Yetiştirilmek amacıyla yurt dışına gönderilecek personel ile ilgili duyuru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yetiştirilmek amacıyla yurt dışına gönderilecek personel ile ilgili duyuru
Abone ol

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 78. 79. ve 80 inci maddeleri ile “Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik” kapsamında, 2024 yılında Başkanlığımıza tahsis edilen yurt dışı kontenjanları 16.10.2023 tarihli ve 7713 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenmiştir. Karar ekinde yer alan cetvellerde Başkanlığımız personeli için toplam 12 kontenjan (0-12 ay süreli lisansüstü öğrenim için 2 kişi, 0-12 ay süreli staj programı için 10 kişi) tahsis edilmiştir.

  • Lisansüstü öğrenim için yurt dışına gönderilecek personele ilişkin kontenjan listesi Ek-1’de,
  • Staj yapmak amacıyla uluslararası kuruluşlara gönderilecek personele ilişkin kontenjan listesi Ek-2’de yer almaktadır.

 “Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde 2024 mali yılında yurt dışı lisansüstü öğrenime ve uluslararası kuruluşlara staja gönderilecek personelin seçiminde aşağıda yer alan usul ve esasalar uygulanacaktır.

A. YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

  1. Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yükseköğrenimi bitirmiş olmak,
  2. Dışişleri Bakanlığının bildirdiği uluslararası kuruluşların staj programına katılabilmek için adaylık dâhil en az dört yıl, diğer kontenjanlar için en az üç yılını doldurmuş olmak ve bu meslekte fiilen çalışıyor olmak,
  3. Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak,
  4. Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almamış olmak,
  5. Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak.
  6. Dışişleri Bakanlığının bildirimi üzerine uluslararası kurum ve kuruluşlara staj için gönderilecekler ile öğrenim veya ihtisas yapacaklar Devlet Memurları için kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla 40 yaşını tamamlamamış olmak. (31.12.1984 tarihinden sonra doğmuş olmak.)
  7. Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak,
  8. Lisansüstü öğrenim için gönderileceklerin, Başkanlığımız tarafından kendilerine bildirilen son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 70 (yetmiş) puana denk bir puana sahip olmak,
  9. Dışişleri Bakanlığınca bildirilen uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderileceklerin, Başkanlığımız tarafından kendilerine bildirilen son başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde alınmış olması kaydıyla, İngilizce veya Fransızca dillerinden birinden Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az 90 (doksan) puan almaları veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, bu puana denk bir puana sahip olmak,
  10. ÖSYM Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Dokümanında söz konusu yabancı dil sınavları İngilizce için; Cambridge C2 Proficiency, Cambridge C1 Advanced, TOEFL iBT ve PTE Akademik, Almanca için; TestDaF, DSD II, TELC Deutsch ve Goethe Institut, Fransızca için; DELF & DALF olarak belirtilmiştir. Ayrıca ÖSYM tarafından hazırlanan “Uluslararası Yabancı Dil Sınavlarının Eşdeğerliklerini Belirleme Yönergesi”nin 6 ncı maddesinin 2 nci fıkrasının (d) bendi uyarınca; uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavlarına devlet üniversitelerinde girilmesi zorunludur,
  11. Lisansüstü öğrenim için üniversiteden alınacak kabul belgesinin, başvuru tarihi itibarıyla Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ile QS World University Rankings tarafından yapılan dünya üniversite sıralamasında son 3 (üç) yıl içerisinde genel veya alan bazında ilk 300 içerisine giren üniversiteleri kapsayacak şekilde geçerli olması gerekmektedir,
  12. Hastalık sebebiyle eğitim ve öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak,
  13. Daha önce sürekli görevle yurt dışına atanmamış olmak,
  14. Yurt dışı öğrenimini bitirdikten sonra yurda dönüşlerinde, yurt dışında kalınan sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yapmayı kabul etmek.

B. MÜRACAAT EDECEKLERDEN İSTENEN BELGELER

‘A’ Bölümündeki şartları taşıyan adaylar, ‘B’ bölümünde istenilen belge ile beraber e-Devlet üzerinden İletişim Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım Hizmeti veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapacaklardır.

