Ali Yalçın; Gündemi Değerlendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Yalçın; Gündemi Değerlendirdi
Abone ol
Yalçın TGRT Haber'de ve TVNET Canlı Yayınında Gündemi Değerlendirdi

Yalçın TGRT Haber'de Gündemi Değerlendirdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TGRT Haber'de ek zam konusunu değerlendirdi. Yalçın, yüzde 25 olarak açıklanan zammın yüzde 30'a yükseltilmesinin kamu görevlileri açısından olumlu karşılandığını dile getirdi. 

 

TGRT Haber'de gündemi değerlendiren Genel Başkan Yalçın, 500 bin sözleşmelinin kadroya geçişinin kutlandığı "Sözleşmeliye Kadro Şöleni ile oluşan gündemi değerlendirdi. Memur-Sen'in kararlı adımlarıyla hayata geçirilen sözleşmeye geçirilmesi konusunun çözüme kavuştuğunu belirten Yalçın, "Belediyelerden atılan iş güvencesi olmadığı için işine ekmeğine son verilen arkadaşlarımızı güvenceye kavuşturalım diye verdiğimiz mücadele, sözleşmelerin kadroya geçirilmesiyle neticelendi" dedi.
Programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yüzde 25'lik zam oranının beklentileri karşılamadığını ve salondaki katılımcıların da beklentiyi yükseltmek adına tezahüratlar yaptığını söyleyen Yalçın, "Bizim de bunun üzerine ilave zam olmalı diyerek yaptığımız teklif bugün itibariyle karşılığını buldu. Çünkü dünden bugüne diplomasi yapmaya devam ettik. Akşam AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerin Sorumlu Genel Başkan Yardımcısını konfederasyonumuzda ağırladık ve tüm genel başkanlarımızla beraber bekentilmizi tekrar ifade ettik. Sabah Çalışma Bakanımız ile bir görüşme yaptık ve yüzde 25 zammın beklentiyi karşılamadığını söyledik. diyerek bu konuda beklentiyi karşılayacak adımın atılmasını ifade etmiştik. Ben Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız bu anlamda beklentiyi karşılayacak şekilde program sonrası kendisini ifade etti. Aracına bineceği zaman sayın bakanlara bu konuya ilişkin talimatları verdi ve konu çalışılarak şu an toparlandı, bir mutluluk halkasına dönüştü ve çalışanlar bu konuda bize de tebriklerin teşekkürlerini ifade ediyorlar" diye konuştu.
Ali Yalçın, program esnasında açıklanan yüzde 25'lik zam oranını alkışladığına ilişkin asılsız haberlerin kendilerini son derece üzdüğünü dile getirerek, "Biz alkış tutmadığımız halde sosyal medya, mani, art niyetli bazı sendikacı görünümlü itibar suikastçileri devreye girdiler ve hızlı bir şekilde sosyal medya algısıyla itibar, suikast düzenlemeye kalktılar. Ama yalan ne kadar hızlı olursa olsun, gerçek gelir onu geçer" ifadelerini kullandı.

Yüzde 30 olarak güncellenen zammın kamu çalışanları ve emekiler boyutuyla da önemli olduğunu dile getiren Yalçın, "Cumhurbaşkanımıza, biz her zaman bu tip konularda güvendik, örgütlülüğümüze inandık sonunda yine beklentimizi almış olduk. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. 500 bin sözleşmelinin kadroya geçmesi, çalışma hayatı ve memur, sendikacılığı açısından hakikaten çok önemliydi. Bu da tarihe kaydoldu. Onun için böyle bir şölen düzenledik. Ayrıca şölende açıklandığı üzere CHP belediyelerin attığı arkadaşlarımız görevine döneceği konusunda da bir bayram havası oluştu. Asgari ücrete yapılan iyileştirmeden, asgari ücret tutarındaki vergi muafiyetine varana kadar birçok adım atıldı. Bunların hepsi çalışma hatasına muhteşem adımlar. Onun için biz sahanın beklentilerini, okumaya, insanların taleplerini dillendirmeye örgütlü gücümüzün gereği olarak bunları hükümetle, işverenle konuşmaya devam edeceğiz. İyi ki Cumhurbaşkanımız var ve bu taleplere sıcak yaklaşıyor. Bizim bu konuda kendisine olan güvenimizi o da güvenle karşılık veriyor. Bu açıdan iyi bir atmosfer oluştu diye düşünüyorum. Bunun ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Umarız, piyasadaki süpekülatörler ve zincir marketlerde oluşturulan fiyat arttırma dalgası da kontrol altına alınır ve piyasa istikrarı sağlanır. Alınan kazanımların değerli kalabilmesi için piyasa istikrarının oluşturulması gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yalçın TVNET Canlı Yayınına Konuk Oldu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuk olduğu TVNET canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan ve kamu görevlilerine uygulanacak %30’luk artışı değerlendirdi. Sözleşmeliye Kadro Şöleni’nde beklentilerin çok net bir şekilde görüldüğüne dikkat çeken Yalçın, yeni ilave artışın önemli olduğunu söyledi.

 

TVNET canlı yayınında Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sözleşmeliye Kadro Şöleni’nde kamu görevlilerine yönelik ilave artış gerekliliğini ifade ettiği anda salonun büyük bir coşkuyla tepki verdiğini ancak %25’lik zam oranının açıklanmasının ardından bu coşkunun kaybolduğunu anımsatarak beklentileri göstermesi açısından Memur-Sen teşkilatlarının reaksiyonunun önemli olduğuna dikkat çekti.

