Genel Başkan Yalçın Artvin, Erzurum ve Iğdır’da Teşkilatla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genel Başkan Yalçın Artvin, Erzurum ve Iğdır’da Teşkilatla Buluştu
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; Artvin, Erzurum ve Iğdır’da teşkilatla buluştu. Programlarda üyelere hitap eden Yalçın, Toplu sözleşme ikramiyesinden 3600 ek göstergeye, yeni üye hedeflerinden 4688 sayılı yasaya kadar birçok konuya değindi.

Kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini kayıt altına almak, mevcut kazanımları teşkilatla paylaşmak ve yeni kazanımlar elde etme noktasında örgütlü gücün önemini anlatmak amacıyla il ziyaretleri gerçekleştiren Ali Yalçın, Artvin’i ziyaret etti. Burada gerçekleştirilen Teşkilat Buluşmasına Ali Yalçın’ın yanı sıra AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, İl Temsilcisi İbrahim İnce, il yönetimleri, şube başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Programda üyelere hitap eden Genel Başkan Yalçın, Memur-Sen olarak toplu sözleşme masasında kamu görevlileri adına yeni kazanımlar elde etmek için mücadele ettiklerinin altını çizerek, “Kamu görevlilerinin saygın iş ortamında saygın ücret almalarını temin etmek için, milli gelirin adil bir şekilde bölüşülmesi ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için yerelden evrensele mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. Kamu görevlilerinin hakkını korumak ve kazanımlarını artırmak için Memur-Sen tarafından böylesine bir mücadele verilirken CHP’nin başvurusu sonucu emekçinin cebine giren ek gelirin baltalandığını hatırlatan Yalçın, “Biz kamu görevlilerinin hakkını ve emeğini korumaya çalışırken diğer taraftan dünyada örneği görülmemiş bir şey yaşadık. Ana Muhalefet partisi emekçinin cebine giren ek gelirin geri alınmasını sağladı. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasında emeğimizle 2.2 Milyon memura aylık 538 lira Toplu Sözleşme İkramiyesi kaleminden gelir sağladık. Bu gelirin kişi başı 345 TL’si CHP'nin girişimi ve Anayasa Mahkemesinin kararı ile iptal edildi. Kamu görevlileri CHP yüzünden aylık 345, yıllık 4.150, iki yıllık 8.300 lira, genel toplamda yıllık 10 milyar lira, iki yıllık 20 milyar lirayı aşan rakamı kaybetti. CHP hem kamu görevlilerini zarar uğrattı hem de emeğimizi heder etti” ifadelerini kullandı.

artvin2“Yeni bir adım atılacak”

Dünyanın genelinde sendikaların yeni kazanımlar elde etmek ve hakları korumak amacıyla iktidarı protesto ettiğini ancak Türkiye’de bu durumun tersinin işlediğini ifade eden Ali Yalçın şunları söyledi: “Toplu Sözleşme İkramiyesinin iptal edilmesinden dolayı CHP önünde eylem yaptık. Toplu Sözleşme döneminde memurun işine yarayacak iki cümleyi esirgeyenler, masada alınanı kaybettirmek için elinden geleni ardına koymadı. Muhalefetin işi emekçinin yanında olmaktır; cebinden ek gelirini geri aldırmak değildir. Konuyu Çalışma Bakanı ve Cumhurbaşkanına taşıdık. Memur’un kazanılmış hakkını koruyacaklarını ve yeni bir adım atacaklarını belirttiler. Süreci takip ediyor ve bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.”

“Memur-Sen Büyük sorumluluk üstleniyor”

Programda konuşan Mehmet Kocatepe, Memur-Sen’in sendikal alanda elde ettiği başarıları takdir ettiklerini belirterek, “Memur-Sen gerek sendikal alanda olsun gerek sosyal sorumluluk noktasında olsun büyük sorumluluk üstleniyor. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerine inanıyorum” şeklinde konuştu.

artvininceİnce: Büyük çaba sarf ediyoruz

İbrahim İnce ise Artvin genelinde teşkilat olarak yoğun mesai harcadıklarını söyleyerek, sahanın sorunlarını anlamak ve ilgili yerlere aktarmak adına şube yönetimleri, şube başkanları ve bu işe gönül verenlerin büyük çaba sarf ederek çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizdi. 

