Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÜniAK FEST Programı’nda konuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÜniAK FEST Programı’nda konuştu
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Volkswagen Arena’da düzenlenen ÜniAK FEST Programı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını anlamak isteyen gelsin şu AK Gençlik’e baksın. Rabbime bana böyle bir gençlikle yol yürüme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Rabbime önceki nesillerden devraldığım mücadele bayrağını böyle bir gençliğe bıraktığım için hamd ediyorum. Allah birliğimizi muhabbetimizi daim eylesin diliyorum.

Son dönemde birileri ısrarla harflerle kuşakları ilişkilendirerek bizim gençlerle aramızı açmak istiyor. Kötü kurgulanmış birtakım görüntüler, sokak röportajları, medya haberleri üzerinden kendi akıllarınca operasyon çekiyorlar. İşte gençler burada. Sadece son 2 yılda gençlerimizle 34 ayrı programda bir araya geldik. Bu programlarda sohbet ettik, şiir okuduk, şarkı söyledik. Kah güldük kah hüzünlendik. Gördük ki gençlikle aynı yöne bakıyor, aynı duyguları paylaşıyoruz. Birileri sosyal medyada kendilerini gaza getirirken biz gençlerimizle yüz yüze, göz göze, gönül gönüle Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz. Bu manzarayı görünce önce çamur atmaya kalktılar tutmadı. Taklit etmeye çalıştılar o da olmadı. Şimdi ne yapacağını bilmez şekilde bir o yana bir bu yana savruluyorlar.

2024’e önce 2023. İyi hazırlanalım ve İzmir aradıklarını bulsun. Bu iş öyle planla, projeyle, senaryoyla, medya ajanslarından devşirilen oyuncularla olmaz. Bu iş yürek işidir. Kalp işidir, sevgi işidir. Biz gençlerimizi seviyoruz. Gençlerimiz de bizi seviyor. İşte tablo burada. Buradan üniversiteli Ak Gençliğe bir çağrıda bulunmak istiyorum. Üniversite kampüslerinde, fakülte binalarında, okul bahçelerinde, kütüphanelerde velhasıl her yerde göğsünüzü gere gere AK Gençliğin sesini duyurun. Kendinizi akademik olarak en iyi şekilde yetiştirirken fikri, sosyal, sportif her faaliyette AK Gençlik adına en önde yer alın.

AK Parti dün olduğu gibi bugün de yarın da gençlerimizden en çok oyu alan parti olmayı sürdürecektir. Gençlik kollarımız sadece son 2 senede yaptığı 423 bin yeni ve toplamda 1 milyonu geçen genç üyeyle AK Parti’nin farkını ve gücünü ispatlamıştır. AK Parti’nin genel üye sayısı da Yargıtay’daki kayıtlara göre 11 milyon 241 binle diğer tüm partileri üst üste koyup üçle çarpsanız bile yetişemeyecekleri bir rakama çıkmıştır. AK Parti gençlerin partisi olarak kurulmuş ve yükselmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde yoluna devam edecektir.

Antalya Kepez’de resmi rakamları istedim. 90 bin. Ardından sel felaketi sebebiyle Kumluca’ya gittik. Orada da 13 bin kişi. Oradan Manavgat’a geçtik. Oraları bir yıla varmadan bitirdik ve köy konutlarının 450 tanesini ev sahiplerine teslim ettik.

Mesleki eğitime özellikle vurulan en büyük darbe, katsayı adaletsizliğiydi. Buna son verdik. Kızlarımıza uygulanan haksızlığın ötesinde bir hakaret olarak gördüğümüz, başörtüsü yasağını biz kaldırdık. Gençlerimize güvenin bir nişanesi olarak seçilme hakkını önce 30’dan 25’e sonra 18’e indirdik. Üniversite harçlarını kaldırdık. İsteyen herkese kredi veya burs vererek, yurtlarımızın kapasitesini 850 bine çıkararak, dileyen her gencimizin yükseköğretim görmesini temin ettik.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılı olan 2023’e dair hedeflerimizin her safhasını gençlerimizle yürüttük. Şimdi de Cumhuriyetimizin ikinci asrını yine gençlerimizle birlikte Türkiye Yüzyılı yapmaya hazırlanıyoruz. Bunun için önce 2023 seçimlerini 16. seçim zaferimizle taçlandırmamız gerekiyor.”

 

Kaynak:HIBYA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 terörist etkisiz hale getirildiÖnceki Haber

8 terörist etkisiz hale getirildi

Kuvayımilliye’nin tanınmayan kahramanı: Yahya KaptanSonraki Haber

Kuvayımilliye’nin tanınmayan kahramanı:...

Yorum Yazın

29 Nisan Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (28 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Bakan Tekin, Ülke Tv'de Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Yakın zamanda öğretmen atama rakamları açıklanacak
Öğretmenlere becayiş geliyor
“Sorumluluklarını yerine getirmeyen hak talep edemez.”
Kariyerime sebep olsa da popülizmden uzak duracağım ve mülakattan vazgeçmeyeceğim
MÜLAKAT KALKACAK! Bunun üzerine yorum yapmak, sayın Cumhurbaşkanının sözünü havada bırakmak demektir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatta Ortak Akıl
2024-EKPSS: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Türkiye'nin Kalkınma Hamleleri Yeni Müfredatta
Müfredat Analiz Formu
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Yeni Müfredatta Fen Bilimleri Dersleri "Bilimsel Keşif" Odaklı Kurgulandı
İnsanlık utanıyor.. İnsanlık ağlıyor.. Kahrolsun Batı! Kahrolsun emperyalizm!
Yeni düzenlemeyle okul eğitim gezileri özel koruma altına alındı
Yeni Müfredatta Matematik Derslerinde "Algoritma-Bilişim" Odakta Olacak
Abide 2024 Araştırması Başarı Testi Uygulamaları Gerçekleştirildi
Öğretici'den Yeni Müfredat Değerlendirmesi
Ebeveynler için Çevrim içi Güvenlik Eğitimi