Ek zam beklentisini uzun süredir ifade ettiklerini vurgulayan Yalçın “Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çalışma Bakanı ve Maliye Bakanı başta olmak üzere orada bakanlarımız dolayısıyla AK Parti üst yönetimi herkesin bulunduğu geniş bir şölendi ve o şölen de bizim ek zam talebimizi ifade etmemiz için aslında doğru bir zemindi. Onun için ben orada çalışanların ek zam beklentisini ifade ettim ve bu da salonda ciddi bir karşılık buldu. Bu da orada gözlemlenmiş oldu. %25 olarak açıklanmış olması ise salonda bir anda moralleri bozdu ve salon duygusal olarak konuya ilişkin bir tepki ortaya koydu. Bu da orada bizzat cereyan ettiği için sahanın okunması konusunda çok önemli bir veriydi” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan ve Memur-Sen teşkilatının da program esnasında beklentileri güçlü bir şekilde gösterdiğini dile getiren Yalçın “Cumhurbaşkanımızın katılımıyla tertiplediğimiz Sözleşmeliye Kadro Şöleninde zammın açıklanmasının ardından: 'Bu oran beklentiyi karşılamaz ve yeniden değerlendirilmeli diyerek' düşüncemi ifade ettim. Program sonrasında konfederasyonumuzu ziyaret eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile zamma ilişkin bir diplomasi trafiği yürüttük” diye konuştu.

Çalışma hayatına ilişkin önemli düzenlemelerin yapıldığını belirten Yalçın, bunları görmezden gelmenin mümkün olamayacağını vurgulayarak “Bu süreçte çalışma hayatına ilişkin gerçekten çok kıymetli adımlar atıldı. Belki de çalışma hayatı için reform denilebilecek adımlar bu dönemde atıldı. Yani EYT’de yaş sınırı olmadan atılmış hiç hafife alınabilir bir şey değil. Sayıları 500 bini bulan sözleşmelinin kadroya geçilmesi konusu hiç hafife alınabilecek bir adım değil. Bu sürede asgari ücrete yapılan iyileştirme, asgari ücret tutarında vergi muafiyeti matrahların yükseltilmesi, toplu sözleşme ikramiyesi gibi konular bunlar çok kıymetli adımlar” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bazı medya organları ve sosyal medya hesaplarında zam oranını alkışlayarak karşıladığı yönündeki iddialara da yanıt verdi. “Hakikat mesafe alana kadar yalan dünyayı dolaşıyor” diyen Yalçın, “Bu konuda itibar suikastçileri iki dakikada devreye girerek Cumhurbaşkanının sahneye takdimi esnasında ayağa kalkıp nezaketen ev sahibi olarak yaptığımız alkışlamayı zam açıklandığında alkışladığımız şeklinde yansıttı. Sosyal medya kirli bir operasyona tabi tuttular ama dediğim gibi yalan ne kadar hızlı yol alırsa alsın gerçek sonunda onu geçer. Peşinden hızlı bir şekilde toplantıda bizim zam açıklandığında alkışlamadığımız ve Maliye Bakanı’na dönerek bu konuda tepkimizi ifade ettiğimiz net bir şekilde görülmüştür” şeklinde konuştu.

Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz burada çalışanlar için ne istediğimizi bilen, ne beklediğimizi bilen, bu konuda sendikacılığın gereği ve enstrüman neyse bundan hiç geri durmayan teşkilatımızın örgütlü gücüne yaslanan ve diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık şiarıyla varsa bir hakikat, onun da hakkını teslim eden tarzımızı her zaman sürdürdük. Bu kez de yine aynı şekilde bir kez daha teyit ediyoruz ve tespit ediyoruz ki yapılan adımı bugün atılan yeni adımı takdir ettiğimizi az önce de ifade ettim”

 

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ocak ayı memur maaşları genelgesi yayınlandıÖnceki Haber

Ocak ayı memur maaşları genelgesi yayınl...

2023- EKPSS / Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme ve Tercih KılavuzuSonraki Haber

2023- EKPSS / Kura ile Engelli Kamu Pers...

Yorum Yazın

29 Nisan Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (28 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Bakan Tekin, Ülke Tv'de Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Yakın zamanda öğretmen atama rakamları açıklanacak
Öğretmenlere becayiş geliyor
“Sorumluluklarını yerine getirmeyen hak talep edemez.”
Kariyerime sebep olsa da popülizmden uzak duracağım ve mülakattan vazgeçmeyeceğim
MÜLAKAT KALKACAK! Bunun üzerine yorum yapmak, sayın Cumhurbaşkanının sözünü havada bırakmak demektir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatta Ortak Akıl
2024-EKPSS: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Türkiye'nin Kalkınma Hamleleri Yeni Müfredatta
Müfredat Analiz Formu
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Yeni Müfredatta Fen Bilimleri Dersleri "Bilimsel Keşif" Odaklı Kurgulandı
İnsanlık utanıyor.. İnsanlık ağlıyor.. Kahrolsun Batı! Kahrolsun emperyalizm!
Yeni düzenlemeyle okul eğitim gezileri özel koruma altına alındı
Yeni Müfredatta Matematik Derslerinde "Algoritma-Bilişim" Odakta Olacak
Abide 2024 Araştırması Başarı Testi Uygulamaları Gerçekleştirildi
Öğretici'den Yeni Müfredat Değerlendirmesi
Ebeveynler için Çevrim içi Güvenlik Eğitimi