Başvuru esnasında adaylardan istenecek belgeler şunlardır:

  1. Birim amirinin uygun görüşünün yer aldığı Başvuru Bilgi Formu (Ek-3) (Güncel fotoğraflı, bilgiler bir sayfayı aşmayacak şekilde bilgisayar ortamında doldurularak ve Birim Amirince imzalanarak başvuru esnasında yüklenecektir.)
  2. En son mezun olunan eğitim kurumundan alınmış diploma örneği. (Bu bilgi e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmektedir, E-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmeyen mezuniyet bilgisi için belge yüklenmelidir.)
  3. Başvurulan üniversiteden / uluslararası kuruluştan alınacak Kabul Belgesi ve Türkçe Tercümesi, (Eğitim başlangıç-bitiş tarihi, konusu belirtilerek, tercümenin yapılıp aday tarafından imzalanması gerekmektedir. Bu belgenin başvuru esnasında sisteme yüklenememesi hâlinde mülakat aşamasında Başkanlığımıza iletilmesi zorunludur.)
  4. Okul Tanıma Belgesi (Kabul alınan üniversitenin YÖK tarafından tanındığını gösteren belgedir.)
  5. Adayların, öğrenim görecekleri dilde ve belirtilen formatta hazırlayacakları Niyet Mektubu (Kompozisyon Formatı Ek-4),
  6. Yabancı dil belgesi. (Son başvuru tarihi itibarıyla 2 yıl içerisinde alınmış olmalı ve doğrulama kodu bulunmalıdır.) (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan sınav sonuçları E-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmeyeceğinden belge yüklenmelidir.)
  7. Erkek adaylar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge, (Bu bilgi e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmektedir)
  8. Güvenlik Soruşturması Formu ıslak imzalı bir şekilde başvurunun tamamlanmasına müteakip Başkanlığımız Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığına elden teslim edilecektir.
  9. Onaylı Hizmet Belgesi (Atama Biriminden temin edilecektir.)

C. MÜRACAAT, SEÇİM ŞEKLİ VE GENEL HÜKÜMLER

  1. Adaylar staj veya lisansüstü tercihlerinden yalnızca birine başvuru yapabilecektir
  2. Başvuru yapacak adaylar; Ek-1'de konuları ve süreleri verilen eğitim kontenjanlarından 1 (bir) konu için veya Ek-2'de yer alan uluslararası kuruluşlardan da yalnızca biri için başvuru yapabilecektir,
  3. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, "Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik" hükümleri kapsamında başvuru sayısına göre Sınav Kurulu tarafından sınava ya da seçime tabi tutulacaktır. Sınav olması durumunda sınav tarihi Başkanlığımız web sayfası ve Kariyer Kapısı Platformu üzerinden duyurulacak olup davet niteliğinde olacaktır.
  • Başvuru şartını sağlayan adaylar, “Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik” hükümleri kapsamında başvuru sayısına göre Sınav Kurulu tarafından sınava ya da seçime tabi tutulacaktır. 
  • Seçme usulü uygulanması durumunda yabancı ülkelere gönderilecek Devlet memurları çalışılacak konu, gidilecek ülke, üniversite ve kurumlar ile öğrenim ve hizmetle ilgili nitelikleri dikkate alınarak kurumsal ihtiyaçlara göre tespit edilir.

Yarışma sınavı,

  • Mesleki bilgi ve genel kültür düzeyinin,
  • Temsil kabiliyeti, özgüveni ve ikna yeteneğinin,
  • Çalışacağı konu veya lisansüstü öğrenim konusuna ilişkin bilgi düzeyinin,
  • Çalışacağı konu veya lisansüstü öğrenim konusunun seçilme nedeni ile birim ve Başkanlığımızın görev alanıyla ilgisi ve çalışma sonucunda elde edilecek faydanın,
  • Kamu diplomasisi konularına ilişkin bilgi düzeyinin, değerlendirileceği mülakat şeklinde yapılan sınavdır.
  1. Adayların yükseköğrenim için başvuru yapacağı kontenjanda belirtilen hizmet sınıfında çalışıyor olması gerekmektedir. (GİH)
  2. Hizmet sınıfı ve konuları uygun olmayan, belirtilen eğitim süresini aşan (0-12 ay) başvurular kabul edilmeyecektir.
  3. Staj için tercih edilecek uluslararası kuruluşun çalışılan birim ile ilgisinin olması gerekmektedir.
  4. Başvuruların 6 Mayıs 2024 - 5 Temmuz 2024 Cuma günü saat 23.59’a kadar kariyer kapısı üzerinden tamamlanması gerekmektedir. Şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Dışişleri Bakanlığınca bildirilen uluslararası kurum ve kuruluşlara gönderileceklerin başvuru tarihleri, uluslararası kurum ve kuruluşlarla aday tarafından yapılan yazışma ve takvimlendirmeye göre belirlenebilecektir.
  5. Ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen kontenjanlar (0-12 ay süreli lisansüstü öğrenim için 2 kişi), gittikleri ülkede sürekli görevle bulunan ve dokuzuncu derecenin birinci kademesinden aylık alan meslek memurlarına ödenmekte olan yurt dışı aylığının 2/3’ünün yarısından fazla miktarda dış burs sağlayanlara öncelik verilmek suretiyle kullanılacaktır.
  6. Duyuruda belirtilen genel ve özel şartları taşımadıkları sonradan anlaşılan adaylara ilişkin işlemler iptal edilecektir.

