Pakistanlı öğrenciler ülkelerini şarkı ve geleneksel halk oyunları ile tanıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pakistanlı öğrenciler ülkelerini şarkı ve geleneksel halk oyunları ile tanıttı
Abone ol
Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen "Pakistan Günü" etkinlikte Pakistanlı öğrenciler yöresel şarkı ve geleneksel oyunlarla ülkelerini tanıttı.

 

 

Kastamonu Üniversitesi Sağlık, Spor ve Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Öğrenci Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye’deki Pakistanlı Öğrenciler Topluluğu tarafından "Pakistan Tanıtım Günü" düzenlendi. Programa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Kasım Yenigün, Dr. Öğretim Üyesi Hacı Ahmet Şimşek, Dr. Öğretim Üyesi Senem Yetgin, Dr. Öğretim Üyesi Cabir Osmanlı, Prof. Dr. Burhan Baltacı Araştırma Görevlisi Veli Gök, Araştırma Görevlisi Abdulkerim Dik ve çok sayıda akademik personel ile öğrenciler katıldı.

 

 

Etkinlikte Pakistan kültürünü ve dilini tanıtan öğrenciler hem şarkı söyleyerek hem de dans ederek geleneksel halk oyunlarını sergileme fırsatı yakaladı. Etkinlikte misafirler, Muhammed İkbal’in Şikayet ve Cevabı kitabından şiirler okunup ve Türkiye dostluğunun tarihini anlatan belgeseli izledikten sonra öğrencilerin hazırladıkları geleneksel Pakistan yemeklerinin tadına baktı.

 

 

Etkinliğin açılış konuşmasını Türkiye’de Pakistan Öğrenci Topluluğu (PAKSTURK) Başkan Yardımcısı Abdullah Zubair Mir yaptı. Başkan Yardımcısı Mir’in ardından kürsüye gelen Dr. Öğretim Üyesi Şimşek, konuşmasında, Pakistan’ın ünlü şairi Muhammed İkbal’in hayatı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Şair İkbal’in Mevlana hayranı olduğunu şiirlerinde Mevlana’nın etkisinin görüldüğünü söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Şimşek, İkbal’in aynı zamanda modern Türkiye’yi örnek gösteren bir Türk hayranı olduğunu da dile getirdi.

 

 

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da Pakistan’ın zengin kültürünü, tarihi mirasını ve gelecek potansiyelini daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyleyerek, köklü bir medeniyete sahip dinlerin, kültürlerin ve geleneklerin buluşma noktasında olduğuna dikkat çekti.

 

 

Rektör Topal, ayrıca Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluk ve iş birliği ilişkilerinin de köklü bir geçmişe dayandığını ifade ederek, tarih boyunca karşılıklı saygı, anlayış ve dayanışma temelinde şekillenen ilişkilerin günümüzde de güçlenerek devam ettiğini söyledi.

 

 

Kastamonu Üniversitesi olarak, kültürel çeşitliliği ve uluslararası iş birliğini önemsediğini dile getiren Rektör Topal, Pakistan’la olan ilişkilerin daha da güçlendirmek ve derinleştirmek için çeşitli alanlarda ortak projeler ve değişim programlarını hayata geçirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

 

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fethiye’de polis ekiplerinden Ramazan ayı denetimiÖnceki Haber

Fethiye’de polis ekiplerinden Ramazan ay...

Kırıkkale’de kaza görüntüleri kamerada: Otomobil anne ve çocuğa böyle çarptıSonraki Haber

Kırıkkale’de kaza görüntüleri kamerada:...

Yorum Yazın

Kahramanlar İş Başında
Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen b​urs ve destekler;
Mevlana Değişim Programı Nedir?
Farabi Değişim Programı Nedir ?
"Özel" Çocuklara Özel İlgi Gösteren Mobil Uygulama
İşte Harezmi eğitim modeli
İşte MEB, e sınav merkezleri
Açık Öğretim Okulları Sınav Arşivi
Açık Öğretim Okulları Ders Kitapları
Açık Öğretim Okulları Belge, Form Ve Dilekçe Örnekleri
“Öğretmen ve Ebeveyn Buluşmaları” Etkinliği
BİLSEM'lerden Büyük Başarı!
81 ilimizde yarın Gençlik ve Spor Festivalleri düzenlenecek
Harezmi Eğitim Modeli Sempozyumu
2024 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
İradesini Ve İmzasını İnkâr Eden Bürokratlar O Gün Hepiniz Oradaydınız
Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi Gözden Geçirilmelidir
Beceri Temelli Kitaplar
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları