Yalçın; Bayburt, Samsun ve Sivas’ta Teşkilatla Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalçın; Bayburt, Samsun ve Sivas’ta Teşkilatla Bir Araya Geldi
Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, il ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği Bayburt, Samsun ve Sivas’ta teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

Memur-Sen Bayburt İl Temsilciliğinin düzenlediği sahur programına Genel Başkan Yalçın’ın yanı sıra, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, AK Parti İl Başkanı Turgut Çalışkan, Bayburt Belediye Başkan Adayı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan, Memur-Sen ilçe teşkilatları, şube yönetimleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Yalçın, kamu görevlilerinin daha müreffeh bir yaşam sürebilmeleri için gayretlerinin sürdüğünü ifade ederek, “Memur-Sen ailesi olarak özelde üye, genelde ülke, evrensel anlamda yerküre olmak üzere 3’lü sacayak üzerinde konumlandığımız örgütlü mücadelemizde; kamu görevlilerinin ekonomik, mali ve sosyal haklarını iyileştirmek, özlük ve özgürlük alanlarını genişletmek, temel hak ve hürriyetlerini teminat altına almak, saygın ücret almasını ve müreffeh bir yaşam sürmesini sağlamak için gayretimiz sürüyor” dedi.

yalcinsamsun“Kamu görevlileri CHP eliyle mağdur edildi”

Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımlarından olan ve CHP’nin açtığı dava sonucu Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği Toplu Sözleşme İkramiyesi’ne değinen Yalçın, “Toplu Sözleşme İkramiyesi’nin iptal edilmesi büyük bir garabet. 2 milyon 200 binden fazla memurun CHP eli ve Anayasa Mahkemesi kararıyla kazanımları yok edilmiş, paralarına el konulmuş ve aylık 345 TL para ceplerinden çekilmiştir. Memurlar, CHP tarafından mağdur edilmeye, hakları yok sayılmaya, sendikal mücadeleler sonucunda elde ettikleri kazanımların bir çırpıda ellerinden alınmaya çalışılmıştır” diye konuştu.

Programda konuşan Rektör Mutlu Türkmen, Memur-Sen’in sivil toplum alanında amiral gemisi vazifesi olduğunu belirterek, “Memur-Sen emek mücadelesinde döktüğü alın teriyle emekçileri memnun ediyor, mağdur ve mazluma uzattığı eliyle zorda kalanların yüzünü güldürüyor. Milletimizle dertleniyor, sevinciyle neşeleniyor.” şeklinde konuştu.

Ateş: Emekçilerin refahını önceliyoruz

AK Parti Milletvekili Orhan Ateş ise, AK Parti’nin emekçilerin refahını öncelediklerini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, AK Parti hükümetlerimiz emekçilerimizin haklarını teslim etmek, taleplerini dinlemek varsa şikayetlerini çözmek için ciddi çalışmalar yaptı. Tabi çalışmalarımızı yürütürken yetkili konfederasyon Memur-Sen ile istişare halinde olduk. Bundan sonrada devletimizin görünen yüzü kamu görevlilerimizin şartlarını daha iyi hale getirmek için çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Mete Memiş ise, “Sorumluluk makamında olanlar, bu makama talip olanlar hizmetle yükümlüdür. Memur-Sen’in çabalarını takdirle izliyorum. Ülkemizde önemli bir yekûn tutan kamu görevlileri için önemli işlere imza atıyorlar” şeklinde konuştu.

turanTuran: Seferberlik hâlindeyiz

Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan, kamu görevlilerinin üye sayılarının açıklanacağı 15 Mayıs tarihine vurgu yaparak, “Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın 15 mayıs mutabakatı için koymuş olduğu 1 milyon 150 bin üye hedefi için bütün teşkilatımız seferber olmuş hâlde, inanıyorum ki bu sayıyı çok rahat yakalamış olacağız. Çünkü kamu görevlileri de biliyor ki yaparsa Memur-Sen yapar” diye konuştu.

sivasYalçın: Kamu Personel Sistemi yeniden ele alınmak zorunda

Yalçın, Bayburt programının ardından Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği tarafından düzenlenen teşkilat buluşmasına katıldı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu ile birlikte çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı programda konuşan Yalçın, günün şartlarına uyum sağlayamayan ve evrensel normları ıskalamış bir kamu personel sistemine sahip olduklarını eleştirerek, “Kamu Personel Sistemi yeniden ele alınmak zorundadır. Unvan, yetki, sorumluluk, ücret boyutuyla yeniden topyekûn bir değerlendirmeye ihtiyaç vardır. Memur-Sen olarak kapsamlı bir rapor çalışıyoruz. Çalışma barışını bozan, verimi, moral ve motivasyonu düşüren arıza durumları masaya yatırıyoruz. Yerel seçimler sonrası ülkemizin dört yıllık seçimsiz dönemi nitelikli tartışmalara, sağlıklı düzenlemelere zemin sunacaktır. Çalışma hayatının tuhaflıklardan arındırılması hem çalışanın hem ülkenin geleceği açısından önemli, Türkiye Yüzyılı açısından gereklidir. 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu da Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun hale getirilmelidir” dedi.

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Ersan Aksu ise, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu Türkiye Yüzyılı programı çerçevesince çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bölgemizde ve dünyamızda yaşanan sorunlar karşısında Türkiye merkezli bir projeksiyon ile emek veriyoruz” şeklinde konuştu.