D. DİĞER KURALLAR

  1. Lisansüstü öğrenime gönderilecek personelin tam zamanlı programlara kayıt olması esastır.
  2. Lisansüstü öğrenime gönderilenlerin eğitimlerini en kısa sürede bitirmeleri esas olup programın zamana yayılarak uzatılması ve böylece yurt dışı eğitim ile ilgili gereksiz harcamaları önlemek için öğrenim gördükleri eğitim kurumlarında yaz ayları dâhil her sömestr için tam zamanlı öğrenci statüsüne uygun kredi ve dersleri almaları zorunludur.
  3. Başkanlıkça, ilgili yükseköğretim kurumundan her sömestr sonunda not dökümü (Transkript) talep edilecektir.
  4. Lisansüstü eğitim yapılacak üniversitelerce istenilen mali destek mektupları (sponsorluk belgeleri), adayların görevli olduğu Birim tarafından imzalanacaktır.
  5. Gerekli kredileri alarak eğitimlerini tamamlayanlar, gönderiliş süresine bakılmaksızın 15 gün içinde yurda dönerek görevlerine başlamak zorundadırlar. 15 günlük bu süre zarfında kendilerine sadece yurt içi maaş ödemesi yapılacaktır.
  6. Başkanlıkça yetiştirilmek, eğitilmek, bilgilerini arttırmak veya staj yapmak üzere 3 ay ve daha fazla süre ile dış memleketlere gönderilen memurlara, gönderilme şekillerine bakılmaksızın, yurt dışında kaldıkları sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yüklenir. Mecburi hizmetini tamamlamadan görevinden ayrılanlar ile müstafi sayılanlar, bir ceza ile görevine son verilenler, eğitimdeki başarısızlığı veya kendi kusuru nedeniyle yurt dışından geri çağrılanlar ya da verilen süreyi tamamlayıp başarısız olarak dönenler için yapılan her türlü masraf ilgiliden tahsil edilir.
  7. Yurt dışı eğitime katılacak personel eğitim programını başarıyla tamamladığına dair diploma, sertifika ve benzeri belgeyi Başkanlığımıza ibraz etmekle yükümlüdür.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Yetiştirilmek amacıyla yurt dışına gönderilecek personel seçim süreci ile ilgili her türlü bilgiye, aşağıdaki telefon numaraları ile Başkanlığın web sayfası aracılığıyla ulaşılabilir.

Telefon Numarası: (0 312) 590 28 47 / 24 83  /  24 82

Web Sayfası: www.iletisim.gov.tr

Sınavla İlgili Sorular İçin Mail Adresi: [email protected]

Adres: İletişim Başkanlığı Kızılırmak Mahallesi Mevlana Bulvarı No:144 Çankaya/ANKARA

Ekler:

1. Lisansüstü eğitim kontenjan listesi

2. Staj yapmak amacıyla uluslararası kuruluşlara gönderilecek personele ilişkin kontenjan listesi

3. Başvuru bilgi formu

4. Niyet mektubu

 

Kaynak:ogretmenler.net

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hamas Lideri İsmail Haniye ile yarın İstanbul’da bir araya geleceğiz”Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hamas Lideri İsm...

Elazığ’da ”Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05” operasyonuSonraki Haber

Elazığ’da ”Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ci...

Yorum Yazın

Özel Program Ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz Yayımlandı
EBA'da kitap okumak şimdi daha keyifli!
*Yapay Zekâ ile Eğitimin Geleceği* Öğretimde Yapay Zekâ İstemleri:Etkili Prompt Oluşturmanın Püf Noktaları
İşte 1 Mayısta Türkiye Kamu Sen'in Talepleri
İşte 1 Mayısta Memur Sen'in Talepleri
Öğretmenimizin öğrencisi tarafından yapılan bıçaklı saldırıda yaralanmasının üzüntüsünü yaşıyorum
Çağ Değişiyor, Eğitim Dönüşüyor
YKS Hazırlık Sayfası
Anket, Her Nesil Öğretmenlik Eğitimi Başvurusu
Akıllı Mama Kabı Projesi
Teftişin Kalemi E-Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı
Mayıs Ayı E-Bültenimiz Yayında
Laik Ve Bilimsel Eğitime Sahip Çıkmak İçin Hep Birlikte Harekete Geçelim
Ucube Mülakat Uygulaması Kaldırılmalı Eğitimde Adalet Sağlanmalıdır
"BİLSEM'ler Arası Eğitsel Dijital Oyun Geliştirme Yarışması"na Başvuru Süresi Uzatıldı
İşte kendinizi geliştirmeniz için online eğitimler
Teknofest Çeşitli Kategorilerdeki Yarışma Sonuçları Açıklandı!
İşte haftanın yalan haberleri
"IDEAGENÇ'24 Senin Merkezin, Senin Hayalin” Ideathon yarışması başvuru sonuçları açıklandı! 
Türk-İş Nisan 2024 Açlık Ve Yoksulluk Sınırı