Çikolis seri üretim başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çikolis seri üretim başladı
Abone ol
Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında Sivas Sultan Şehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde çikolata üretim atölyesi kuruldu

Sultanşehir MTAL öğrenci ve öğretmenleri, Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan ve Okul Müdürü Salih Delice ile birlikte Valimiz Yılmaz Şimşek'i ziyaret etti. Aslan, ziyarette Millî Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında Sivas Sultan Şehir MTAL bünyesinde kurulan çikolata üretim atölyesi ve 2020 yılında marka tescili alınarak üretimine başlanan "Çikolis" markalı çikolatalar hakkında bilgi verdi. Öğrenciler ise kısa süre içerisinde önemli bir marka haline gelen "Çikolis" çikolatalarını Valimiz Şimşek'e takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şimşek, Okul Müdürü Salih Delice ile öğretmen ve öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

25-01-202325-01-202325-01-2023

 

 

 

 

 

 

MEB’in desteğiyle donatımı tamamlanan atölyede 2020 yılında marka tescili alınarak kısıtlı imkânlarla üretimine başlanan “Çikolis” markalı çikolataların seri üretimine geçildi. Öğrencilerin çikolata imalatına yönelik kapsamlı bir eğitim aldığı atölyede, üretilen ürünler okul bünyesinde hizmet veren Sultan Şehir Uygulama Otelinde ve sosyal medya üzerinden satışa sunuluyor.

Çikolis’in serüveni hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Salih Delice, marka ve patent konusunu düşündüklerinde piyasada geçerliliği ve sürdürülebilirliği olan bir ürün tercih ettiklerini belirtti. Delice, bu nedenle geçerliliğini hiçbir zaman yitirmeyeceğini düşündükleri çikolata ve ekşi mayalı ekmek üretimi üzerine yoğunlaştıklarını ve ÇİKOLİS adıyla çikolata markasının tescilini aldıklarını söyledi. Delice, ayrıca ekşi mayalı ve madımaklı ekmek için de patent aldıklarını, üretimini gerçekleştirdikleri bu ürünleri de uygulama otelinde konaklayan misafirlere ikram ettiklerini söyledi.

Çikolatanın imalat ve eğitimlerine yönelik bilgi veren Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi, Özlem Mıdık ise “Daha önce çikolata üretim makinamız yoktu. Bakanlığımızın meslek liselerini iyileştirme politikası kapsamında bize bir ödenek sunuldu. Bu önekle atölyemizi kurma fırsatı yakaladık. Daha önce sadece mikrodalga ışıl işlem yardımıyla mermer üzerinde temperleme usulü ile çikolatalarımızı yaparken, şu an bütün bunları kendi başına yapan bir makine sayesinde daha kolay ve hızlı bir şekilde üretim yapabiliyoruz. Öncelikle ham olarak çikolatamızı alıyoruz ve içerisinde herhangi bir katkı maddesi kullanmadan ham çikolatayı işleyerek çikolata yapıyoruz. Çikolatalarımızın içerisinde Sivas’ımıza özgü dolgu malzemesi kullanıyoruz. Bunun haricinde karamelli, vişneli, frambuazlı, portakallı ve limonlu gibi iç dolgular ve sürülebilen kahvaltılık çikolatalar hazırlıyoruz. Şu anki atölye kapasitemizle günde 750-1000 kutu arasında çikolata üretimi yapabiliyoruz. Öğrencilerimizle birlikte Millî Eğitim Müdürlüğümüz, Valiliğimiz ve Bakanlığımızın desteğiyle inşallah markamızı Türkiye’ye tanıtmayı düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

ASLAN, “ÖĞRENCİLERİMİZ, GELECEĞE GÜVENLE BAKIYOR”

Meslek eğitimin Türkiye’nin geleceği olduğuna vurgu yapan Millî Eğitim Müdürümüz Ergüven Aslan ise imkân verildiğinde bu ülkenin çocuklarının çok güzel işleri başardığını belirterek, “Eğitim altyapısı her geçen gün daha da güçlenen meslek liselerimiz, Sayın Bakanımızın verdiği önem ve destekle; ülkemizin kalkınmasına, üretimine, ekonomisine ve geleceğimize önemli katkılar sağlıyor. Sivas’ta okullarımız, 2020 yılında 3 milyon 522 bin 422 lira, 2021 yılında ise 9 milyon 863 bin 529 liralık ciro ile önemli bir başarıya imza attı. Öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini alırken hem kazanç elde ediyor hem de edindikleri mesleki beceri ve deneyimlerle geleceğe daha güvenle bakıyor. Meslek lisesi mezunları artık, ara eleman değil aranan eleman olarak iş gücüne katılıyor ve ülkemizin eğitim temelli üretim altyapısına güç katıyor. Çikolatanın Liselisi ‘ÇİKOLİS’ markasını ilimize ve ülkemize kazandıran, Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz de bu gelişmelerin en güzel, en tatlı örneklerinden bir tanesi. Öğrenci ve öğretmenlerimiz, gerçekten çok kaliteli ve katkısız çikolatalar üreterek hem üretime hem ekonomiye katkı sağlıyor, yeni bir mesleki beceriyle mezun olacak olmanın heyecanını yaşıyor. Ben bu süreçte emek veren tüm öğretmenlerimize, okul müdürlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, bizlere bu imkânı sunan Sayın Bakanımıza ve her konuda desteğini esirgemeyen Sayın Valimize şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üsküdar Belediyesi Deprem Bölgesi İçin Seyyar Tuvalet ve Lavabo Üretmeye BaşladıÖnceki Haber

Üsküdar Belediyesi Deprem Bölgesi İçin S...

TCG Bayraktar gemisinde bir bebek dünyaya geldiSonraki Haber

TCG Bayraktar gemisinde bir bebek dünyay...

Yorum Yazın

20 Mayıs Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (19 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Kahramanlar İş Başında
Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen b​urs ve destekler;
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Farabi Değişim Programı Nedir ?
"Özel" Çocuklara Özel İlgi Gösteren Mobil Uygulama
İşte Harezmi eğitim modeli
İşte MEB, e sınav merkezleri
Açık Öğretim Okulları Sınav Arşivi
Açık Öğretim Okulları Ders Kitapları
Açık Öğretim Okulları Belge, Form Ve Dilekçe Örnekleri
“Öğretmen ve Ebeveyn Buluşmaları” Etkinliği
BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir