OATUU’dan Filistin Temalı Toplantı Yalçın: Gazze’ye Desteğimiz Devam Edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OATUU’dan Filistin Temalı Toplantı Yalçın: Gazze’ye Desteğimiz Devam Edecek
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, OATUU’nun (Organisation of African Trade Union Unity) Filistin ve Gazze temasıyla düzenlediği online toplantıya katıldı. Burada konuşan Ali Yalçın, “Filistin başta olmak üzere tüm mazlum coğrafyalara desteğimiz devam edecek” dedi.

OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud ve Genel Başkanı Francis Atwoli’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra; Rusya, Çin, Portekiz ve Filistin başta olmak üzere birçok ülkeden emek örgütü temsilcileri yer aldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yalçın, 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin’de kadın çocuk demeden Siyonist İsrail tarafından katledilen 35 bini aşkın insan olduğunu hatırlatarak, “Ölümlerin yanı sıra bölgede 77 bin masum insan da yaralandı. Bu trajedi, 7 Ekim'den bu yana gündemimizden hiç düşmedi. Yaptığımız eylemlerle birlikte 1 Mayıs’ta düzenlediğimiz programda Filistin İşçi Sendikaları Konfederasyonu Kudüs Şubesi Başkanı Ahmad Shaban Fawzi’yi de misafir ederek bölgede yaşanan trajediyi bir kez daha gözler önüne serdik. Memur-Sen olarak bizler Filistin için yapılan çalışmaların yüzde sekseninde ya öncü olduk ya da düzenleyenlere destek olduk. Sosyal paydaşlarımızla Gazze’de yaşanan zulüm sona erene kadar da desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

quato2Ali Yalçın, bölgede yaşanan dramı bir nebze olsun hafifletebilmek adına yardım kampanyalarının sürmesi gerektiğinin altını çizerek, “ İnsani yardım konusunda Memur-Sen teşkilatı olarak bizler elimizi taşın altına koyduk. Filistin için düzenlediğimiz yardım kampanyalarında bu güne kadar verdiğimiz destek 300 bin doların üzerine çıktı. Bundan sonraki süreçte de hep birlikte oradaki kardeşlerimizin yanında olmaya devam etmeliyiz. Haziran ayında gerçekleşecek olan 112. ILO Toplantısı’nda bu konuları yüz yüze çözmeyi temenni ediyorum. Böylesine hassas bir konuda toplantı düzenleyerek birlik ve beraberlik mesajı verilmesini de oldukça kıymetli buluyorum” dedi.

quato1ICATU Genel Sekreteri Jamal Kadri’nin birlik ve beraberlik çağrısında bulunduğu toplantı, diğer ülke temsilcilerinin de Filistin ve bölgede yaşanan sorunlar üzerine yaptığı konuşmalardan sonra sona erdi.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
22.02.2024-23.02.2024 Tarihlerinde Yapılan Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcılığı Sözlü Sınav Sonucunda Atanmaya Hak Kazanan Yedek AdaylarÖnceki Haber

22.02.2024-23.02.2024 Tarihlerinde Yapıl...

Bakanlığımız İle Kamu Görevlileri Etik Kurulunun Ortak Yürüttüğü Etik Eğitici Eğitimi Seminerinin Açılışına Genel Müdürümüz Bülent ÇİFTCİ İle Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi Erkan İBİŞ KatıldılarSonraki Haber

Bakanlığımız İle Kamu Görevlileri Etik K...

Yorum Yazın

Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen b​urs ve destekler;
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Farabi Değişim Programı Nedir ?
"Özel" Çocuklara Özel İlgi Gösteren Mobil Uygulama
İşte Harezmi eğitim modeli
İşte MEB, e sınav merkezleri
Açık Öğretim Okulları Sınav Arşivi
Açık Öğretim Okulları Ders Kitapları
Açık Öğretim Okulları Belge, Form Ve Dilekçe Örnekleri
“Öğretmen ve Ebeveyn Buluşmaları” Etkinliği
BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları
OGM Materyal Yabancı Dil İçerikleri