Üniversite adaylarının sınav maratonu başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite adaylarının sınav maratonu başladı
Abone ol
Üniversite adaylarının sınav maratonu başladı

 

Üniversitede adaylarının katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvurular 26 Şubat'a kadar yapılabilecek

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar:“Yoğun bir tempoyla sınava hazırlanan adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim. Başarıyı düzenli çalışma getirir"

 “Çağın ihtiyaçlarına uyumlu olarak yeni programlar üzerinde sürekli çalışıyoruz. Bu yıl da mevcut programlara ek olarak yeni bazı programları sizlerin tercihlerine sunacağız"

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvuruların bugün başladığını belirterek, “Yoğun bir tempoyla sınava hazırlanan adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Düzenli çalışma başarı getirir." dedi. Özvar yaptığı açıklamada, ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının dijital teknolojilerdeki gelişmeler de göz önünde bulundurularak yetiştirilmesi için tüm programların sürekli gözden geçirildiğini ve güncellendiğini belirtti.

Özvar sınava hazırlanan gençlere şöyle seslendi:

“Sevgili Gençler,

Yükseköğretim Kurulu olarak ülkemizin geleceği olan sizlerin, vizyon sahibi, donanımlı ve çok yönlü bireyler olmanızı arzuluyoruz. Yükseköğretimi akademi ile sınırlı olmayan, hayat boyu kullanacağınız pek çok kazanımın edinileceği bir yapıyla donatmak için adımlarımızı titizlikle atıyoruz.

Bu kapsamda çağın ihtiyaçlarına uyumlu olarak yeni programlar üzerinde sürekli çalışıyoruz. Bu yıl da mevcut programlara ek olarak yeni bazı programları sizlerin tercihlerine sunacağız.

Tüm üniversitelerimizle birlikte sizlere en iyi eğitimleri vermek üzere çalıştığımızı ve sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı bilmenizi isterim.

Geleceğiniz için önemli olan bu sürecin sizler, aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Yoğun bir tempoyla sınava hazırlanan tüm adaylarımıza şimdiden üstün başarılar dilerim. Unutmayın ki başarıyı düzenli çalışma getirir."

2024-YKS takvimi

Üniversitede okumak isteyen adayların katılacağı 2024-YKS'ye bugünden itibaren 26 Şubat'a kadar başvurulabilecek. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinden veya mobil uygulamadan T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecek.

2024-YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran'da, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi de 9 Haziran'da gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak.

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

DUYURU
(1 Şubat 2024)

2024-YKS: Başvuruların Alınması

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacaktır. 8 Haziran 2024 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran 2024 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 1 Şubat 2024 tarihinde saat 12.15’ten itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-YKS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Sınava başvurmak isteyen adaylar, Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2024 Milli Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na (2024-MSÜ) başvuran adayların da Milli Savunma Bakanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesine yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için 2024-YKS’ye başvuru yapmaları zorunludur. Ayrıntılı bilgi 2024-MSÜ Kılavuzu’nda yer almaktadır.

Daha önce bir yükseköğretim kurumundan ön lisans ve/veya lisans mezunu olan adayların; e-devlet mezuniyet bilgilerini kontrol ederek, mezuniyet bilgisi Yükseköğretim Bilgi Sisteminde bulunmayanların mezun oldukları üniversite aracılığıyla bu bilgilerin sisteme işlenmesini sağlamaları gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AYM, 7-8 Şubat 2024 - Bölüm Toplantısı GündemiÖnceki Haber

AYM, 7-8 Şubat 2024 - Bölüm Toplantısı...

TBMM Başkanı Kurtulmuş: ”TBMM ne Anayasa Mahkemesi’ni ne de Yargıtay’ı denetleyen bir kurum değildir”Sonraki Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş: ”TBMM ne Anayasa...

Yorum Yazın

Hiç kıvırmayın!
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Engelsiz Onarım Merkezleri
82 adet felsefi kavram sözlüğü
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Etkileşimli Ders Kitapları
16. MEB Robot Yarışması Erzurum'da yapılacak
"Oryantiring" Eğitim Anketi
Devletin Sözü Yere Düşmez
2024-İSG/1: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Alan/Bölüm, Atölye ve Laboratuvar Şeflerine, Planlama ve Bakım-Onarım Görevi Ek Ders Ücreti Nasıl Dağıtılır?
Kamu Görevlilerinin Sosyal Medya Kullanımında Gözetmesi Gereken Etik İlkeler Nelerdir?
Biliyor musunuz; yüzbinlerce öğretmenimizin feda edebilecekleri bir kariyeri yok!
Kadın için Teknoloji Projesi Teknoloji Okuryazarlığı Eğitimi 
Shakespeare’in eserleri podcast serisi
Google Araçları Eğitimi
Uluslararası Caribou İngilizce Matematik Yarışması Dünya Birincisi İmam Hatipten
Sürü İHA Yarışması Ön Değerlendirme Sunumu Sonuçları Açıklandı!
Türkiye Yüzyılında Kadın Emeği Çalıştayı/Paneli yapıalcak
Tüketici Fiyat Endeksi Nisan 2024