“17 ilçemizdeki adaylarımızla yeni yüzyılı birlikte inşa edeceğiz” diyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Biz kutlu bir davanın neferleriyiz. Önceliğimiz insan, önceliğimiz emek, öncelimiz Türkiye. Birlikte Samsun'umuz için güç birliği yapacak, 31 Mart'tan sonra el birliğiyle Samsun'umuzu Türkiye Yüzyılı'nın parlayan yıldızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

yildizYıldız: Zirvedeki yerimizi büyüteceğiz

Memur-Sen İl Temsilcisi Hamdi Yıldız ise “Memur-Sen olarak bugüne kadarki kazanımlarımızı üye sayımıza yansıtmak için çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta zirvedeki yerimizi daha da yukarılara taşıyacak, üyemizin, ülkemizin umudu olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Toplu sözleşme kazanımlarımızın önüne engel koyulmamalı”

Buradaki programın ardından Sivas’a hareket eden Yalçın, Memur-Sen İl Temsilciliğinin düzenlediği Sivas Teşkilat Buluşması Programına katıldı. Programa Yalçın’ın yanı sıra; AK Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, Sivas Belediye Başkanı Hilmi bilgin, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ile çok sayıda teşkilat mensubu ve davetli katıldı.

Programda konuşan Yalçın, Memur-Sen’in toplu sözleşme kazanımı olan koruyucu giyim yardımı karşısındaki engellerin hak kaybına neden olmadan kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, “Koruyucu giyim yardımı, Memur-Sen ve bağlı sendikalarımızın mücadelesiyle kamu görevlisi emekçilerimiz için kazanılmıştır. Toplu sözleşme kazanımlarımızın önüne engel konulmamalı, engelleyen bakış değiştirilmeli, toplumsal maliyete ve mağduriyete sebep olacak düzenlemelerden kaçınılmalıdır. Gayretlerimizi sürdürüyoruz. İş ve aile hayatının uyumlaştığı, ehliyet ve liyakat ilkesinin güçlü bir şekilde tesis edildiği, mevzuatın tipleştiği, istihdamın tekleştiği mülakatın kaldırıldığı, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirildiği, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının periyodik olarak yapıldığı, üniversite idari personeline yer değişikliği hakkının verildiği bir kamu personel sistemi için var gücümüzle çalışıyoruz. Gelir dağılımında hakkaniyetin, paylaşımda adaletin sağlanması için ter dökmeye devam edeceğiz. Bizim tecrübemiz buna yeter. Hep birlikte başaracağız” dedi.

“Memur-Sen sendikal mücadelenin yüz akıdır”

Programda selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Ortak akıl ve istişare anlayışıyla ile şehrimizi birlikte yönetmeye şehrimizin her mahallesine, her sokağına eşit ve kaliteli hizmet götürmek adına durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Katılımcılara hitap eden AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, ilçe ve il belediyemizle şehrimizi daha da ileriye taşıyacak, Sivas’ımızı geleceğe taşıyacağız. Bunları yaparken sendikalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın fikirlerini alacak, istişareler yapacağız” dedi.

AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu da, “Memur-Sen sendikal mücadelenin yüz akıdır. Emekçi kardeşlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Sivas ve tüm Türkiye’de hep birlikte istişare içinde hizmet edecek, çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

sivastemizTemiz: Hizmet seferberliğimiz büyüyerek sürecek

Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz ise, “Kamu görevlileri sendikalarının üye sayılarının açıklanacağı 15 Mayıs tarihinde gayretlerimizin ve azmimizin karşılığını alacağız. Memur-Sen kamu görevlilerinin nazarında teveccühle karşılanan büyük bir teşkilat. 1 milyon 150 bin üyeyle zirvedeki yerimizi taçlandıracak, hizmet seferberliğimizi büyüteceğiz” dedi.

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bizim Çocuklar Dünya 2'si OlduÖnceki Haber

Bizim Çocuklar Dünya 2'si Oldu

Bosna Hersek'teki TMV Okullarında Ramazan Konseri DüzenlendiSonraki Haber

Bosna Hersek'teki TMV Okullarında Ramaza...

Yorum Yazın

29 Nisan Pazartesi önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (28 Nisan 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündemi
Bakan Tekin, Ülke Tv'de Eğitim Gündemini Değerlendirdi
Yakın zamanda öğretmen atama rakamları açıklanacak
Öğretmenlere becayiş geliyor
“Sorumluluklarını yerine getirmeyen hak talep edemez.”
Kariyerime sebep olsa da popülizmden uzak duracağım ve mülakattan vazgeçmeyeceğim
MÜLAKAT KALKACAK! Bunun üzerine yorum yapmak, sayın Cumhurbaşkanının sözünü havada bırakmak demektir.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatta Ortak Akıl
2024-EKPSS: Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
Türkiye'nin Kalkınma Hamleleri Yeni Müfredatta
Müfredat Analiz Formu
Türkçemizin hazinelerini keşfetmeye devam ediyoruz
Yeni Müfredatta Fen Bilimleri Dersleri "Bilimsel Keşif" Odaklı Kurgulandı
İnsanlık utanıyor.. İnsanlık ağlıyor.. Kahrolsun Batı! Kahrolsun emperyalizm!
Yeni düzenlemeyle okul eğitim gezileri özel koruma altına alındı
Yeni Müfredatta Matematik Derslerinde "Algoritma-Bilişim" Odakta Olacak
Abide 2024 Araştırması Başarı Testi Uygulamaları Gerçekleştirildi
Öğretici'den Yeni Müfredat Değerlendirmesi
Ebeveynler için Çevrim içi Güvenlik Eğitimi