ETKİM'de "Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Konferansı (BTIE'24)" Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ETKİM'de "Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Konferansı (BTIE'24)" Düzenlendi
Abone ol
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü, Eğitim Teknolojileri Kuluçka ve İnovasyon Merkezi (ETKİM) ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) iş birliğiyle 9 Mayıs 2024 tarihinde ETKİM'de "Bilişim Teknolojileri Işığında Eğitim Konferansı BTIE'24" gerçekleşti.

Nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve dijital becerilere sahip genç istihdamın arttırılmasına yönelik düzenlenen konferansa; YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD Onur Kurulu Üyesi Dr. Aydın Kolat,TBD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Meltem Eryılmaz, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, YEĞİTEK Daire Başkanları, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

Program, TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe ve YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı'nın açılış konuşmalarıyla başladı.

Genel Başkan Rahmi Aktepe konuşmasında, eğitimin herkesin sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak yapay zekâ, nesnelerin interneti, robotların konuşulduğu günümüzde bu sürecin içinde etkin olarak bulunmanın ancak eğitimle mümkün olacağını belirtti. 

Aktepe, "Teknolojiyi üreten ve yaşam kalitesini artırmak için kullanan nitelikli insan gücünün ve uluslararası düzeyde rekabet edebilir yerli üretimin yaratılmasını hedefliyoruz. Bu amaçla gençlerle yaptığımız buluşmalara önem veriyor, hızla gelişen dönüştürücü teknolojilerin eğitimdeki potansiyelini keşfetmek isteyen herkese bir fırsat sunuyoruz." diye konuştu.

 "Öğrencileri beceriler kazandırarak yetiştirmeliyiz"

Ardından YEĞİTEK Genel Müdürü Mustafa Canlı, Genel Müdürlüğün çalışmaları hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Canlı, konuşmasında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatta beceri kazanımına yönelik gerçekleşen güncellemelere de değindi.

Canlı, "Öğrenim sadece öğrenciyi akademik bilgi ile donatmak değil, öğrencileri beceriler kazandırarak yetiştirmeliyiz. Bu hedefle YEĞİTEK Genel Müdürlüğü olarak yeni müfredatın gerektirdiği becerileri geliştirme odaklı çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Konferans, Dr. Ceren Aras ve Emine Demirel Kaya tarafından gerçekleştirilen "MEB Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştay Raporu" sunumu ile devam etti.

Programın devamında, iki oturumdan oluşan panel düzenlendi. TBD Onur Kurulu Üyesi Dr. Aydın Kolat'ın moderatör olduğu "Eğitim Seferberliğinde Teknolojinin Rolü"  adlı oturumda Dijital Beceriler Daire Başkanı Sümeyye Hatice Eral panelist olarak yer aldı. Öğleden sonra gerçekleşen TBD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Meltem Eryılmaz'ın moderatör olduğu "Teknoloji Üreten Türkiye için Eğitim"adlı oturumda ise AR-GE ve Ekosistem Daire Başkanı Bilgehan Özbaylanlı panelist olarak yer aldı.

Panellerin ardından, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım, "Doğal Zekâ - Yapay Zekâ: Büyük Paradox" konulu bir konuşma yaptı. Konuşmasında, eğitim teknolojilerinin bilmek ve yapmak arasındaki köprüyü kurduğunu ifade eden Yıldırım, "Okul, çabalarsan yapabilirsin demek için vardır, zekâ iyi bir başlangıçtır ama yolun sonu çaba ile gelir. Okulda öğrencilere her şeyden önce çabalamanın önemini öğretmeliyiz." ifadelerini kullandı.

 

Öğretmen adaylarına "Yenilikçi Sınıf Modeli" tanıtıldı

 

Eş zamanlı olarak Profesyonel Öğrenme Laboratuvarı'nda  (PÖL) "Yenilikçi Öğrenme Alanları Tasarlama" adlı atölye çalışması gerçekleştirildi. Çalışmaya, farklı üniversitelerin farklı bölümlerinden eğitim fakültesi öğrencileri katıldı. Öğretmen adaylarına "Yenilikçi Sınıf Modeli" tanıtıldı. Ardından öğrenciler kendi ideal öğrenme alanlarını tasarladı. Çalışmanın sonunda ortaya çıkan tasarımlar sergilendi.

 

Bilişim ve iletişim teknolojilerindeki son gelişmelerin eğitimle buluştuğu konferans, plaket töreninin ardından sona erdi.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Cumhuriyet, Güvenlik Ve Jandarma" Temalı Sergi Törenle AçıldıÖnceki Haber

"Cumhuriyet, Güvenlik Ve Jandarma" Temal...

2024-TR-YÖS/1 Sınava Giriş Belgeleri Erişime AçıldıSonraki Haber

2024-TR-YÖS/1 Sınava Giriş Belgeleri Eri...

Yorum Yazın

2024 Yılı Haziran Dönemi Mesleki Çalışmalarını Başka Bir İlde Yapmak İsteyen Öğretmenlerin Başvuru Formu Açıldı
Kahramanlar İş Başında
Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen b​urs ve destekler;
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Farabi Değişim Programı Nedir ?
"Özel" Çocuklara Özel İlgi Gösteren Mobil Uygulama
İşte Harezmi eğitim modeli
İşte MEB, e sınav merkezleri
Açık Öğretim Okulları Sınav Arşivi
Açık Öğretim Okulları Ders Kitapları
Açık Öğretim Okulları Belge, Form Ve Dilekçe Örnekleri
“Öğretmen ve Ebeveyn Buluşmaları” Etkinliği
BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar