyal Destek Merkezleri oluşturulduğunu da bildiren Genel Başkan, “4 bin psikolojik danışman/rehber öğretmenimiz, 172 psikososyal destek merkezimizde evlatlarımızın moral ve motivasyonu için seferber oldu.” dedi.

En kısa sürede şehir konteynırları başta olmak üzere ilave tedbirler hayata geçirilmeli ve üniversiteler yüz yüze eğitime açılmalıdır.

KYK yurtlarının pansuman tedbir olarak afetzedelere verilmesini de değerlendiren Genel Başkan, “Devlet aklı bir öncelik sıralaması yaparak, afetzedelerin barınması için 750.000 kapasiteli KYK yurtlarının vatandaşlarımızın hizmetine sundu ve depremzedelerin sıcak bir ortama kavuşmasını sağladı. Bu pansuman tedbir sayesinde on binlerce insanımız soğuk ve diğer olumsuz koşullardan bir nebze olsun korunmuş oldu. Şimdi sıra, başta konteynır şehirlerimizin kurulması olmak üzere ilave barınma tedbirlerinin hızla hayata geçirilerek üniversitelerimizin bir an önce yüz yüze eğitime geçirilmesidir.” dedi.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'da Meslek Lisesinde Depremzedeler İçin Çadır YapılıyorÖnceki Haber

Şanlıurfa'da Meslek Lisesinde Depremzede...

15. Uluslararası MEB Robot Yarışması ileri bir tarihe ertelendiSonraki Haber

15. Uluslararası MEB Robot Yarışması ile...

Yorum Yazın

Hiç kıvırmayın!
6 Mayıs Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (05 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Engelsiz Onarım Merkezleri
82 adet felsefi kavram sözlüğü
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Etkileşimli Ders Kitapları
16. MEB Robot Yarışması Erzurum'da yapılacak
"Oryantiring" Eğitim Anketi
Devletin Sözü Yere Düşmez
2024-İSG/1: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şeflerine, Planlama ve Bakım-Onarım Görevi Ek Ders Ücreti Nasıl Dağıtılır?
Kamu Görevlilerinin Sosyal Medya Kullanımında Gözetmesi Gereken Etik İlkeler Nelerdir?
Biliyor musunuz; yüzbinlerce öğretmenimizin feda edebilecekleri bir kariyeri yok!
Kadın için Teknoloji Projesi Teknoloji Okuryazarlığı Eğitimi 
Shakespeare’in eserleri podcast serisi
Google Araçları Eğitimi
Uluslararası Caribou İngilizce Matematik Yarışması Dünya Birincisi İmam Hatipten
Sürü İHA Yarışması Ön Değerlendirme Sunumu Sonuçları Açıklandı!