Yozgat’ta öğrenim gören Filistinli öğrenciler endişeli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat’ta öğrenim gören Filistinli öğrenciler endişeli
Abone ol
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde okuyan Filistinli öğrenciler, İsrail’in saldırıları nedeniyle Filistin’de yaşayan ailelerinin can güvenliğinden endişe ediyor. İsrail saldırıları altında yaşam mücadelesi veren ailelerinin yaşadığı tehlike, Filistinli öğrencileri de derinden etkiliyor.

 

 

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde öğrenimlerini sürdüren Filistinli öğrenciler, İsrail’in saldırıları nedeniyle ülkelerinde yaşayan ailelerinin hayatından endişe duyuyor. Ailelerinden uzakta yaşamanın son derece zor olduğunu söyleyen öğrenciler, akrabalarının can güvenliği için kaygılanıyor. İsrail’in Filistin’e yönelik bombardımanı ve çatışmaları sırasında ailelerinin yaşadığı tehlikeden Filistinli öğrenciler de etkileniyor. Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar da Filistinli öğrencilerle bir araya gelerek sohbet edip, aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

 

 

Umarım biran önce savaş biter

 

 

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencilerden Dunia Alborra, akrabalarından haber alamadıkları için endişeli olduklarını söyleyerek, “Filistin’de şu an mücadele eden birçok akrabalarımız var, maalesef onlardan haber alamıyoruz. Acaba sağlar mı ondan da haberimiz yok umarım biran önce savaş biter, kurtulurlar. Temennimiz bu insanların o savaştan sağ salim çıkması, dua ediyoruz ve çok üzülüyoruz. Kalbimiz onlarla her zaman. Oradaki durumlar çok vahim, herkes evinde otururken üzerlerine bombalar yağıyor. Rabbim onların yardımcıları olsun. Akrabalarla en son 5 gün önce çok zor bir şekilde görüştük o da mesaj yoluyla. İnterneti zaten bilerek kesiyorlar, orada hiçbir şekilde haberdar olmayalım diye. Korku ve endişe içindeyiz, onlar için korkuyoruz. Onlara dua ediyoruz, biran önce savaş biter, kurtulurlar ve katliamlar sona erer” dedi.

 

 

Ailem için endişeleniyorum

 

 

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencisi Khalid Yamak ise “Annem, babam ve 5 kardeşim Filistin’de ve haber alamıyorum. 3 gün önce konuştum, durumları çok kötü, onlar için çok korkuyorum. Görüşemiyorum onlarla ailemi çok özledim. Çok korkuyorlar, inşallah bu savaş biter” şeklinde konuştu.

 

 

Filistin’de savaş çok vahim bir şekilde sürüyor

 

 

Öğrencilerden Shahd Alborra da, “Filistin’de çok vahim bir şekilde savaş oluyor, ne zaman biter hiçbir fikrimiz yok. Hiç bitecek gibi değil çocuklar, anneler ölüyor. Hiç kimse bir şey yapamıyor. Çok kötü bir durumdayız, korkuyoruz, onlar adına endişeliyiz. Filistin’de birçok akrabamınız var hiçbir şekilde ulaşamıyoruz, en son 5 gün önce ulaşabildik ve durumları çok kötüydü. İnşallah bu savaş biran önce biter, herkes kurtulur, hayatları çok güzel bir şekilde devam eder” ifadelerine yer verdi.

 

 

Filistinli öğrencilerimizin acılarını hafifletmeye çalışıyoruz

 

 

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ise üniversitelerinde öğrenimlerini sürdüren Filistinli öğrencilerin yanlarında olduklarını ve acılarını paylaştıklarını söyleyerek, “Dünyanın gözü önünde yaşanan bir katliam var, biz de ülke olarak dünyaya örnek olacak şekilde tepkiler vermeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Filistin halkının yanında olduğumuzu her fırsatta belli ediyoruz. Tabii üniversitelerimizde de öğrencilerimiz var, bizim üniversitemizde olan öğrencilerimizle de zaman zaman bir araya geliyoruz. Onların ihtiyaçlarını tamamlama hususunda elimizden geleni yapıyoruz. Onların acılarını hafifletmeye çalışıyoruz, o bölgede hepsinin akrabaları var. Burada acılarıyla beraber başka sıkıntıları da olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Yardımcı olmak adına onlarla beraberiz. Gönlümüzle, dualarımızla sesimizin yettiği kadar Yozgat Bozok Üniversitesi olarak onların acılarını paylaşmaya devam edeceğiz, onların yanındayız” dedi.

 

Yozgat’ta öğrenim gören Filistinli öğrenciler endişeli

Yozgat’ta öğrenim gören Filistinli öğrenciler endişeli

Yozgat’ta öğrenim gören Filistinli öğrenciler endişeli

Yozgat’ta öğrenim gören Filistinli öğrenciler endişeli

Kaynak:İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kural tanımaz sürücüler ters yöne girdi, 4 günde 150 aracın lastiği patladıÖnceki Haber

Kural tanımaz sürücüler ters yöne girdi,...

ESTÜ’den boykota destek kararıSonraki Haber

ESTÜ’den boykota destek kararı

Yorum Yazın

9 Mayıs Perşembe önemli gündem başlıkları
60 saniyede bugün (08 Mayıs 2024) 60 saniyede Türkiye ve dünya gündem
Müzede Yaratıcı Drama İle Tarihe Yolculuk Etkinliği Anketi
2024 Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu Başvuru İşlemleri Başladı
Sizde OGM Materyal İçerik Geliştirme Komisyonlarında Görev Alabilirsiniz
Öğretmene şiddetin ceza yaptırımları ÖMK kanunu içine konulacak
MEB’e Bağlı İnternet Sitelerinde Saat Karmaşası
Yarın akşam sosyal medyadan ses veriyoruz: ŞİDDETE HAYIR!
Memur ve memur emeklileri, verilen sözlerin hayata geçirilmesini, sorunlarının çözülmesini istiyor.
Şiddeti Protesto İçin Perşembe Günü İlk Derse Girmiyoruz! Cuma Günü de İş Bırakıyoruz!
“Kınama Yetmez Şiddet Yasası İstiyoruz” diye haykıracağız
Artık Yeter, Yaşamak İstiyoruz
Eğitim Çalışanlarına Şiddete Dur Demek İçin 10 Mayıs’ta İş Bırakıyoruz.
8-9 Mayıs'ta Sınıflarımıza Kokart İle Giriyor, 10 Mayıs'ta 1 Günlük İş Bırakıyoruz
Okulda Şiddet Bir Meslektaşımızı Daha Aramızdan Aldı!
Bu Vandallığa Son Verilmeli!
Eğitimciye Şiddete Hayır!
Yetersiz Sayıda Öğretmen Atamak Eğitime İhanettir!
Laik Ve Bilimsel Eğitimi, Atatürk’ü Ve Cumhuriyeti Yok Sayan Eğitim Programını Protesto Ettik
Can Korkusuyla Eğitim Olmaz; Yaşamak İstiyoruz!