yalcinartvin“Çözerse Memur-Sen çözer”

Artvin programının ardından Erzurum İl Temsilciliği’nin düzenlediği İl Divan Toplantısı’na katılan Ali Yalçın, 2010 yılından itibaren elde edilen Toplu Sözleşme hakkı ile kamu görevlileri adına birçok kazanım elde ettiklerini ifade ederek, “Memur-Sen sorun çözen bir sendika olarak adını altın harflerle yazdırmıştır. Örgütlü gücümüzle bugüne kadar nasıl ki birçok sorunu çözdüysek, önümüzdeki sorunları da çözecek olan yine Memur-Sen'dir. Üyelerimizin gururu kamu görevlilerinin umudu olmamız; sorunlardan beslenmek yerine çözümleriyle güçlenmek ilkesini benimsemiş olmamızdandır. Farkındaysak; kamu görevlileri yaşadığı sorunu dillendiren herkese kulak kabartmakta ama günün sonunda sendikacı atasözünü tekrar ederek; ‘Çözerse Memur-Sen çözer’ demektedir. Çünkü hiçbir zaman yaptıklarımızla yetinmedik. Hep daha fazlası için, emeğin ve emekçinin hakkının geliştirilmesi, korunması, artırılması için çabaladık ve çabalıyoruz” dedi.

Yalçın, daha adil ve sağlıklı bir çalışma hayatı için; 1. Dereceye ulaşan tüm kamu görevlilerine 3600 ek göstergenin yansıtılması, görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağın yeniden kurulması, Yardımcı Hizmetler Sınıfının Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi, Mühendis ve Teknik Hizmetler Sınıfının özlük ve mali hakları düzenlenmesi ve akademisyenlerin ücretlerinde gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

kaRATASKarataş: Kazanım sayısını artırmak için çalışıyoruz

Programda söz alan İl Temsilcisi Mustafa Karataş ise örgütlü gücün büyümesinin kamu görevlileri açısından daha büyük kazanımlara vesile olduğuna vurgu yaparak, “Her geçen gün adım adım büyüttüğümüz teşkilatımızın elde ettiği başarı ortada. İlerleyen süreçte de örgütlü gücümüzü büyüterek elde ettiğimiz kazanımların sayısını da artırmak için çalışıyoruz. Ortaya konulan hedef doğrultusunda var gücüyle çalışan gerek İl yönetimimiz gerekse şube başkanlarımız olsun her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yalçın: 4688 sayılı yasanın değişmesi gerekiyor

Ali Yalçın, programın ardından Iğdır’da düzenlenen Teşkilat Buluşması’na katıldı. Iğdır Valisi Ercan Turan, AK Parti Milletvekili Cantürk Alagöz, Memur-Sen İl Temsilcisi Erkan Çiğdem ile birlikte il ve ilçe teşkilatlarının da yoğun katılım gösterdiği programda teşkilata hitap eden Yalçın, 15 Mayıs tarihine kadar 1 milyon 150 bin üye hedefini gerçekleştirmek için tüm Memur-Sen teşkilatının seferberlik halinde olduğunu dile getirdi. Kamu görevlilerinin sorunlarının güçlü sendikal örgütlenme ile çözüme kavuştuğunu ve Memur-Sen’in yetkili sendika olduktan sonra biriken sorunları birer birer çözdüğüne vurgu yapan Yalçın, “Geçmişten günümüze ‘Emek Mücadelemizle 1007 Kazanım’ kitabımız hamasetle hakikati ayırmış, sendikal hareketin sonuç alabildiğinin ispatı olmuştur. Dünkü çözülen sorunların bugün önümüzde duran sorunlardan daha kolay olmadığını biliyoruz. Dünkü sorunlara çözüm üreten kararlılığımızla, inancımızla yeni sorunları çözmek için de elimizden gelen gayreti gösteriyor, mücadelemizi sürdürüyoruz. Gücümüz örgütlülüğümüz diyerek örgütlü gücümüzü daha da büyütmek için ise seferberlik halindeyiz. 11 Hizmet Kolunda Genel Yetkili sendikalarımızla 15 Mayıs mutabakatlarında toplam üye sayımızı 1 milyon 150 bine taşımaya karar verdiğimiz gibi sahada da seferberlik başlattık” dedi.

