Genel Başkan Yalçın, Denizli’de Teşkilatla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genel Başkan Yalçın, Denizli’de Teşkilatla Buluştu
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Denizli İl Temsilciliğinin düzenlediği teşkilat programına katıldı. Programda konuşan Yalçın, kamu görevlileri sendikalarının üye sayılarının belirleneceği 15 Mayıs mutabakatına değinerek, “1 milyon 150 bin hedefimize ulaşacak, zirvedeki yerimizi büyüteceğiz” dedi.

Denizli Teşkilat Buluşmasına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, Cumhur İttifakı Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer ile birlikte, il yönetimi, şube başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Programda konuşan Genel Başkan Yalçın, 3600 Ek Gösterge’nin 5 milyon 300 bine teşmil edilmesini sağlayarak dört meslek grubu özelinden çıkardıklarını ifade ederek, “Eksik kalan kısmına şerh düşerek 1. Dereceye yükselen tüm kamu görevlileri 3600 Ek Gösterge’yi almalı diyerek, toplu sözleşme kararına dönüştürdük. Bu mücadeleyi devam ettiriyor, bir an önce hayata geçsin istiyoruz. Tüm sorunları nasıl çözdüysek bu sorunu da öyle çözeceğiz, Memur-Sen sorun konuşan değil sorun çözen bir sendikal anlayışa sahip. Üniversite İdari Personelinin yer değişikliği talebinden özlük haklarına ilişkin bazı meslek gruplarında yaşanan çarpıklıklara kadar gayretimiz sürecek, birlikte başaracağız.” dedi.

denizliteskilat1“2 milyon 200 bin memuru mağdur ettiler”

CHP’nin toplu sözleşme ikramiyesini AYM eliyle iptal ettirmesine tepki gösteren Yalçın, “Toplu sözleşmede örgütlülüğü güçlü kılmak, örgütlü olanın kazanım elde ettiği bir zemini tesis etmek için, aylık 538 ₺’ye çıkardığımız toplu sözleşme ikramiyesi kamu görevlilerinin cebine kalan bir kaleme dönüştürmüştük. 2005’te o dönem 5₺ olarak uygulanmasını sağlamıştık ve CHP, AYM eliyle iptal ettirmişti. Şimdi de 538 liralık toplu sözleşme ikramiyesini AYM’ye taşıyarak iptal ettirdi. Kamuoyunda da ‘herkes alsın istiyoruz’ diyerek sanki ibareye dava açmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Hâlbuki ibareye dava açmadı. Maddenin tamamına dava açarak çalışanların cebinden bu parayı aldı. 2 milyon 200 bin memurun aldığı parayı iptal ettirdiler. CHP önüne giderek biz bunu protesto ettik. Tepkimizi ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızla görüştük ve kendileri emekçilerle iftar programında bize ‘Bu hakkı yeniden getireceğiz, memurumuzu mağdur etmeyeceğiz’ dedi. Mücadelemiz, görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

denizliteskilat3“Emek düşmanlarının reklam yüzlerini düşürdük”

“Emek mücadelesini kucaklayacağız deyip kundaklayanları çok iyi biliyoruz” diyen Yalçın, “2019’da 31 Mart Seçimleri sonrası el değiştiren belediyelerdeki emekçi kıyımını, memur kadrosundaki emekçilerin işine son verenleri, sürgünleri, istifaya zorlamaları yaşadık ve emek mücadelesini kucaklayacağız deyip kundaklayanların reklam yüzlerini düşürdük, afişe ettik, protesto ettik, ülke gündemine taşıyarak eylemlerle emekçi düşmanlarını rezil ettik. Mücadelemizi devam ettirdik, 460 bin sözleşmeliyi kadroya geçirerek, bunların ellerinden kurtardık” şeklinde konuştu.

denizliteskilat2Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş konuşmasında, hak ve emek mücadelesi için koşturmayı sürdürdüklerini ifade ederek, “Yola çıktığımız ilk günden beri kamu görevlilerinin insan onuruna yaraşır bir ücret almaları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve sosyal haklarının korunup güçlendirilmesi için mücadele verdik vermeye de devam ediyoruz. 30 yıllık hak ve özgürlük yolculuğumuz mücadeleyle geçti, tarihi başarılara kazanımlara imza attık. Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın 15 Mayıs için koyduğu 1 milyon 150 bin üye hedef için bütün teşkilatımızla koşturuyor, çalışıyoruz” dedi.

denizliteskilat4Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teşkilat programı kapsamında bulunduğu Denizli’de, Memur-Sen İl Temsilciliği yeni hizmet binasının da açılış programına katıldı. Kurdele kesimi esnasında konuşan Yalçın, “Teşkilatımızın yeni yerinin hayırlı çalışmalara vesile olmasını diliyorum. İl Temsilcimiz Feyzullah Öselmiş'in şahsında tüm teşkilatımızı kutluyorum” dedi ve yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. 

Kaynak:ogretmenler.net


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalçın: “Koruyucu giyim yardımı karşısındaki engeller kaldırılmalı”Önceki Haber

Yalçın: “Koruyucu giyim yardımı karşısın...

Başımız SağolsunSonraki Haber

Başımız Sağolsun

Yorum Yazın

Kahramanlar İş Başında
Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen b​urs ve destekler;
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Farabi Değişim Programı Nedir ?
"Özel" Çocuklara Özel İlgi Gösteren Mobil Uygulama
İşte Harezmi eğitim modeli
İşte MEB, e sınav merkezleri
Açık Öğretim Okulları Sınav Arşivi
Açık Öğretim Okulları Ders Kitapları
Açık Öğretim Okulları Belge, Form Ve Dilekçe Örnekleri
“Öğretmen ve Ebeveyn Buluşmaları” Etkinliği
BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları