Hayatta kalmak ve her gün hizmet edebilmek için bir gün iş bıraktık! imza kampanyası başlattık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayatta kalmak ve her gün hizmet edebilmek için bir gün iş bıraktık! imza kampanyası başlattık
Abone ol
Hayatta kalmak ve her gün hizmet edebilmek için bir gün iş bıraktık! imza kampanyası başlattık

ŞİDDETE KARŞI YASAL DÜZENLEME YAPILMALI, ÇALIŞMA HAYATI ŞİDDETTEN ARINDIRILMALIDIR

Kamu görevlileri çalışma hayatında şiddet, mobing, yıldırma ve baskıya maruz kalmakta, her geçen gün kamu görevlileri ve çalışma hayatı daha fazla tehdit edilmektedir. İstanbul Eyüpsultan'da görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrencisi tarafından öldürülmesi olayı, artık sadece kınama ile sorunların çözülemeyeceğinin, acilen yasal düzenlemeler ile caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğinin göstergesidir. Kamuda şiddettin önlenmesi ve kamu görevlilerinin can güvenliği için TBMM'yi göreve çağırıyoruz.

Ali YALÇIN

Hayatta kalmak ve her gün hizmet edebilmek için bir gün iş bıraktık! Şiddete başvuran kişiye “yaptığım yanıma kar kalıyor” duygusu yaşatmayacak , “bir kapıdan alıp öbür kapıdan salıveren” boşluk yerine, anasından emdiği sütü ağzından burnundan getiren yasal yaptırım lazım. Kınama mesajı değil, şiddet yasası istiyoruz.

İmzamı atıyor, TBMM’yi göreve davet ediyorum. Kınama mesajı değil, eğitimde şiddeti önleme yasası istiyorum. #TBMMÖğretmenleriDuy

imza kampanyasına destek için: https://imza.ebs.org.tr

Resim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmış, yaygın bir toplumsal sorun haline gelmiş ve ülkemizin geleceği açısından vazgeçilmez olan eğitim öğretim hizmetinin yürütülmesini sekteye uğratacak dereceye varmış bulunmaktadır.

Bu şiddet eylemlerinde, mevcut yasal düzenlemelerin bu fiillere karşı caydırıcı nitelikte ceza öngörmemesi ile şiddet uygulayan kişilerin bu eylemlerinin adli ve idari makamlarca önemsenmeyeceği ve ciddi bir ceza yaptırımıyla karşılaşmayacakları inancı önemli bir rol oynamaktadır.

Eğitim çalışanları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin saygıdeğer üyelerinden, kendilerine yönelik şiddet olaylarına karşı caydırıcılık, şiddete uğrayan çalışana da hukuki koruma sağlayacak nitelikte yasal düzenlemelerin gerçekleştirilmesini acilen talep etmekte ve beklemektedir.

Bu itibarla eğitim çalışanlarına karşı eğitim öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik önleyici ve koruyucu nitelikte cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir.

Bu doğrultuda,

  1. Eğitim ve öğretim hizmeti sunumu esnasında veya verilen eğitim ve öğretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle eğitim çalışanlarına karşı cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere yönelik hapis cezası verilmesi; eğitim çalışanlarına yönelik kasden yaralama, hakaret, tehdit, görevi yaptırmamak için direnme suçlarında verilecek cezanın en az yarı oranda artırılması; bu suçlara karşı verilen hapis cezalarının ertelenememesi; kasden yaralama suçunun tutuklama nedeni sayılması; bu suçların failleri hakkında kamu hizmetlerinden yararlanmanın engellenmesi hükümlerinin uygulanması; özel öğretim kurumlarının personelinin bu suçların mağduru olmaları halinde kamu görevlisi sayılmaları noktasında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda,
  2. Eğitim kurumlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayılan suçlardan sayılması noktasında 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda,
  3. Eğitim ve öğretim hizmetinin sunumu sırasında veya bu görevlerden dolayı eğitim kurumlarında çalışan personele karşı işlenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsamında yürütülmekte olan işlemler ve davalarda personelin talebi üzerine Bakanlıkça hukukî yardım yapılması noktasında 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda,

düzenleme gerçekleştirilmesi konusunda gereğini saygılarımla arz ederim.

X'te Etkinliğimiz Başladı! #TBMMÖğretmenleriDuy "Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek ve hukukî koruma sağlayacak yasal bir düzenleme yapılsın." talebimizin yerine getirilmesi için bugün iş bırakıyor, meydanlardan ve sosyal medyadan sesimizi, sözümüzü yükseltiyoruz!

Resim

 

 

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adalet Bakanlığı engelli bireyler için video broşür yayınladıÖnceki Haber

Adalet Bakanlığı engelli bireyler için v...

ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdüSonraki Haber

ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ed...

Yorum Yazın

Kavram Öğretimi Çalışmaları
“Sınav kaygısı neden olur ve kaygıyı nasıl azaltabiliriz?”
İSG Uzmanı Görevlendirmelerinde Öncelik İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlerinde Görevli Eğitim Çalışanlarına Verilmelidir
 “Yapay Zekâ ile Eğitimin Geleceği” Çevrim İçi Eğitimleri Devam Ediyor!
Yargıdan Üniversite Yetkilileri Hakkında Yök’ün Eksik İncelemeye Dayalı Raporuna İptal Kararı
Üyelerimize Özel Balkan Turu
“Kuruluştan Çanakkale'ye Tarih ve Medeniyet Gezisi”
Savunma Sanayii Uygulamaları için Hidrojen Teknolojilerinin Geliştirilmesi (HİDROJEN) SAGA Çağrısı
Eklemeli İmalat Yöntemi ile RF Bileşen Geliştirilmesi (EKİM) SAGA Çağrısı Başvuruları Başladı
İşte haftanın yalan haberleri
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
e-YDS 2024/6 (İngilizce): Ek Başvuruları Başladı
2024 Mayıs Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuruları Başladı
Türk Eğitim Sen Rehber Öğretmenlere Verilen Tercih Danışmanlığı İle İlgili MEB’e Başvuruda Bulundu
2024 Yılı Haziran Dönemi Mesleki Çalışmalarını Başka Bir İlde Yapmak İsteyen Öğretmenlerin Başvuru Formu Açıldı
Kahramanlar İş Başında
Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen b​urs ve destekler;
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Farabi Değişim Programı Nedir ?
"Özel" Çocuklara Özel İlgi Gösteren Mobil Uygulama