eruzurumMemur-Sen olarak tüm birimleriyle hareket halinde olduklarının altını çizen Yalçın, şunları söyledi: “Hareket varsa bereket vardır. Bir elde atalet iki elde bereket vardır şiarı ile hedefimize ulaşacak ve güçlü bir sendikal hareket olarak önümüzdeki sorunları da çözecek, ‘Yaparsa Memur-Sen Yapar’, ‘Çözerse Memur-Sen Çözer’ güvenini büyüterek yol almayı sürdüreceğiz. Gelinen noktada kamu görevlileri sendikacılığında yasa tartışması zamanı. Toplu Sözleşme Kararımız gereği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda komisyon kuruldu. İlk toplantı yapıldı. 4688’de değişiklik tartışmaları yerel seçimden sonra hızlanacaktır. Kamu görevlilerinin toplu sözleşmede daha adil bir şekilde temsil edilebilmesi için değişiminin zorunlu olduğu 4688 sayılı yasanın gerekli çalışmalarla iyileştirilerek daha dengeli bir sürecin başlangıcı için zemin oluşturacağına inanıyorum.”

Gerçekleştirilen programda selamlama konuşması gerçekleştiren Ercan Turan, Memur-Sen teşkilatının çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek ilerleyen süreçte de gerek kamu görevlileri adına gerekse sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına ortak projeler oluşturacaklarını dile getirdiler.

Cantürk Alagöz ise sendikal örgütlenmenin önemine değinerek, Memur-Sen’in geçmişten günümüze kadar kamu görevlileri adına büyük kazanımlar elde ettiğini dile getirdi. Ortak çalışma alanını genişleterek hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirten Alagöz, “Memur-Sen bu noktada bizim en büyük destekçilerimizden birisi olmuştur” dedi.

CİGDEM“Emeğimizin karşılığını 15 Mayıs’ta alacağız”

Programda konuşan Erkan Çiğdem ise Genel Başkan Ali Yalçın’ın ortaya koymuş olduğu 1 milyon 150 bin üye hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Iğdır teşkilatı olarak örgütlü gücümüzü büyütmek ve buna bağlı olarak üyelerimizin sorunlarını hızlı şekilde çözüme kavuşturmak en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda gerek şube yönetimlerimiz gerek ilçe yönetimlerimiz alanda büyük gayret gösteriyor. Ben emeğimizin karşılığını 15 Mayıs’taki mutabakat tarihinde alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Oy Verme İşlemi İle LGS Aynı Gün YapılamazÖnceki Haber

Oy Verme İşlemi İle LGS Aynı Gün Yapılam...

Bizim Çocuklar Dünya 2'si OlduSonraki Haber

Bizim Çocuklar Dünya 2'si Oldu

Yorum Yazın

29 Nisan Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (28 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Bakan Tekin, Ülke Tv'de Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Yakın zamanda öğretmen atama rakamları açıklanacak
Öğretmenlere becayiş geliyor
“Sorumluluklarını yerine getirmeyen hak talep edemez.”
Kariyerime sebep olsa da popülizmden uzak duracağım ve mülakattan vazgeçmeyeceğim
MÜLAKAT KALKACAK! Bunun üzerine yorum yapmak, sayın Cumhurbaşkanının sözünü havada bırakmak demektir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatta Ortak Akıl
2024-EKPSS: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Türkiye'nin Kalkınma Hamleleri Yeni Müfredatta
Müfredat Analiz Formu
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Yeni Müfredatta Fen Bilimleri Dersleri "Bilimsel Keşif" Odaklı Kurgulandı
İnsanlık utanıyor.. İnsanlık ağlıyor.. Kahrolsun Batı! Kahrolsun emperyalizm!
Yeni düzenlemeyle okul eğitim gezileri özel koruma altına alındı
Yeni Müfredatta Matematik Derslerinde "Algoritma-Bilişim" Odakta Olacak
Abide 2024 Araştırması Başarı Testi Uygulamaları Gerçekleştirildi
Öğretici'den Yeni Müfredat Değerlendirmesi
Ebeveynler için Çevrim içi Güvenlik Eğitimi